Πάνε για Ιούλιο οι εκλογές της ΕΠΟ!

Απο sdna.gr : Εντός του Ιουλίου αναμένεται να πραγματοποιηθούν οι εκλογές στην ΕΠΟ, αρκεί να υπάρξει συμφωνία από την πλευρά του Γιώργου Βασιλειάδη για τις αλλαγές στον νόμο που θέτει ως προϋπόθεση η FIFA.
Πηγή: sdna.gr
Πάνε για Ιούλιο οι εκλογές της ΕΠΟ!

Στη συνάντηση που έγινε στο Μπαχρέιν κατά τη διάρκεια του 67ου συνεδρίου της FIFA φάνηκε ξεκάθαρα ότι κλειδί για τις εκλογές στην ΕΠΟ θα είναι το αποτέλεσμα της συνάντηση της 18ης Μαϊου στη Ζυρίχη παρουσία της γενικής γραμματέως της FIFA, Φ. Σαμούρα, του προέδρου της ΠΔΕ/ΕΠΟ, Ι. Δρόσου και του υφυπουργού Αθλητισμού, Γ. Βασιλειάδη.

Εφόσον υπάρξει συμφωνία από την πλευρά του Βασιλειάδη και δεχθεί να αλλάξει το νόμο στα βασικά αιτήματα της FIFA που είναι οι εκλογές στην ομοσπονδία με βάση το καταστατικό και όχι το νόμο, η δυνατότητα του υφυπουργού να αναβάλει μόνο αγώνες μόνο ως έσχατο μέσο και εφόσον έχει επιβάλει άλλα πρόσφορα μέτρα (π.χ. τέλεση αγώνα χωρίς την παρουσία φιλάθλων), το θέμα της αναγνώρισης των πτυχίων των προπονητών κ.α., τότε θα ανοίξει ο δρόμος για την τέλεση των εκλογών.

Στην περίπτωση της άμεσης και χωρίς αστερίσκους συμφωνίας των δύο πλευρών θα συμβούν τα εξής: Ο Βασιλειάδης θα πρέπει να νομοθετήσει όλες τις αλλαγές που θα συμφωνήσει με τη FIFA και η ΠΔΕ/ΕΠΟ θα ανανεώσει τη θητεία της που λήγει στις 31/5 για δύο περίπου μήνες.

Στη συνέχεια η ΕΠΟ θα πρέπει να ορίσει γενική συνέλευση που μπορεί να γίνει σε 30 ημέρες από την προκήρυξή της, ώστε να περάσουν οι αλλαγές στο καταστατικό.

Μετά θα πρέπει να οριστεί η εκλογική Γ.Σ., σύμφωνα με τις τωρινές εκτιμήσεις θα γίνει εντός Ιουλίου, ώστε να εκλεγεί αιρετή διοίκηση και να κλείσει ο κύκλος της ανωμαλίας στην ΕΠΟ.

Διαβάστε ακόμη...