Οι λεπτομέρειες της υπόθεσης του Βόλου

Απο paok24.com : Όλα όσα θα θέλατε να μάθετε για τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί για τα επεισόδια του τελικού ΠΑΟΚ-ΑΕΚ.
Πηγή: paok24.com
Οι λεπτομέρειες της υπόθεσης του Βόλου

Σήμερα έγινε γνωστή η δίωξη που άσκησε ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας για τα επεισόδια του τελικού στον Βόλο. Τι περιμένουμε από εδώ και πέρα για μία υπόθεση που άνοιξε και θα απασχολήσει, σε αντίθεση με την υπόθεση του Ολυμπιακός-Πλατανιάς, για την οποία ο εισαγγελέας δεν άσκησε ακόμη δίωξη;

Όλα δείχνουν ότι η εκδίκαση στην Πειθαρχική της ΕΠΟ θα προγραμματιστεί για την άλλη Πέμπτη. Εκεί θα πάνε να απολογηθούν (με βάση το κατηγορητήριο) οι ΠΑΕ ΠΑΟΚ και ΑΕΚ. Οι κατηγορίες που βαραίνουν τις δύο ΠΑΕ είναι ίδιες, εκτός από το θέμα εισβολής οπαδών που όλως παραδόξως (βάσει και αυτής της έκθεσης) βαραίνει τον ΠΑΟΚ!

Οι δύο ομάδες είναι πράγματι υπότροπες από γεγονότων περασμένων ετών. Η υποτροπή στα εκτεταμένα επεισόδια (άλλο εντός και άλλο εκτός αγωνιστικού χώρου) διαρκεί τρία χρόνια!

Στην υπόθεση μπορούν να παρέμβουν κατά των ΠΑΕ που κατηγορούνται και άλλες ομάδες. Ποιες; Βάσει εκτίμησης, μπορούν να παρέμβουν μόνο οι ΠΑΕ Παναθηναϊκός και Πανιώνιος που συμμετέχουν στα πλέι οφ, όπως δηλαδή ΠΑΟΚ και ΑΕΚ.

Εδώ επάνω υπάρχει και το ζήτημα… αν τυχόν μπορεί να προκύψει αφαίρεση βαθμών, από ποια διοργάνωση θα αφαιρεθούν. Αυτή η απόφαση είναι στην αρμοδιότητα της Πειθαρχικής. (Πριν τρία χρόνια το πρωτοβάθμιο δεν αποφάσισε και αυτό το έκανε η εφέσεων, σε μία από τις πιο περίεργες τότε στιγμές της αθλητικής δικαιοσύνης).

Πολύ σημαντικό για όλη τη διαδικασία, είναι και το ότι οι κατηγορούμενες ΠΑΕ μπορούν μέσω βίντεο να δείξουν στους δικαστές συγκεκριμένα γεγονότα που εκτιμούν ότι θα στηρίξουν τα όποια επιχειρήματά τους.

Η απόφαση του Πειθαρχικού θα βγει σε λίγες μέρες και όποιος επιθυμεί μπορεί να προσφύγει και στην επιτροπή εφέσεων. Για τους κατηγορούμενους και μόνο, αν το επιθυμούν, υπάρχει και τρίτος βαθμός.

Διαβάστε ακόμη...