Κλάντον, ο MVP!

Από inpaok.com : Μπορεί η χρονιά να τελείωσε νωρίς για τον Δικέφαλο, καθώς δεν κατάφερε να προκριθεί στα ημιτελικά του πρωταθλήματος, ωστόσο κάποιοι παίκτες διακρίθηκαν φέτος από τους ασπρόμαυρους. Ο κορυφαίος της ομάδας για το 2016-17 ήταν σίγουρα ο Κιθ Κλάντον.
Πηγή: inpaok.com
Κλάντον, ο MVP!

Ο Αμερικανός σέντερ του ΠΑΟΚ, ήταν αυτός ο οποίος αποτελούσε τον κινητήριο μοχλό της ομάδας τόσο στην δικιά της ρακέτα, όσο και στην αντίπαλη. Ο Κλάντον φέτος έσπασε κάθε ρεκόρ στα ριμπάουντ τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη, ενώ παράλληλα όταν το σύνολο του Σούλη Μαρκόπουλου δεν έβρισκε λύσεις από την περιφέρεια, αυτός ήταν εκεί για να σκοράρει μέσα στο «ζωγραφιστό».

Τα νούμερα του στην Stoiximan.gr Basket League, αλλά και στο FIBA Champions League που συμμετείχε φέτος ο ΠΑΟΚ, ήταν άκρως εντυπωσιακά.

Στο πρωτάθλημα ο Κλάντον σε συνολικά 30 παιχνίδια είχε σαν μέσο όρο 10,1 πόντους ανά παιχνίδι, 9,6 ριμπάουντ και 1,1 τάπα.

Στην ευρωπαϊκή διοργάνωση ο Αμερικανός μέτρησε σε 18 αγώνες 9,4 πόντους, 10,7 ριμπάουντ και 1,1 τάπες ανά αγώνα.

Τα στατιστικά αυτά σίγουρα θα αποτελούν πόλο έλξης για πολλές ομάδες εν όψει καλοκαιριού, κάνοντας την δουλειά του ΠΑΟΚ για την παραμονή του Κλάντον δύσκολη. Ωστόσο και από τις δύο μεριές υπάρχει θετικό κλίμα για κάτι τέτοιο.

Διαβάστε ακόμη...