Πιάνει δουλειά ο Σιμιτζόγλου

Απο sport24.gr : Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας, Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου, αναμένεται να ασκήσει μέχρι την Παρασκευή δίωξη σε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ για τα επεισόδια στο Πανθεσσαλικό, ενώ στην εισαγγελία Πειραιά βρίσκονται οι 22 καταθέσεις των μελών του Πλατανιά για το ματς με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο.
Πηγή: sport24.gr
Πιάνει δουλειά ο Σιμιτζόγλου

Σηκώνει μανίκια ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας, Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου, αφού μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να ασκήσει δίωξη στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ για τα επεισόδια στο Πανθεσσαλικό στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Στα χέρια του είναι το φύλλο αγώνα, η έκθεση του παρατηρητή, Νίκου Βακάλη, όσο και η έκθεση της αστυνομίας με την υπογραφή του αστυνομικού διευθυντή Μαγνησίας, Γιάννη Τόλια.

Οι δυο ομάδες δεν γλιτώνουν τη δίωξη για εκτεταμένα επεισόδια στις εξέδρες και για ρίψη αντικειμένων, είσοδο οπαδών στον αγωνιστικό χώρο και άναμμα πυρσών. Ουσιαστικά, θα απολογηθούν για όλο το άρθρο 15 που αφορά επεισόδια στους αγώνες.

Ο ΠΑΟΚ φέρεται να βρίσκεται σε δυσκολότερη θέση από την ΑΕΚ, καθώς η έκθεση του παρατηρητή σημειώνει πως στις 20:44 υπήρξε "είσοδος φιλάθλων του ΠΑΟΚ από σπασμένη πόρτα στην 117 θύρα και συμπλοκή με άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. Κατά τη συμπλοκή είχαμε ρίψη διάφορων αντικειμένων, τα οποία, όπως παρατήρησα μετά, ήταν σπασμένα τούβλα ή κομμάτι από σπασμένα είδη υγιεινής".

Αν στον ΠΑΟΚ ασκηθεί δίωξη για εκτεταμένα επεισόδια στον αγωνιστικό χώρο, πέρα από τιμωρία έδρας και πρόστιμο, υπάρχει κίνδυνος για αφαίρεση βαθμών, που ίσως είναι περισσότεροι από τρεις, διότι είναι υπότροπος από τα επεισόδια στον περσινό ημιτελικό Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα.

Βέβαια, ο ΚΑΠ αναφέρει ότι οι ομάδες έχουν ευθύνη από την στιγμή που φτάνουν στο γήπεδο και μετά (τα επεισόδια έγιναν στις 18:20 και οι αποστολές έφτασαν στις 19:00), επομένως αυτό είναι ένα σημαντικό στοιχείο της υπερασπιστικής τους γραμμής.
ΣΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑ ΟΙ 22 ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΛΑΤΑΝΙΑ

Εξάλλου, ολοκληρώθηκε η προκαταρκτική έρευνα της εισαγγελίας Πειραιά σχετικά με τον αγώνα Ολυμπιακός-Πλατανιάς στο γήπεδο Καραϊσκάκη και τώρα μένει να ζητηθεί η δικογραφία από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα, Κωνσταντίνο Σιμιτζόγλου κάτι που αναμένεται να γίνει μέσα στις επόμενες ημέρες. Εν συνεχεία, θα αποφασιστεί αν θα ασκηθεί δίωξη στον Ολυμπιακό σύμφωνα με το "άρθρο 29" για "βία κατά ομάδας".

Οι καταθέσεις των παικτών του Πλατανιά, δόθηκαν στην εισαγγελία Χανίων έπειτα από προκαταρκτική έρευνα που διέταξε η εισαγγελία Πειραιά. Πάντως, πρέπει να τονιστεί πως από τη στιγμή που η βαθμολογία για τις θέσεις 1-5 επικυρώθηκε στο τελευταίο Δ.Σ. της Λίγκας, οποιοδήποτε θέμα αφαίρεσης βαθμών για την ομάδα του Πειραιά, θα αφορά το επόμενο πρωτάθλημα και όχι το φετινό.

Διαβάστε ακόμη...