«Να παραμείνει ο κορμός, να γίνουν κάποιες καλές επιλογές»

Από paok24: Ο ΠΑΟΚ στέφθηκε για τρίτη διαδοχική χρονιά πρωταθλητής, κερδίζοντας χτες με ανεπανάληπτο τρόπο τον Ολυμπιακό μέσα στο… σπίτι του.
Πηγή: paok24.com
«Να παραμείνει ο κορμός, να γίνουν κάποιες καλές επιλογές»

Ο πρόεδρος του ΤΑΑ ΠΑΟΚ, Αντώνης Τσαλόπουλος, μίλησε για τον φοβερό φετινό τίτλο, για την επόμενη ημέρα στην ομάδα, για τον Ολυμπιακό που δεν ξέρει να χάνει, την κόντρα με την ΕΣΑΠ και τη βοήθεια του Ιβάν Σαββίδη για τα όλα τα τμήματα του ΑΣ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του κ. Τσαλόπουλου:

Για το αν περίμενε να κατακτήσει έτσι ο ΠΑΟΚ το πρωτάθλημα: Δεν ήθελα να αφήσω τον εαυτό μου να παρασυρθεί, αλλά βλέποντας το πάθος και το πιστεύω των παιδιών πριν το πέμπτο παιχνίδι, έδειχναν ότι το πίστευαν πολύ. Αθλητισμός είναι όλα μπορείς να τα περιμένεις.

Για τις απουσίες του ΠΑΟΚ: Αποδείξαμε ότι γίνεται και χωρίς βασικό διαγώνιο. Έπαιξαν όλοι με ψυχή, όλοι έδωσαν ό,τι είχαν γιατί πίστεψαν ότι παίρνουμε το πρωτάθλημα.

Για το σετ στο οποίο πήρε φοβερή διαφορά ο ΠΑΟΚ: Ήταν το ωραιότερο σετ της ζωής μου. Απόλαυση σκέτη να βλέπεις τους φιλάθλους του αντιπάλους να έχουν μπροστά τους μία μεγάλη ομάδα με ψυχή και… φρύδια, η οποία δε μένει στα λόγια και προχωράει σε πράξεις.

Για το αν τελικά η αλλαγή προπονητή ήταν ο βασικός λόγος που βελτιώθηκε ο ΠΑΟΚ: Δεν ήταν σκοπός μου με το πρωτάθλημα να απαντήσω για την αλλαγή προπονητή. Η αλλαγή προπονητή ήταν απόφαση του κ, Κατσαρή, εγώ είχα επιφυλάξεις, αλλά με έπεισε η πείρα του ως παράγοντας. Επιχειρηματολόγησε για να πείσει και μένα.

Για την τεράστια αλλαγή του ΠΑΟΚ: Άλλαξε η ψυχολογία της ομάδας. Δεν πίστευα ότι θα έχει διάρκεια αυτό και διαψεύστηκα. Πολλά τεχνικά δεν μπορώ να πω γιατί δεν ξέρω, αλλά παρατήρησα και αλλαγές στο παιχνίδι της ομάδας. Κινήσεις που μπέρδεψαν τον αντίπαλο προπονητή.

Για τη φοβερή άνοδο του Ντάντε: Δεν μπορώ να εξηγήσω την άνοδο του Ντάντε. Ένα παιχνίδι όλα τα λεφτά, χαλάλι σου, αυτό του είπα. Σε κάποιες στιγμές περνούσε από το μυαλό μου ότι ήρθε για τουρισμό, αλλά και εδώ διαψεύστηκα. Ήταν ανεπανάληπτος. Μη μείνουμε στον Ντάντε όμως, είχε κι αυτός το μερτικό του. Όλοι οι παίκτες μας όμως, ο Σακόγλου, ο Σαφράνοβιτς, ο Ανδεάδης, ο Κωσνταντινίδης, όλα τα παιδιά ήταν φοβερά. Όλοι έβγαλαν ότι καλύτερο είχαν μέσα τους και έβλεπαν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζαμε. Το ένα πρωτάθλημα του ΠΑΟΚ είναι πέντε των αντιπάλων μας, κανείς φίλαθλος δεν μπορεί να φανταστεί τις δυσκολίες που συναντήσαμε.

Για τα προβλήματα που αντιμετώπισε ο ΠΑΟΚ: Όλοι νομίζουν ότι απλά αρνούμασταν την αλλαγή ώρας. Δεν ξέρουν τι αντιμετωπίσαμε. Όταν ζητήσαμε να γίνει μισή ώρα νωρίτερα ένα προηγούμενο παιχνίδι, από τον Ολυμπιακό μας το αρνήθηκαν παρότι το ζητήσαμε για να προλάβουμε το αεροπλάνο. Όταν ζητήσαμε να μας δώσει ο Ολυμπιακός μία μέρα πριν το γήπεδο μας το αρνήθηκε. Ενώ στην κανονική σεζόν εμείς τους αφήσαμε να κάνουν προπόνηση στο «Παλατάκι». Εμείς το κάναμε γιατί έτσι είναι το φερ πλέι και γιατί έτσι ταιριάζει στον ΠΑΟΚτσή. Χάσαμε στο Παλατάκι και δεν έγινε τίποτα. Ο κόσμος μας δεν πίστευε ότι έχασε το πρωτάθλημα σε εκείνο το παιχνίδι; Γιατί δεν αντέδρασε; Ενώ οι επιστήμονες του αντιπάλου αντέδρασαν με απαράδεκτο τρόπο. Υπάρχει κομπλεξισμός με τον ΠΑΟΚ. Αθλητισμός είναι, υπάρχει η νίκη και η ήττα. Ο ΠΑΟΚτσής αντιδρά μόνο όταν αδικείται. Όταν χάσει δίκαια δε γίνεται τίποτα. Αυτό διαπίστωσα εγώ ως πρόεδρος του τμήματος βόλεϊ.

Για την επόμενη ημέρα και τη βοήθεια του Σαββίδη: Ο πρόεδρος της ΠΑΕ το βλέπει πολύ πιο πλατιά το θέμα. Ζήτησε ένα πλάνο από όλα τα τμήματα πως μπορούν να ενισχυθούν να ισχυροποιηθούν να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο ο καθένας στο αγώνισμα του. Θα γίνει ένα πλάνο του ΑΣ με τους προέδρους των τμημάτων για να γίνει ό,τι καλύτερο. Να υπάρχει ο ΠΑΟΚ πρώτιστα στο ποδόσφαιρο, κυρίαρχα και σε όλα τα άλλα τμήματα μετά. Όλα θα πάρουν τον δρόμο τους. Χαίρομαι για το γυναικείο χάντμπολ, για τον Χασεκίδη. Εγώ θα ονειρευόμουν αντί τη ματέκο να έχει μία εταιρεία του προέδρου του ΠΑΟΚ κι αυτό του είπα ως παράδειγμα.

Για το αν θα παραμείνει ο Ελγκέτα: Δεν έχει συζητηθεί το θέμα του προπονητή. Αλλά δικαιωματικά έχει βάλει σοβαρή υποψηφιότητα. Αν συμφωνεί με το πλάνο μας, θα δούμε. Να περάσουν οι ημέρες, να ηρεμήσουμε, να πάρουν όλα τον δρόμο τους. Εγώ θα ήθελα η ομάδα να παραμείνει σε επίπεδο βασικού κορμού και να γίνουν κάποιες σωστές και καλές επιλογές. Δε θα ακολουθήσουμε την τακτική του Ολυμπιακού. Αυτοί χάνουν από εμάς και τα αλλάζουν όλα, παίκτες και προπονητές, μένει να αλλάξουν διοικούντες.

Για το θέμα του ΠΑΟΚ με τη ΕΣΑΠ: Υπάρχει θέμα από την πλευρά μας με την ΕΣΑΠ. Ζητήσαμε τις εκθέσεις από τους επικεφαλείς για την τέλεση του προηγούμενο αγώνα, ο κομισάριος, ο παρατηρητής το τμήμα βίας τι εκθέσεις έκαναν. Θα προσφύγουμε και για τη δικαστή, την κυρία, η οποία τιμώρησε την πράξη του Αγκάμεζ με αυτό το μικρό πρόστιμο. Εγώ όταν μπήκα να παραπονεθώ στον πρώην παίκτη του ΠΑΟΚ τον Ραγκέλ, αυτό αναφέρθηκε από την αστυνομία και μου επιβλήθηκε πρόστιμο 1500 ευρώ. Πως συγκρίνονται αυτά τα πράγματα. Γιατί υπάρχει επιλεκτική απόδοση της νομιμότητας;

Για τον Ντάντε που αποχωρεί κι αν θα μείνει στον ΠΑΟΚ: Ο ίδιος ο Ντάντε τρελάθηκε. Ανέβηκε στο πούλμαν κι έδινε συνθήματα. Σε τόσα χρόνια καριέρας δεν έχει βιώσει τέτοιες καταστάσεις. Το θέμα είναι τι λέει ο προπονητής για τον Ντάντε, οπότε θα δούμε.

Διαβάστε ακόμη...