«Ο τελικός να είναι ένα πάρτι εντός του αγωνιστικού χώρου»

Από gazzetta.gr : Δύο από τις ομάδες που έχει προπονήσει στην Ελλάδα ο Φερνάντο Σάντος μάχονται για το Κύπελλο Ελλάδας και ο Πορτογάλος στέλνει το μήνυμά του.
Πηγή: gazzetta.gr
«Ο τελικός να είναι ένα πάρτι εντός του αγωνιστικού χώρου»

Το καλοκαίρι του 2001 ήρθε για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Για την ΑΕΚ. Είχε την τεχνική ευθύνη της για τρεις σεζόν συνολικά και αγαπήθηκε όσο λίγοι προπονητές έχουν εργαστεί στην «Ένωση».

Το 2007 ανέλαβε τον ΠΑΟΚ. Κι εκεί τρεις σεζόν δούλεψε και ο κοινός παρανομαστής της πρότερης θητείας του στην ΑΕΚ ήταν ότι επίσης αγαπήθηκε όσο λίγοι προπονητές εργάστηκαν στον ΠΑΟΚ!

Αμέσως μετά διαδέχτηκε τον Ότο Ρεχάγκελ στην Εθνική Ομάδα, με την οποία έφτασε στους «8» της Ευρώπης και στους «16» του Μουντιάλ 2014. Με την «γαλανόλευκη» όλη η χώρα έμαθε με ποιον άνθρωπο είχε να κάνει: μ' έναν Πορτογάλο προπονητή, με ελληνική καρδιά! Ο οποίος, εν τέλει, αγαπήθηκε όσο λίγοι προπονητές εργάστηκαν στην Ελλάδα...

Ο Φερνάντο Σάντος, δεν ξεχνά ποτέ τη χώρα μας. Ούτε όταν, το περασμένο καλοκαίρι, κατάφερε να φτάσει με την Εθνική Πορτογαλίας στην κορυφή του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Ακόμα και τότε, σε στιγμές απόλυτης επαγγελματικής αναγνώρισης, αμέσως μετά τον τελικό του EURO με την Γαλλία, έστειλε μήνυμα σε όλους τους Έλληνες που του συμπαραστάθηκαν κατά τη διάρκεια του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Το ίδιο κάνει και τώρα. Στέλνει ένα μήνυμα από την Λισαβόνα, επ' ευκαιρία του τελικού Κυπέλλου Ελλάδας, το οποίο θα διεκδικήσουν η ΑΕΚ (του) και ο ΠΑΟΚ (του) στο Πανθεσσαλικό Στάδιο Βόλου.

Μήνυμα λιτό μεν -άλλωστε ουδέποτε ήταν του «λόγου», αλλά του «έργου»-, ειλικρινές δε, βγαλμένο μέσα από την (κατά το ήμισυ ελληνική) ψυχή του: «Η ευχή μου είναι ότι αυτός ο τελικός μπορεί να γίνει ένα φανταστικό "πάρτι" μέσα και έξω από τον αγωνιστικό χώρο. Θεωρώ ότι είναι μια ευκαιρία προβολής του ελληνικού ποδοσφαίρου».

Διαβάστε ακόμη...