Αβαντάζ σε όποιον σκοράρει πρώτος

Από inpaok.com : Πρόσφατα ο Αλέξης Σπυρόπουλος, σε άρθρο του, σημείωνε ότι από το 1980 και μετά, στους τελικούς του Κυπέλλου Ελλάδας η ομάδα που βάζει πρώτη γκολ δε χάνει ποτέ (εδώ και 36 χρόνια) στην κανονική διάρκεια του αγώνα!
Πηγή: inpaok.com
Αβαντάζ σε όποιον σκοράρει πρώτος

Η τελευταία ανατροπή έγινε (χωρίς παράταση και πέναλτι) από την Καστοριά, το 1980, με τον Ηρακλή και από τότε κανείς άλλος δεν τα κατάφερε. Το πρώτο γκολ είναι μισό Κύπελλο!

Η ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ

Υπάρχει βέβαια και η εξαίρεση του Ολυμπιακού το 2013, ο οποίος «έκλεψε» ακόμη ένα Κύπελλο (στην παράταση), αυτή τη φορά στο ματς με τον Αστέρα Τρίπολης και τη «χερούκλα» του Μανιάτη (πάνω στη γραμμή) που δε δόθηκε πέναλτι και αποβολή!

Μιλάμε για μία φάση που αλλοίωσε το αποτέλεσμα και επισκίασε ότι άλλο έγινε σε εκείνο το παιχνίδι, που εξελίχθηκε σε παρωδία...

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ

Μέσα στο 2017 ο ΠΑΟΚ δεν ξεκινάει καλά στα ντέρμπι και ορισμένες φορές το έχει πληρώσει αυτό. Με τον Ολυμπιακό (νίκη 2-0) και τον Παναθηναϊκό (ρεβάνς Κυπέλλου 4-0) τη γλίτωσε σε μεγάλες φάσεις των αντιπάλων νωρίς, και τελικά κέρδισε αλλά με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ (έχασε 3-0 και έχανε 1-0 από το 1ο λεπτό!) και με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο στο Κύπελλο (ήττα με 2-0) την πάτησε.

ΤΟ ΠΛΑΝΟ ΤΟΥ ΙΒΙΤΣ

Ο Βλάνταν Ίβιτς ξέρει καλά ότι ο ΠΑΟΚ είναι πιο καλά γυμνασμένος και προπονημένος, και οι παίκτες του πιο συνηθισμένοι σε αγώνες υψηλής έντασης. Θέλει προσοχή το πρώτο 25λεπτο. Όσο περνάει ο χρόνος, θεωρώ ότι θα κυλάει υπέρ του ΠΑΟΚ, που δείχνει ομάδα με περισσότερες δυνάμεις και καλύτερα τρεξίματα.

Διαβάστε ακόμη...