«Μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ να γράψει ιστορία»

Από metrosport.gr : Ο παλαίμαχος άσσος του Δικεφάλου μίλησε στο Αθλητικό Metropolis 95,5 και την εκπομπή "Τρίτο Ημίχρονο" .
Πηγή: metrosport.gr
«Μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ να γράψει ιστορία»

Ο Παναγιώτης Κερμανίδης τόνισε πως δε θα μπορέσει να μεταβεί στο Βόλο για τον μεγάλο τελικό και θα τον παρακολουθήσει από την Θεσσαλονίκη.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Δικεφάλου:

Για το πώς βλέπει τον τελικό και τι περιμένει κυρίως από τον ΠΑΟΚ : «Είναι ένας τελικός με μεγάλο ενδιαφέρον , ειδικά από πλευράς ΠΑΟΚ. Έχω την εντύπωση ότι ο ΠΑΟΚ πρέπει να το θέλει περισσότερο απ' ότι η ΑΕΚ και σίγουρα θα πρέπει να δούμε έναν ΠΑΟΚ πολύ πιο πεισμωμένο , πιο δυνατό και με μεγάλη θέληση για να κατακτήσει το κύπελλο Παίζοντας μες στον αγωνιστικό χώρο, με τον τρόπο που παίζουν οι ποδοσφαιριστές , με το πάθος που έχουνε , καταλαβαίνεις ποιος παίκτης και ποια ομάδα θέλει περισσότερο τη νίκη».

Επίσης σχολίασε το αν ο ΠΑΟΚ είναι πιο διψασμένος για να κατακτήσει έναν τίτλο αυτή τη σεζόν: « Ως σύλλογος να μιλήσω , θεωρώ πως το θέλει πάρα πολύ. Ο ΠΑΟΚ τα τελευταία χρόνια διψάει για τίτλο , διψάει για διάκριση. Νομίζω ότι είναι πολύ μεγάλη ευκαιρία , μέσα από τους παίκτες που διαθέτει , να γράψουν ιστορία. Οι περισσότεροι από αυτούς είναι η πρώτη φορά που παίζουν σε τελικό».

Για το αν ο ΠΑΟΚ έχει καλύτερο ρόστερ από την «Ένωση»: « Εγώ πιστεύω ότι είναι ισορροπημένη η κατάσταση, δεν θέλω να πω ποια ομάδα έχει καλύτερο ρόστερ. Για να φτάσουν ως εδώ σημαίνει ότι και οι δύο ομάδες έχουν πολύ καλό έμψυχο υλικό. Ως ΠΑΟΚ μιλάμε για πολύ καλούς παίκτες , αλλά από την άλλη μιλάνε και αυτοί για εξίσου καλούς. Θα τους δούμε μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Το παιχνίδι θεωρώ πως θα είναι ισορροπημένο , παρά να γέρνει σε κάποια από τις δύο ομάδες. Από κει και πέρα , οι λεπτομέρειες θα κρίνουν τον τελικό νικητή.»

Για το ποια παράμετρος πιστεύει ότι θα λειτουργήσει θετικά στον ΠΑΟΚ ούτως ώστε να κάνει τη διαφορά: «Πρέπει να λειτουργήσει σαν σύνολο. Πρέπει η ομάδα να λειτουργήσει σε όλους τους τομείς καλά και επιθετικά και αμυντικά. Πολύ προσεκτικά και οργανωμένα. Πρέπει να σκοράρει. Θα πρέπει να κυνηγήσει το γκολ η ομάδα, αλλιώς δε θα καταφέρει τίποτα».

Για το αν η μεσοεπιθετική λειτουργία του Δικεφάλου μπορεί να κάνει τη διαφορά: «Ο ΠΑΟΚ έχει δείξει ότι επιθετικά πηγαίνει πάρα πολύ καλά φέτος. Έκανε πολλές ευκαιρίες στους αγώνες του . Μπορεί να μην έβαλε τα γκολ που έπρεπε να βάλει , αλλά σε πολλούς αγώνες του έχει σκοράρει πάνω από τρία γκολ. Βέβαια , αυτός είναι ένας τελικός, παίζεις πιο προσεκτικά , δεν ανοίγεσαι τόσο και φυλάγεσαι. Δεν πιστεύω ότι θα μπούνε πολλά γκολ αύριο. Και οι δύο ομάδες θα προσέχουν η μία την άλλη, αλλά πρέπει ο ΠΑΟΚ να σκοράρει οπωσδήποτε. Αλλιώς δε γίνεται να πάρει το κύπελλο».

Για τι αν οι δύο αυριανοί μονομάχοι μπορούν να μας προσφέρουν έναν όμορφο τελικό: « Πιστεύω πως μπορούν να το κάνουν. Να προσφέρουν δηλαδή έναν ωραίο αγώνα. Και η ΑΕΚ από την πλευρά της δημιουργεί ευκαιρίες , έχει καλούς επιθετικούς και είναι επικίνδυνη επιθετικά. Δεν κλείνεται και παίζει ανοιχτά. Προσωπικά θα ήθελα να δω ένα ανοιχτό παιχνίδι και να δημιουργούνται φάσεις και από τη μία και από την άλλη εστία. Θέλω έναν αγώνα, που όταν τελειώσει να νιώθουμε όλοι «χορτάτοι» και να λέμε πως όντως το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει προοπτική και μέλλον. Αυτό προσωπικά με ενδιαφέρει περισσότερο».

Διαβάστε ακόμη...