«Θα πράξω τα δέοντα»

Από inpaok.com: Είναι αναμφισβήτητα ένα από τα πρόσωπα της φετινής χρονιάς και οι κινήσεις του δεν αποκλείεται να καθορίσουν ακόμη και αυτόν τον τίτλο του πρωταθλητή της φετινής Superleague.
Πηγή: inpaok.com
«Θα πράξω τα δέοντα»

Ο λόγος για τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα, Κωνσταντίνο Σιμιτζόγλου, ο οποίος με δηλώσεις του στην εφημερίδα «Δημοκρατία» αναφέρθηκε για πρώτη φορά δημόσια στην πολύκροτη υπόθεση των επεισοδίων της αναμέτρησης Ολυμπιακός – Πλατανιάς, η οποία κυριαρχεί στην επικαιρότητα. Ο φάκελος με τις καταθέσεις των ποδοσφαιριστών και των ανθρώπων του Πλατανιά στην Ασφάλερια Χανίων αναμένεται να φτάσει στα χέρια του κ. Σιμιζτόγλου μέσα στις επόμενες μέρες (οι καταθέσεις ολοκληρώθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης) και όπως υποστηρίζει ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας θα περιμένει να τις δει και θα πράξει αναλόγως.

Ο κ. Σιμιτζόγλου τόνισε πως θα αξιολογήσει τις καταγγελίες και θα αποφασίσει εάν θα προχωρήσει στην άσκηση πειθαρχικής δίωξης εις βάρος του Ολυμπιακού για όσα έγιναν στο Καραϊσκάκης στο ημίχρονο του αγώνα με τον σύλλογο των Χανίων.

«Περιμένω να ολοκληρωθούν οι καταθέσεις για να ζητήσω και να πάρω στα χέρια μου όλο το υλικό από αυτά που υποστηρίζουν οι ποδοσφαιριστές του Πλατανιά.

Δυστυχώς, εγώ δεν έχω δικαίωμα να πάρω κατάθεση. Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία που διενεργεί η Εισαγγελία Πειραιώς, η οποία προχωράει με γοργούς ρυθμούς, θα τη ζητήσω προκειμένου να λάβω γνώση και να πράξω τα δέοντα.

Εδώ πρέπει όλα να είναι επίσημα. Οχι δηλώσεις στον Τύπο, όπου καθένας λέει διάφορα. Επίσημες καταθέσεις στην Αστυνομία, όπως γίνεται αυτή τη στιγμή με τους ανθρώπους του Πλατανιά. Οπως γίνεται τώρα από την Αστυνομία Χανίων. Πρώτα θα δω τις επίσημες καταθέσεις και στη συνέχεια θα κρίνω».

Ο Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου αναφέρθηκε και στο χρόνο που θα διαρκέσει η όλη διαδικασία: «Δεν μπορώ να μιλήσω για χρόνο, αν και θα ξαναπώ ότι όλα... τρέχουν αρκετά ικανοποιητικά. Εδώ δεν υπάρχουν κάμερες, δεν υπάρχει τηλεόραση και υπάρχουν διαφορετικές απόψεις. Χρειάζονται οι επίσημες καταθέσεις, λοιπόν, ώστε να αξιολογηθούν».

Αν ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας προχωρήσει στην πειθαρχική δίωξη, τότε η συνέχεια θα πάει στην πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ, η οποία θα καλέσει σε απολογία τους ερυθρόλευκους! Μοναδικό ερωτηματικό γύρω από την τοποθέτηση του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα, αποτελεί η αναμονή για την άσκηση της δίωξης, καθώς είναι η πρώτη φορά που ο κ. Σιμιτζόγλου δηλώνει ότι θα περιμένει την ολοκλήρωση των καταθέσεων σε ποινικό επίπεδο, προκειμένου να κινηθεί σε αθλητικό. Κι αυτό γιατί ο ίδιος ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας έχει ήδη στα χέρια του από την περασμένη Παρασκευή κατάθεση του ποδοσφαιριστή του Πλατανιά, Αποστολόπουλου.

Οπως αποκαλύφθηκε χθες 15 ποδοσφαιριστές και μέλη του staff του Πλατανιά έχουν ήδη καταθέσει στην Ασφάλεια Χανίων ότι ξυλοκοπήθηκαν στο ημίχρονο της αναμέτρησης με τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης»!

Διαβάστε ακόμη...