«Μας επηρέασε η πίεση»

Απο paok24.com : Ο προπονητής του ΠΑΟΚ έκανε λόγο για πίεση που επηρέασε την ομάδα, προσπάθησε να κάνει έναν απολογισμό αυτής της σεζόν, ενώ ρωτήθηκε και για το δικό του μέλλον.
Πηγή: paok24.com
«Μας επηρέασε η πίεση»

Αρχικά είπε:

«Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον Άρη για την καλή εμφάνιση και τη νίκη. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συνεργάτες μου, τόσο το τεχνικό τιμ όσο και το υπόλοιπο τιμ της ομάδας, μαζί με τη διοίκηση. Για το παιχνίδι, θέλαμε πολύ να κερδίσουμε και το ότι είναι πολύ στεναχωρημένα όλα τα παιδιά, δείχνει τη διάθεση και τη θέληση να κερδίσουν. Πολλές φορές τα πράγματα δεν είναι όπως τα θέλεις. Ίσως γίνονται ορισμένα πράγματα που δεν πιστεύεις και το παιχνίδι πάει αλλού. Δεχτήκαμε 52 πόντους στο πρώτο ημίχρονο, κάτι περίεργο για εμάς. Μόνο με τον Παναθηναϊκό είχαμε δεχτεί τόσους. Πάνω από 67% είχε ο Άρης σε αυτό το κομμάτι, μέσα σε ένα τρίλεπτο δεχτήκαμε 17 πόντους. Προσπαθήσαμε πολύ στο δεύτερο ημίχρονο, γυρίσαμε το παιχνίδι, χάσαμε στους 2 πόντους ένα λέι απ, χάσαμε πολλά καλάθια από κάτω, έβαλε και ο Άρης δύο μεγάλα καλάθια, πήρε ην ψυχολογία που ήθελε. Έχει καλούς παίκτες, βρήκαν τους τρόπους να πάρουν το παιχνίδι».

Για τη διαχείριση της πίεσης σε αυτά τα παιχνίδια:
«Είναι μια νέα ομάδα και όταν έχεις άπειρους παίκτες, η διαχείριση δεν είναι εύκολη. Είχαμε παίκτες που δεν έχουν τέτοια παιχνίδια στην καριέρα τους, άλλο το ελληνικό πρωτάθλημα, άλλο το εξωτερικό. Οι παίκτες που έπαιξαν σε εμάς στο τέλος, ήταν διαφορετικοί και ίσως επηρέασε η πίεση του παιχνιδιού».

Για τον απολογισμό της σεζόν:
«Ξεκινώντας το πρωτάθλημα, δεν ήξερες που θα φτάσεις και πως. Να το κρίνεις με τα μπάτζετ; Με τα ρόστερ; Με το μπάσκετ που έπαιξες; Οι τέσσερις πρώτες ομάδες δεν υπολείπονται σε παίκτες και αγωνιστικότητα. Δεν είναι κάτι το χειρότερο ούτε κάτι το καλύτερο. Θέλαμε κάτι παραπάνω. Από τη στιγμή που δεν το πετυχαίνεις, στεναχωριέσαι».

Για τη μεγάλη αστοχία στα τρίποντα και σήμερα:
«Εμείς εύστοχοι στα τρίποντα, δεν είμαστε. Σε όλη την περίοδο έχουμε περίπου 27,8%. Το τρίποντο όμως είναι σουτ που πρέπει να το πάρεις στο παιχνίδι. Αν το βάλεις ή δεν το βάλεις είναι άλλη κουβέντα. Για να ανοίξει η ρακέτα, πρέπει να πάρεις τρίποντα. Σουτάραμε κάποια ελεύθερα, αλλά μπαίνουν άλλα όχι. Ο Άρης είχε στο πρώτο ημίχρονο πολύ καλό ποσοστό, στο δεύτερο κατέβηκε. Ότι βιάστηκαν οι παίκτες, σε ορισμένες καταστάσεις, βιάστηκαν. Όχι για το τρίποντο, αλλά για την καλύτερη επιλογή, γιατί υπήρχε χρόνος. Δε μπορείς να μπεις στο μυαλό του παίκτη που παίζει».

Για το αν σκέφτεται κάτι για το μέλλον:
«Αυτή τη στιγμή δε σκέφτομαι τίποτα».

Για το τι ήθελε στην ομάδα τη νέα χρονιά:
«Μπορείς να πάρεις παίκτες από τους Μπόστον Σέλτικς και να πας καλύτερα την επόμενη σεζόν… Θα ήθελα να πάρω καλύτερους παίκτες, πολύ υψηλού επιπέδου και να πάω πάρα πολύ καλά, αυτό εννοώ. Τα δεδομένα του ΠΑΟΚ τα ξέρετε. Ίσως να κάνεις καλύτερη χημεία, ίσως να ψάξεις να βρεις παίκτες που μπορούν να έχουν καλύτερη επαφή μεταξύ τους και να κάνεις και το σταυρό σου για να μην έχεις τους τραυματισμούς που είχαμε φέτος και άλλαξε το πρόσωπο της ομάδας στο τέλος. Όταν προσπαθείς να βάλεις παίκτες, κάνεις μια ομάδα και κάποιος φεύγει, μπερδεύονται τα πράγματα».

Για τον τρόπο που έκλεισε η χρονιά:
«Θέλαμε να κάνουμε μία μεγάλη νίκη, εναντίον ενός μεγάλου αντιπάλου, γιατί έτσι γίνεσαι ομάδα, ανδρώνεσαι περισσότερο, πιστεύεις ότι μπορείς να κάνεις κάτι άλλο. Οι μικροί πιστεύουν περισσότερο. Είναι επιτυχία που βάλαμε νέα παιδιά, να κάνουμε έναν κορμό, θέλουμε αυτοί οι παίκτες να έχουν του χρόνου περισσότερη συμμετοχή, να καταλάβουν τι θέλει η ομάδα και με αυτούς να κάνουμε ένα καλύτερο σύνολο την επόμενη περίοδο, αν γίνεται».

Για το σενάριο που τον θέλει να είναι υποψήφιος για τον πάγκο της εθνικής ομάδας:
«Δεν υπάρχει τίποτα, κανένα σενάριο».

Διαβάστε ακόμη...