"Θα συναινέσει η Αστυνομία, τελικός στο Πανθεσσαλικό"

Από sport24.gr: Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Θεσσαλίας, Περικλής Λασκαράκης, μίλησε στο Sport24.gr για τη σημερινή συνάντηση στο Πανθεσσαλικό
Πηγή: sport24.gr
"Θα συναινέσει η Αστυνομία, τελικός στο Πανθεσσαλικό"

ενόψει του τελικού. Εξέφρασε την αίσθηση ότι εκεί θα γίνει το ματς και υποστήριξε ότι θα θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες "για έναν ασφαλή αγώνα".

Η ΕΠΟ ανακοίνωσε ότι ο εφετινός τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας θα γίνει στο Πανθεσσαλικό, το Σάββατο (6/5). Η Αστυνομία, ωστόσο, εξέφρασε αντιρρήσεις για διεξαγωγή του τελικού στο συγκεκριμένο στάδιο. Ο αστυνομικός διευθυντής Βόλου, Ταξίαρχος Γιάννης Τόλιας, μόλις ενημερώθηκε για την απόφαση της Ομοσπονδίας ήταν αρνητικός και σε επικοινωνία του με την ΕΠΟ μετέφερε την άρνηση του αυτή.

Φέρεται να επικαλείται το γεγονός ότι το Πανθεσσαλικό δεν έχει άδεια από την Επιτροπή της ΕΠΟ που εξέτασε τα υπόλοιπα στάδια (Παγκρήτιο, Καυτανζόγλειο, Παμπελοπονησιακό, AEL FC Arena), ούτε επίσης διαθέτει άδεια καταλληλότητας καθώς σύμφωνα με πληροφορίες δεν διαθέτει κάμερες ασφαλείας!

Το Σάββατο (29/4), πάντως, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Πανθεσσαλικό, στην οποία το παρών έδωσαν το μέλος του Δ.Σ. της ΕΠΟ, Ζήσης Βρύζας, εκπρόσωπος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας, ο εκτελών χρέη Δημάρχου Βόλου Θάνος Θεοδώρου, ο πρόεδρος της ΕΠΣΘ Περικλής Λασκαράκης, καθώς και εκπρόσωποι της ΑΕΚ.

"ΟΛΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΑ, ΑΣΦΑΛΗΣ ΤΕΛΙΚΟΣ"
Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Θεσσαλίας τοποθετήθηκε στο Sport24.gr για την σημερινή συνάντηση και εξέφρασε την εκτίμησή του πως ο τελικός θα γίνει στο Πανθεσσαλικό, ότι η Αστυνομία θα δώσει τη συναίνεσή της, καθώς και πως ό,τι ενέργειες πρέπει να γίνουν, θα γίνουν. Ο Περικλής Λασκαράκης ανέφερε αρχικά:

"Έγινε μια πρώτη συνάντηση, ανεπίσημη, για να δούμε κάποια πράγματα, να κάνουμε τις ενέργειες που απαιτούνται σχετικά με τις κατασκευές και τις διορθώσεις που πρέπει να γίνουν, ώστε άμεσα να ξεκινήσουν να δουλεύουν τα συνεργεία. Ως ΕΠΣ Θεσσαλίας δεν ορίζουμε αγώνες, ούτε αποφασίζουμε για την τέλεσή τους. Μου εστάλη έγγραφο από την ΕΠΟ ότι ορίστηκε να γίνει στο Πανθεσσαλικό ο τελικός το Σάββατο (6/4).

Τις όποιες πιθανές ενστάσεις έχει η Αστυνομία, θα συνεργαστούμε μαζί της και θα τις ξεπεράσουμε. Είμαι βέβαιος ότι θα καταφέρουμε να είναι όλα έτοιμα και να διεξαχθεί ένας ασφαλής τελικός. Πιστεύω ότι δεν θα έχουμε πρόβλημα και θα δώσει τη συναίνεσή της η Αστυνομία. Αυτή είναι η προσωπική μου αίσθηση".

"ΘΑ ΕΠΙΛΥΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ"
Ερωτώμενος για το γεγονός ότι το Πανθεσσαλικό δεν έχει τουαλέτες, απάντησε: "Έχει τουαλέτες, δεν είναι ακριβώς έτσι. Σε ένα σημείο δεν υπάρχουν και θα φροντίσει ο Δήμος Βόλου και θα τοποθετήσει. Δεν θα υπάρξουν προβλήματα. Ό,τι κατασκευαστικό πρόβλημα υπάρχει, θα φροντίσουμε να το επιλύσουμε σε συνεργασία με τον Δήμο του Βόλου, ο οποίος είναι δίπλα και βοηθάει ανελλιπώς. Ήταν στη συνάντηση ο κ. Θεοδώρου και έγινε σαφές από τους ανθρώπους του Δήμου ότι δεν φείδονται εξόδων. Είναι μεγάλη η βοήθεια".

Για το αν υπάρχει ο χρόνος να γίνουν οι απαιτούμενες ενέργειες, απάντησε: "Είναι στοίχημα για εμάς, με δεδομένο τον μικρό χρόνο που έχουμε μπροστά μας. Πιστεύω όμως ότι θα το κερδίσουμε. Θα βοηθήσουν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς και προτίστως οι ίδιοι οι σύλλογοι που εμπλέκονται στον τελικό, η ΠΑΕ ΑΕΚ και η ΠΑΕ ΠΑΟΚ".

Σημειώνεται ότι το Πανθεσσαλικό δεν διαθέτει άδεια καταλληλότητας και δεν πληροί τις προϋποθέσεις του Νόμου Κοντονή, αφού δεν διαθέτει κλειστό σύστημα με κάμερες. Οι μοναδικές που υπάρχουν ελέγχουν μόνο τον εξωτερικό χώρο και όχι τα αποδυτήρια, όπως απαιτείται.

Διαβάστε ακόμη...