«Έχουμε ανάγκη από επιχειρηματίες σαν τον Ιβάν»

Απο inpaok.com : Ο αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας και βουλευτής Θεσσαλονίκης με τον ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος βρέθηκε στο PAOK Sports Arena το απόγευμα της Παρασκευής (28/4) και παρακολούθησε από κοντά τον δεύτερο τελικό της Volley League, ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό.
Πηγή: inpaok.com
«Έχουμε ανάγκη από επιχειρηματίες σαν τον Ιβάν»

Στα πλαίσια της παρουσίας του στο Παλατάκι, μίλησε στο INPAOK και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην προσπάθεια που γίνεται για κάθαρση στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου και ιδιαίτερα στη συμβολή του προέδρου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη  τόσο στον τομέα των επενδύσεων στη χώρα μας όσο και στην καταπολέμηση της ανεργίας.

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε ο κύριος Φάμελλος:

Για την προσπάθεια εξυγίανσης στο ελληνικό ποδόσφαιρο:

«Αυτό που πρέπει να καταλάβουμε, είναι ότι η χώρα μας έχει ανάγκη από ισονομία. Στόχος μας είναι να επιστρέψει η δικαιοσύνη και το δίκαιο, κάτι που έχει λείψει. Έτσι και στον τομέα του αθλητισμού, όσοι συμμετέχουν, θέλουμε να ξέρουν ότι υπάρχουν καθαροί κανόνες κι ότι δεν γίνονται παιχνίδια πίσω από την κουρτίνα ή κάτω από το τραπέζι… Είναι μία προσπάθεια με υγιείς ανθρώπους που θέλουν να ασχοληθούν με τον αθλητισμό. Δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στον ερασιτεχνικό αθλητισμό, εκεί που πρέπει να έχει πρόσβαση και διέξοδο η νεολαία. Θέλουμε να υπάρχουν οι κανόνες της διαφάνειας, καθαρά οικονομικά, ισότητα απέναντι στους κανόνες κι όχι φοροδιαφυγή, ή φοροαποφυγή, όπως συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια. Συνολικά αξίζει για τα παιδιά ένα καλύτερο μέλλον στον αθλητισμό».

Για την συμβολή του Ιβάν Σαββίδη και για το γεγονός ότι επενδύει στη χώρα μας εν μέσω δυσμενών οικονομικών συνθηκών:

«Για όλους τους επιχειρηματίες θέλουμε να υπάρχουν αυτοί οι κανόνες, το ξεκάθαρο πλαίσιο των επενδύσεων, των αδειοδοτήσεων. Να μην δίνονται δάνεια στον αέρα, όπως γινόταν μέχρι πρότινος στους ημετέρους του συστήματος… Αυτό αποδείχθηκε και στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, όπου οι καναλάρχες κλήθηκαν να πληρώσουν. Εμείς θέλουμε να υπάρχουν επιχειρηματίες στην Ελλάδα που να επενδύουν, που να δημιουργούν θέσεις εργασίες, καθώς το μεγάλο πρόβλημα της χώρας μας είναι η ανεργία. Ως βουλευτές της Βόρειας Ελλάδας θέλουμε να ξεκινήσει εκ νέου η παραγωγική μηχανή και να γίνονται επενδύσεις είτε για παράδειγμα στο λιμάνι από τον κύριο Σαββίδη είτε αλλού».

Για την παρουσία του στον δεύτερο τελικό της Volley League:

«Ο ΠΑΟΚ στο βόλεϊ έχει κατακτήσει ήδη τα δύο τελευταία πρωταθλήματα, μας έχει χαρίσει πολύ ωραίες στιγμές στη Θεσσαλονίκη. Ήμουν και στον προηγούμενο αγώνα με τον Παναθηναϊκό, βρίσκομαι σήμερα (σ.σ. χθες) και στον δεύτερο τελικό με τον Ολυμπιακό. Δίνουμε το στίγμα ότι υποστηρίζουμε την ομάδα της πόλης μας όπως και τις υπόλοιπες, συνολικά να προχωράει ο αθλητισμός και να γίνονται όμορφα, καθαρά παιχνίδια για τα οποία να χαίρονται οι φίλαθλοι. Γίνεται μία σημαντική προσπάθεια για χοτον Ερασιτέχνη, γιατί λοιπόν να μην στηρίξουμε μία προσπάθεια που γίνεται με καλούς κανόνες…»

Διαβάστε ακόμη...