Οι δύο αρχηγοί της Κ15

Ωρα τελικού για την Κ15. Οι μικροί της Super League διεκδικούν το πρωτάθλημα, διεκδικούν την επιβράβευση των κόπων ολόκληρης χρονιάς στο παιχνίδι που θα γίνει στις 16.45 του Σαββάτου 29.04 στο AEL FC Arena. Αντιμέτωποι για τέταρτη συνεχή σεζόν ο ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός. Ο τελικός θα μεταδοθεί απευθείας από το PAOK TV.
Πηγή: paokfc.gr
Οι δύο αρχηγοί της Κ15

Παραδοσιακά το paokfc δίνει το λόγο στους αρχηγούς. Δύο γι’ αυτή την ομάδα. Σας συστήνουμε τον Θεόδωρο Καλτσίδη και τον Αβεντίς Αβεντισιάν.

Θεόδωρος Καλτσίδης

Ο Θόδωρος Καλτσίδης ανήκει στον ΠΑΟΚ από το 2011. Είχε ήδη ξεκινήσει να ασχολείται με το ποδόσφαιρο, από τα πέντε του χρόνια. Το ζήτησε από τους γονείς του, ήταν συνειδητοποιημένος. Ισως, όπως λέει ο ίδιος είχε να κάνει και με την μεγάλη του αδελφή, παίκτρια του ΠΑΟΚ και της Εθνικής ομάδας στο παρελθόν, η οποία «πάντα με βοηθούσε και με ενθάρρυνε».

Θυμάται ότι δεν ήταν πάντα εύκολο να πηγαίνει στην προπόνηση. «Συχνά αναγκάζονταν να με πηγαίνει ο παππούς μου κι ένιωθα τύψεις, μα αγαπώ τόσο πολύ το ποδόσφαιρο, που δεν σκέφτηκα ποτέ να αλλάξω δρόμο», Προλαβαίνει, μάλιστα, παρά το βεβαρυμμένο πρόγραμμα προπονήσεων να είναι συνεπής και άριστος ως μαθητής (Γ’ Γυμνασίου). Χρόνο για πολλά πράγματα δεν έχει και προτιμά να ξεκουράζεται όταν το επιτρέπουν οι υποχρεώσεις του με τον ΠΑΟΚ, διότι «κάθε μέρα προσπαθώ να δουλεύω και πιο σκληρά, θέλω κι ελπίζω σε δύο, τρία χρόνια από τώρα να είμαι σε ένα υψηλό επίπεδο».

Κάποτε ήταν 8άρι, ο Αγγελος Ζαζόπουλος τον έκανε στόπερ, θέση που προτιμά, αν και όπως λέει ο ίδιος του αρέσει να παίζει και ως 6άρι. Ο Θόδωρος Καλτσίδης είναι πια ένας στιβαρός κεντρικός αμυντικός, κυρίως από την άποψη του ότι ελέγχει καλά το γήπεδο και διαβάζει εξαιρετικά το παιχνίδι. Βασικός κι αναντικατάστατος, αυτή τη σεζόν έχει πετύχει δύο γκολ, ενώ μετρά και μία ασίστ.

Αγαπημένος του παίκτης είναι ο Σέρχιο Ράμος και ανεκτίμητη στιγμή η κατάκτηση του Lokoball στη Μόσχα (ο τίτλος που οδήγησε εκείνη την ομάδα στη Βαρκελώνη και στη νίκη επί της Μπαρτσελόνα). «Γιατί αυτή και όχι οποιαδήποτε άλλη κατάκτηση διεθνούς τουρνουά από τις πολλές που έχει να επιδείξει αυτή η ομάδα;», τον ρωτάμε. «Διότι εκείνο το κύπελλο ήταν τεράστιο, θα το θυμάμαι πάντα», απαντά με μια αφοπλιστική παιδικότητα…

Αβεντίς Αβεντισιάν

Ηταν έξι ετών όταν ήρθε στον ΠΑΟΚ κι εξελίχθηκε σε ένα εκρηκτικό και διεισδυτικό αριστερό μπακ, που ξέρει καλά να αμύνεται, όσο και να επιτίθεται. Ο Αβεντίς Αβεντισιάν είναι μοναχοπαίδι, ήθελε πάντα να παίζει ποδόσφαιρο, δεν σκέφτηκε ποτέ να κάνει κάτι άλλο και δείχνει προσγειωμένος για τη συνέχεια.

«Να δουλεύω, να βελτιωθώ πολύ, να μην σταματάω ποτέ να προσπαθώ και πιστεύω ότι εφόσον είμαι συνεπής σ’ αυτό και είμαι γερός, όλα θα γίνουν όπως πρέπει», απαντάει όταν τον ρωτάμε τι θέλει και πως φαντάζεται τον εαυτό του σε δύο χρόνια από τώρα.

Η φετινή ήταν μια καλή σεζόν για τον Αβεντίς. Επαιξε στα 17 από τα 18 ματς πρωταθλήματος, σε 16 από τα οποία βασικός, μετρά 1.216 λεπτά συμμετοχής, έχει σκοράρει τέσσερις φορές κι έχει βγάλει τέσσερις ασίστ.

Ο Αβεντίς είναι μαθητής της Γ΄ Γυμνασίου, προσπαθεί και τα πηγαίνει καλά στο σχολείο, έχει ελάχιστο ελεύθερο χρόνο, που τον αφιερώνει σε βόλτες με τους φίλους του και αγαπημένος του παίκτης είναι ο Μαρσέλο.

Δεν έχει να θυμάται άσχημα, διότι όπως λέει «και στις ήττες προσπαθώ να βλέπω πάντα το δίδαγμα», αλλά την πιο αγαπημένη του μέρα στον ΠΑΟΚ τη θυμάται: «Στη Μόσχα όταν κατακτήσαμε το Lokoball ήμουν τρισευτυχισμένος. Ηταν τόσο μεγάλο το κύπελλο».

Οσο για τον σημερινό τελικό δεν έχει άγχος, πέρα από το προβλεπόμενο, βεβαίως. «Είμαστε καλή ομάδα, πιστεύω στις δυνατότητές μας, ξέρουμε ότι θα γίνει ένα δυνατό ματς και πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά», λέει με ζηλευτή ωριμότητα για την ηλικία του.

Οι 21 του ΠΑΟΚ

Η αποστολή του ΠΑΟΚ είναι: Κωνσταντίνος Μπαλωμένος, Δημοσθένης Μακρής, Γεώργιος Λαγωνίδης, Ισαάκ Κιουρτσίδης, Θεόδωρος Καλτσίδης, Θεόδωρος Πύρτσιος, Κωνσταντίνος Γρηγοριάδης, Αβέντις Αβεντισιάν, Γεώργιος Καλαϊτζής, Βασίλειος Γρόσδης, Παναγιώτης Παναγιώτου, Θωμάς Καραμπέρης, Αναστάσιος Σαπουντζής, Αναστάσιος Τεμερτζόγλου, Αναστάσιος-Ανδρέας Τσέλιος, Δημήτριος Τσοπούρογλου, Ευθύμιος Θεοδωρίδης, Ιωάννης Σαρέγκος, Βασίλειος Αλτιντζής, Βασίλειος Γκορτεζιάνι, Κούστα Ματέο.

Προπονητής είναι ο Αγγελος Ζαζόπουλος, συνεπικουρούμενος από τους Αγγελο Παπανικολάου και Κωνσταντίνο Καζάνα και προπονητής τερματοφυλάκων είναι ο Γεώργιος Σκιαθίτης.

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...