Η "εμπιστευτική επιστολή του Αλαφούζου"

Από epo.gr: Στις 25 Απριλίου 2017, 48 ώρες πριν από τον αγώνα ΠΑΟΚ –Παναθηναϊκός, ο κ. Ιωάννης Αλαφούζος απέστειλε κλειστό φάκελο με την μνεία ΙΑΧ (ιδίοις αυτού χερσί) στον Πρόεδρο της ΚΕΔ κ. Τριτσώνη, ο οποίος, στα πλαίσια εγκεκριμένης και από την FIFA πρακτικής, τον παρέδωσε κλειστό στην ΠΔΕ.
Πηγή: epo.gr
Η "εμπιστευτική επιστολή του Αλαφούζου"

Ο φάκελος περιείχε επιστολή που ο συντάκτης της χαρακτήρισε "εμπιστευτική", της οποίας έλαβε, ως όφειλε, γνώση η ΠΔΕ. Η επιστολή δεν περιέχει κανένα ποινικώς επίψογο στοιχείο, άλλως ασφαλώς ένα τέτοιο στοιχείο δεν θα χαρακτηριζόταν "εμπιστευτικό" και θα είχε αποσταλεί προς διερεύνηση στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές. Επίσης, περιέχει υπαινιγμούς προσωπικού χαρακτήρα, για τους οποίους, αν υπάρχουν συγκεκριμένα στοιχεία που δικαιολογούν δημόσια καταγγελία, μπορούσε και μπορεί όποιος τα διαθέτει να τα παραδώσει στην δημοσιότητα, αναλαμβάνοντας και κάθε σχετική νομική και ηθική ευθύνη.

Η ΠΔΕ, θεωρώντας ότι ζητήματα όπως εκείνα που έθεσε η επιστολή αυτή δεν μπορούν να είναι αντικείμενο "εμπιστευτικής" διαχείρισης, επέστρεψε ως απαράδεκτη την επιστολή αυτή στον αποστολέα αυτής, παρέχοντάς του έτσι την ευκαιρία, 46 ώρες πριν από τον αγώνα, να καταγγείλει δημόσια και υπεύθυνα ό,τι νόμιζε ότι έπρεπε να καταγγείλει, αλλά και σε όλα τα κατονομαζόμενα από την επιστολή πρόσωπα να απαντήσουν όπως νομίζουν.

Ενόψει της έκτασης και του χαρακτήρα που έλαβε το ζήτημα η ΠΔΕ, με λύπη της, παραδίδει στην δημοσιότητα τον φάκελο, την επιστολή του κ. Αλαφούζου και την απάντηση του Προέδρου της, έτσι ώστε κάθε εμπλεκόμενο μέρος να υπερασπισθεί όπως νομίζει τα συμφέροντα και την αξιοπρέπειά του.

Ελπίζοντας δε ότι με τον τρόπο αυτό οι Έλληνες φίλαθλοι θα έχουν την ευκαιρία να διαπιστώσουν, για μία ακόμη φορά, σε ποια κατάσταση βρίσκεται το ελληνικό ποδόσφαιρο, για το οποίο όλοι κόπτονται ανάλογα με αποτελέσματα της ομάδας τους, η ΠΔΕ προσκαλεί για μία ακόμη φορά σε νηφάλια και φίλαθλη συμπεριφορά κάθε πλευρά.

Ο ΦΑΚΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ ΤΟΥ κ. ΙΩΑΝΝΗ ΑΛΑΦΟΥΖΟΥ

Διαβάστε ακόμη...