Οι... κλασσικές αναμνήσεις του Γιώργου Μακαρά

Απο basketplus.gr : Ήταν η έκπληξη της βραδυάς. Λίγοι περίμεναν οτι ο Γιώργος Μακαράς θα βρισκόταν στην εκδήλωση της παρουσίασης του λευκώματος για την ιστορία του μπασκετικού ΠΑΟΚ, του εκπληκτικού πονήματος των Σταυρόπουλου, Κουματσιώτη, αγαπημένων φίλων και συμπαικτών του Σερραίου φόργουορντ.
Πηγή: basketplus.gr
Οι... κλασσικές αναμνήσεις του Γιώργου Μακαρά

"Ήρθα για τον φίλο μου το Νίκο και την προσπάθεια του" έλεγε στην "Αrena Press" ο Μακαράς, που έγραψε και αυτός τη δική του ιστορία στα κλασσικά ντέρμπι άλλων εποχών. Από το 1986 ως και το 1992 με την ασπρόμαυρη φανέλα, διάστημα στο οποίο ο Μακαράς κέρδισε αλλά και έχασε τίτλους.

Δεν παρακολουθεί πολύ το "τώρα" ωστόσο η άποψη του για το «τότε» έχει μεγάλη σημασία... "Εκείνα τα χρόνια αυτά τα ματς έκριναν τίτλους, είναι όπως γίνεται τώρα με Ολυμπιακό Παναθηναϊκό" σχολιάζει ο Σερραίος προσθέτοντας; "Τώρα η 3η θέση είναι το βραβείο αλλά δεν βγάζει καν Ευρωλίγκα. Άλλες εκείνες οι εποχές, περιμέναμε όλη την σεζόν αυτά τα ματς για το τίτλο. Κλεινόμασταν σε ξενοδοχεία, επικρατούσε τρέλα στην πόλη, ήξερε ο καθένας τι παιζόταν και ποιές ήταν οι συνέπειες μιας ήττας. Θυμάμαι μας σταματούσαν φίλαθλοι στο δρόμο και από τις δύο ομάδες... Άντε Γιωργάκη, πάμε να τους διαλύσουμε... μου έλεγαν οι φίλοι του ΠΑΟΚ, θα σας σκίσουμε μου έλεγαν οι φίλοι του Άρη με χαμόγελα, φυσικά όταν γυρνούσαμε την πλάτη, έπεφτε μπινελίκι.

Όσοι έζησαν εκείνες τις εποχές είναι οι τυχεροί, μετά από 30 χρόνια αυτά θυμούνται» τόνισε ο Μακαράς που δεν μπορεί παρά να μένει στα πλέι οφ του 1991. «Ήταν η χρονιά πριν πάρουμε το τίτλο. Ήμασταν 0-2 στην κανονική περίοδο και ο Βεζυρτζής μας έλεγε… παιδιά να παλέψουμε, να πάρουμε και ένα ματς, μην πέσουμε αμαχητί. Τελικά το κάναμε 2-2 και χάσαμε δύο ματς από λάθη στο τέλος…» σημείωσε ο παλαίμαχος φόργουορντ, λέγοντας ακόμα: «Θα ήθελα μ ια φορά να ξαναζήσω την ατμόσφαιρα, αλλά δεν αντέχω και πολύ τις συ7γκινήσεις, τώρα η δουλειά μου είναι πιο δύσκολη από εκείνη στο μπάσκετ. Λέω πάντα στους πιο νέους, να κερδίζουν όσο περισσότερα χρήματα γίνεται από αυτό που κάνουν αρχικά ως χόμπι, γιατί μετά η ζωή είναι δύσκολη…».

Και αν ο Σταυρόπουλος καλούσε τον Μακαρά παραμονή ενός κλασσικού ντέρμπι αν μιλήσει στους νυν παίκτες του ΠΑΟΚ, τι θα τους έλεγε; «Να μην έχουν στρες, πίεση, να έχουν δημιουργικό άγχος, να απολαύσουν το ματς δίνοντας όμως ότι έχουν. Ο μέτριος παίκτης δεν θα γίνει κορυφαίος σε ένα τέτοιο παιχνίδι, μπορεί όμως να είναι σταθερός στις δικές του δυνατότητες. Να είναι μόνιμα στο 7 και όχι μια στο 8 και πέντε στο… 2. Αυτοί είναι οι παίκτες που κερδίζουν στα ΠΑΟΚ-Άρης» σχολίασε ο Γιώργος Μακαράς, που κατέληξε με αναμνήσεις:

«Θυμάμαι σε αυτά τα παιχνίδια μάρκαρα και τον Γκάλη και τον Γιαννάκη και τον Σούμποτιτς. Δεν προλάβαινες καν να εκνευριστείς, ήσουν τόσο… εκεί στο ματς. Πολύ εύκολα θα έκανα τώγρα παρέα με τους τότε αντιπάλους μου, άλλωστε με τον Γιαννάκη είχαμε πολύ καλή σχέση από τις Εθνικές. Και ο συντοπίτης μου Παραμανίδης είναι μια γενιά μεγαλύτερος, δυστυχώς δεν τον βλέπω στις Σέρρες…».

Διαβάστε ακόμη...