Τα ριπλέι δικαιώνουν τον Κύζα!

Από sdna.gr : Πρωτοφανής ο «πόλεμος» που δέχεται από το βράδυ της Πέμπτης ο ΠΑΟΚ. Η κατά κράτος αγωνιστική υπεροχή του Δικεφάλου έναντι του Παναθηναικού στο β΄ ημίχρονο, δεν αφήνει περιθώρια για ανάλυση του αγώνα. Γράφει ο Κώστας Βασιλόπουλος.
Πηγή: sdna.gr
Τα ριπλέι δικαιώνουν τον Κύζα!

Ο ΠΑΟΚ ήταν τυχερός στο ξεκίνημα του αγώνα. Κατάφερε να σκοράρει κόντρα στην ροή του αγώνα με το φάουλ του Πέλκα και στάθηκε όρθιος στις δύσκολες φάσεις που δημιούργησε ο Παναθηναικός, στηριζόμενος στην εξαιρετική εμφάνιση του Παναγιώτη Γλύκου.

Στην επανάληψη, ο ΠΑΟΚ με τον Μπίσεσβαρ και τον Κάνιας «κλείδωσε» το παιχνίδι. Όπως είπε και ο Σάχοφ, θα μπορούσε να πετύχει όσα γκολ χρειαζόταν για να προκριθεί στον τελικό. Ήθελε την πρόκριση πιο πολύ από τον Παναθηναικό και την κατέκτησε.

Με το σφύριγμα της λήξης άρχισε η καλά οργανωμένη επίθεση. Προφανώς και σκηνοθετήθηκε στην διάρκεια του β΄ ημιχρόνου όταν ο Παναθηναικός παρέπαιε. Έπρεπε να βρεθεί θύμα για να του χρεώσουν την ήττα και τον αποκλεισμό. Πιο εύκολος στόχος από τον Κύζα δεν υπήρχε.

Φταίει λοιπόν ο Κύζας που ο ΠΑΟΚ είχε στον πάγκο Κάνιας, Μπίσεσβαρ, Ενρίκε, Αθανασιάδη και ο Παναθηναικός τον μισοτελειωμένο ποδοσφαιρικά
Μολίνς, τον Χατζηγιοβάννη και τον Λουντ;

Πείτε μας, σε ποια φάση ευνόησε τον ΠΑΟΚ ο Κύζας; Στο θέατρο του Κλωναρίδη; Στο επιθετικό φάουλ του Μπέργκ στον Βαρέλα; Στο γεγονός ότι χαρίστηκε δυο φορές στον Χούλτ πριν τον αποβάλει; Είδατε τα ριπλέι; Καταλαβαίνετε ότι ξεφτιλίζεστε ακόμα και στα μάτια των οπαδών σας που αντιλαμβάνονται ότι ο Παναθηναικός αποκλείστηκε γιατί δεν εκμεταλλεύτηκε την ανωτερότητα του στο α΄ ημίχρονο και δεν είχε απαντήσεις στις αλλαγές του Ιβιτς ο Ουζουνίδης.

Όχι γιατί ο ελληνας τεχνικός δεν ήξερε πώς να διαχειριστεί το παιχνίδι αλλά γιατί το υλικό του ΠΑΟΚ είναι σαφώς ανώτερο από το υλικό του Παναθηναικού. Δεν είναι ντροπή να αποκλειστείς με ψηλά το κεφάλι. Ντροπή είναι να ρίχνεις τις ευθύνες σε άλλους και να δίνεις εντολή για πόλεμο λάσπης σε βάρος του ΠΑΟΚ και τον ιδιοκτήτη του.

Αν ο Κύζας με την άψογη διαιτησία του αντιμετωπίσει πρόβλημα με την ΚΕΔ, ο Σιδηρόπουλος πρέπει να παραδώσει την σφυρίχτρα του δια παντώς για όσα έγιναν στην Λεωφόρο. Ξέχασαν εύκολα στον Παναθηναικό ότι στο πρώτο γκολ έγινε φάουλ στον Γλύκο και δεν δόθηκε ποτέ το πέναλτι του Χουλτ στην φάση με τον Μάτος.

Υ. Γ. Κύριος ο Ουζουνίδης. Οι απαντήσεις του για την διαιτησία στην συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος του αγώνα, αποτελούν την καλύτερη απάντηση σε όσους ανέλαβαν εργολαβικά να μειώσουν τη νίκη του ΠΑΟΚ και να καταδικάσουν τον Κύζα για να εξυπηρετήσουν την επικοινωνιακή πολιτική του κ. Αλαφούζου.

Υ. Γ. 2 Προς κ. Νικολαίδη... Μόλις πληρώσεις τα χρέη προς το δημόσιο που δημιούργησες κατά την θητεία σου στην ΠΑΕ ΑΕΚ, θα νομιμοποιείσαι να μιλάς για τον Ιβάν Σαββίδη και τον ΠΑΟΚ.

Υ. Γ. 3 Η μεγαλύτερη κατάντια της δημοσιογραφίας είναι να σου δίνουν γραμμένη άποψη και να την διαβάζεις στο ραδιόφωνο σαν να είναι δική σου. Στα πληρωμένα ανθρωπάκια που πουλάνε την ψυχή τους, αναφέρομαι.

Υ. Γ. 4 Η εξυγίανση του ποδοσφαίρου δεν έχει ανάγκη από τον Παναθηναικό με τον τρόπο που σκέφτεται και δεν έχει καμία διαφορά από την φιλοσοφία του Ολυμπιακού.

Διαβάστε ακόμη...