Ουζουνίδης: «Εμείς φταίμε»

Από thessports.gr: Για τον αποκλεισμό από τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας μετά το ματς με τον ΠΑΟΚ (4-0) αλλά και για την επόμενη μέρα της ομάδας, μίλησε ο τεχνικός του Παναθηναϊκού, Μαρίνος Ουζουνίδης.
Πηγή: thessports.gr
Ουζουνίδης: «Εμείς φταίμε»

Αναλυτικά: «Ξέραμε ότι σε αυτό το παιχνίδι με όλες αυτές τις συνθήκες που θα συναντούσαμε, θα έπρεπε να ήμασταν καλοί για να προκριθούμε. Στο πρώτο μέρος το κάναμε, αν και ο ΠΑΟΚ ήταν μπροστά με 1-0, με μια στημένη φάση. Παίξαμε καλό ποδόσφαιρο, δημιουργήσαμε πάρα πολλές ευκαιρίες, κλασικές εννοώ. Νομίζω εκεί κρίθηκε όλο το παιχνίδι, γιατί πετυχαίνοντας ένα γκολ και όταν είσαι καλύτερος μέσα στο γήπεδο, δεν νομίζω ότι θα είχαμε πρόβλημα».

Πρόσθεσε πως: «Στο 2ο μέρος ξεκίνησε πολύ άσχημα για εμάς με ένα γκολ του ΠΑΟΚ. Εκεί δόθηκε το μομέντουμ στον αντίπαλο, παρόλα αυτά όταν είσαι μέσα στο παιχνίδι, σου λέει κάποιος άλλος, κάτσε να μην διεκδικήσει κανείς τίποτα ας βγάλουμε και κανένα παίκτη έξω, μήπως αλλάξει και η κατάσταση. Δεν μπορώ να έχω παράπονο από τους παίκτες γιατί οι κανονισμοί του παιχνιδιού δεν ήταν σήμερα ίδιοι.

Προσπαθήσανε, παλέψανε. Δυστυχώς δεν βάλαμε το γκολ, συγχαρητήρια στον αντίπαλο για την πρόκριση. Από εκεί και πέρα για εμάς, μπορεί να τελειώνει ένας στόχος, τα πλέι οφ για μένα με τον τρόπο που υπάρχουν και τις συνθήκες που δημιουργούνται στο ποδόσφαιρο, δεν θα έχουν τόσο σημασία για την θέση.

Να είστε σίγουροι ότι για εμάς τώρα ξεκινάει αυτό που πρέπει να φτιάξουμε και να διορθώσουμε στην ομάδα μας. Από αύριο κιόλας θα πρέπει να ξεκινήσουμε να βλέπουμε την επόμενη μέρα, ώστε να γίνουμε αρκετά δυνατοί. Ξέρουμε πως σε αρκετά κομμάτια δεν είμαστε τόσο δυνατοί όσο οι αντίπαλοι, άρα αυτό που πρέπει να κάνουμε, είναι να προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε μια καλύτερη ομάδα αγνωιστικά ώστε να διεκδικούμε περισσότερα πράγματα.

Οι παίκτες μου μπορεί να είναι στεναχωρημένοι αλλά πρέπει να έχουν ψηλά το κεφάλι, παλέψανε, δημιουργήσανε φάσεις, δυστυχώς δεν μπήκε. Προχωράμε, κοιτάμε την επόμενη μέρα, οι μεγάλες ομάδες δεν πρέπει να στέκονται σε μια αποτυχία, αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι από αύριο όλοι μέσα στο σύλλογο να προσπαθήσουμε να βρούμε τις λύσεις ώστε να δυναμώσουμε αγωνιστικά. Γιατί στο άλλο κομμάτι, οι αντίπαλοι μας είναι πιο ισχυροί».

Ρωτήθηκε για αυτό που ανέφερε ότι ο Παναθηναϊκός δεν είναι τόσο δυνατός σε άλλα κομμάτια: «Αγωνιστικά στο πρώτο μέρος φάνηκε ότι ήμασταν καλύτεροι από τον αντίπαλο. Εννοώ ότι όταν το ματς είναι στην Τούμπα, περιμέναμε να υπάρχει ατμόσφαιρα, πιέζει τον διαιτητή, δεν έχω μιλήσει για τον ρέφερι, ωστόσο στο 2-0 του ΠΑΟΚ που πήρε την αυτοπεποίθηση, νομίζω ότι η κόκκινη κάρτα ήταν... μας έβγαλε εντελώς έξω από το παιχνίδι. Σας είπα ότι ξέραμε ότι για να περάσουμε σήμερα, θα έπρεπε να ήμασταν αρκετά καλοί. Στο πρώτο μέρος το κάναμε, απλά δεν βάλαμε τα γκολ».

Για τα φάουλ του Χουλτ πριν την κίτρινη και αν έφταιγε και αυτός: «Δεν ήταν κάρτα παιδιά... μην μπαίνουμε σε αυτή τη διαδικασία. Αν μπούμε σε λεπτομέρειες του αγώνα και ο Ενρίκε που σουτάρει έξω την μπάλα είναι κίτρινη. Δεν θέλω να μπω σε αυτά... Ποδοσφαιρικά φταίμε εμείς, που δεν σκοράραμε απλά.

Εμείς θέλαμε ένα γκολ, δεν μπορέσαμε να το διεκδικήσουμε μετά την αποβολή και ήταν λογικό. Αυτά τα παιχνίδια τα τελειώνεις με ένα γκολ, εμείς είχαμε τις κλασικές ευκαιρίες και δεν το κάναμε. Εμείς φταίμε σε αυτό καθαρά, που δεν τελειώσαμε το ματς στο πρώτο ημίχρονο, πολύ απλά. Όταν είσαι καλύτερος από τον αντίπαλο, βγαίνεις 3-4 τετ-α-τετ και δεν το βάζεις...».

Για την επόμενη μέρα του Παναθηναϊκού: «Ξεκινάει για τον Παναθηναϊκό. Για μένα τα πλέι οφ που είπα ότι δεν είναι τόσο σημαντικά, το εννοώ. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να αρχίσουμε από τώρα να ψάχνουμε και να ετοιμάζουμε την ομάδα για τη νέα χρονιά. Δεν είναι εύκολο για τους παίκτες να αντιμετωπίσουν όλη αυτή την κατάσταση, αλλά από εκεί δεν πρέπει να τα παρατήσουμε. Και όταν λέω ότι τα πλέι οφ δεν έχουν τόση σημασία, δεν σημαίνει ότι θα είμαστε αδιάφοροι, για να μην παρεξηγηθούμε».

Διαβάστε ακόμη...