Η πρόκριση του ΠΑΟΚ, ο Κύζας και η ερυθρόλευκη… παράνοια!

Από sdna.gr: Διαβάζω με προσοχή τις τελευταίες ημέρες και διαπιστώνω ότι οι αναφορές σε αγωνιστικό επίπεδο είναι ελάχιστες.
Πηγή: sdna.gr
Η πρόκριση του ΠΑΟΚ, ο Κύζας και η ερυθρόλευκη… παράνοια!

Ούτε για την τακτική του Ουζουνίδη πολλά – πολλά, ούτε για τους παίκτες που σκέφτεται να χρησιμοποιήσει, ούτε για την φιλοσοφία με την οποία θα παρατάξει την ομάδα του.

Έχουν επικεντρωθεί στον Κύζα. Δεν μπορώ να ξέρω τι προσδοκούν με την μέθοδο αυτή. Ούτε γιατί ανησυχούν για την επιλογή του Κύζα. Αν μια ομάδα πρέπει να ανησυχεί για την απόδοση του διαιτητή και των βοηθών του, είναι ο ΠΑΟΚ μετά τα όσα έγιναν στο παιχνίδι της Λεωφόρου. Ευχαρίστως να θυμίσω ότι ο Σιδηρόπουλος δεν... είδε φάουλ στον Γλύκο στο πρώτο γκολ του Παναθηναικού, όπως δεν είδε (και για τον Κομίνη ισχύει αυτό), το πέναλτι του Χουλτ στην φάση με τον Μάτος.

Ωστόσο η διαιτησία του αγώνα στην Λεωφόρο, χαρακτηρίστηκε άριστη! Το ίδιος άριστη αναμένουμε να είναι απόψε στην Τούμπα. Δεν υπάρχει λοιπόν κανένας λόγος ανησυχίας για τον Παναθηναικό. Μόνο ο ΠΑΟΚ δικαιούται να ανησυχεί για το αν θα αριστεύσει ο Κύζας όπως αρίστευσε ο Σιδηρόπουλος στην Λεωφόρο.

Προχωρώ με αναφορά στον αγωνιστικό κομμάτι. Η απόλυτη συγκέντρωση παικτών και τεχνικής ηγεσίας στον στόχο και η υπομονή της κερκίδας μέχρι το τελευταίο λεπτό του αγώνα (όποιο κι αν είναι αυτό), είναι να συστατικά που θα προσφέρουν στον ΠΑΟΚ την πολυπόθητη πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Τρόπο θέλει το σημερινό παιχνίδι και όχι κόπο.

Η θετική ενέργεια που θα μεταφέρει ο κόσμος από την κερκίδα, θα αποτελέσει το μεγάλο όπλο των παικτών στην δύσκολη αποστολή τους. Δεν είναι εύκολη υπόθεση να ανατραπεί το 2-0. Ωστόσο ο Δικέφαλος διαθέτει το υλικό που του επιτρέπει να αισιοδοξεί ότι θα φτάσει στην ανατροπή ανατροπή που θα του χαρίσει το εισιτήριο για τον τελικό της διοργάνωσης.

Η έξυπνη τακτική και η σωστή διαχείριση του αγώνα, θα αποτελέσουν τα όπλα του Βλάνταν Ιβιτς στην προσπάθεια να κοουυτσάρει σωστά την ομάδα του και να την οδηγήσει στον τελικό της διοργάνωσης. Θεωρώ ότι κλειδί για την πρόκριση, θα αποτελέσει η ανασταλτική λειτουργία του ΠΑΟΚ Επιθετικά η ομάδα έχει αποδείξει ότι δεν έχει πρόβλημα.

Ξέρει τον τρόπο να σκοράρει (τον ξέχασε μόνο στην Λεωφόρο στον πρώτο ημιτελικό) και αν προσέξει την λειτουργία της όταν οι αντίπαλοι έχουν την μπάλα στα πόδια, ο στόχος θα επιτευχθεί στην κατάμεστη Τούμπα.

Εκτός από υπομονή, θα χρειαστεί και μεγάλη προσοχή στις κερκίδες. Οι καιροί είναι... πονηροί και κάθε παραβατική συμπεριφορά (περισσότερο την προβοκάτσια έχω στο μυαλό μας), θα δημιουργήσει πρόβλημα σε πολλούς τομείς. Ο ΠΑΟΚ σήμερα έχει αντίπαλο τον Παναθηναικό αγωνιστικά και μόνο.

Οι δικαστικές μάχες θα δοθούν μετά την ρεβάνς του Κυπέλλου. Για να έχουν την έκβαση που όλοι στον ΠΑΟΚ θέλουν, απαιτείται ώριμη συμπεριφορά μέχρι η ομάδα να φτάσει στην ανατροπή του σκορ και την πρόκριση. Μια μεγάλη μέρα ξημέρωσε για τον ασπρόμαυρο οργανισμό. Απολαύστε την, ζήστε την μέχρι το τέλος.

Υ. Γ. Εκτός ελέγχου στον Πειραιά. Έχουν παραφρονήσει εντελώς διαπιστώνοντας ότι το σύστημα που με τόσο κόπο έχτιζαν, γκρεμίζεται σαν χάρτινος πύργος. Η κατρακύλα τους σε όλα τα επίπεδα, τους οδήγησε σε μια ανακοίνωση – ορισμού του... ότι να ναι! Είναι βαρύς και αβάσταχτος ο πόνος της ομάδας που διαπιστώνει ότι το παραμύθι τους, τελείωσε. Όταν φτάνουν στο σημείο με ύβρεις και ανακοινώσεις λάσπης, χωρίς ουσιαστικό περιεχόμενο, να... επιχειρηματολογούν, καταλαβαίνει και ο πιο αδαής ότι η χούντα έπεσε. Κι ακόμα δεν έγιναν εκλογές στην ΕΠΟ!

Διαβάστε ακόμη...