« Έχει να περιμένει πολλά ο ΠΑΟΚ από τα εξτρέμ του»

Aπο metrosport.gr : Ο τεχνικός των «Αρκάδων» μίλησε στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» στο Μetropolis 95.5. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην φετινή πορέια του Αστέρα αλλά και για το αυριανό ημιτελικό ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό.
Πηγή: metrosport.gr
« Έχει να περιμένει πολλά ο ΠΑΟΚ από τα εξτρέμ του»

Αναλυτικά τα όσα είπε: 

-Για το αν ο Αστέρας Τρίπολης κινδύνευσε πραγματικά:

«Βρεθήκαμε κοντά στον κίνδυνο όταν φτάνεις μέχρι προτελευταία αγωνιστική και δεν έχεις εξασφαλίσει μαθηματικά την παραμονή σου είσαι σε κατάσταση κινδύνου».

-Για το τι οδήγησε τον Αστέρα σε αυτό το σημείο:

«Στα 10 χρόνια που βρίσκεται ο Αστέρας στην πρώτη Εθνική πέρα από τη φετινή, άλλη μια χρονιά ήταν κακή όταν η ομάδα αγωνιστικά έπεσε κατηγορία αλλά τελικά έμεινε επειδή μια άλλη δεν κατάφερε για άλλους λόγους να μείνει. Είναι όμως ένα ποσοστό με θετικό πρόσημο. Όλες οι ομάδες έχουν και κακές και καλές και μέτριες χρονιές».

-Για το ότι ο Αστέρας είχε καλύτερο ρόστερ από τις ομάδες που βρίσκονταν χαμηλά στη βαθμολογία:

«Λογικό είναι κάποιες χρονιές να μην σου βγαίνει τίποτα. Κάποιες φορές οι μεταγραφές, άλλες η προετοιμασία, άλλες η δομή της ομάδας, τα αποτελέσματα. Όλα αυτά είναι φαινόμενα του αθλητισμού».

-Για το πώς περιμένει τον αυριανό ημιτελικό μεταξύ ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκού:

«Έχω εικόνα και από τις δύο ομάδες και μάλιστα παρακολούθησα τον πρώτο ημιτελικό από κοντά. Μπορώ να πω ότι ήταν ένα κομβικό σημείο η φάση με τον Ενρίκε. Το μοντμέντουμ εκεί θα έγερνε προς τον ΠΑΟΚ. Οι πιθανότητες πρόκρισης αυτή την στιγμή είναι 50-50. Όπως ο Παναθηναϊκός νίκησε με 2-0 στην έδρα του έτσι μπορεί να νικήσει και ο ΠΑΟΚ στη δική του. Το έχει αποδείξει και το έχει ξανακάνει. Δεν πρέπει ο ΠΑΟΚ να χάσει την πίστη του για το αποτέλεσμα. Όσον αφορά τον Παναθηναϊκό, είναι αυτός που διαχειρίζεται το αποτέλεσμα μιας και είναι πιο εύκολο να το κάνεις με το 2-0».

-Για το πώς θα ισορροπήσουν οι δύο ομάδες το αποτέλεσμα:

«Πρέπει να είναι προσεκτικές οι ομάδες στο ρίσκο που θα πάρουν. Οι παίκτες του ΠΑΟΚ ξέρουν πως θα επιτεθούν αλλά θα πρέπει να ξέρουν και πως θα αμυνθούν όταν χάσουν την μπάλα. Ξέρει πως θα το κάνει ο ΠΑΟΚ».

-Για το αν ο ΠΑΟΚ θα προσπαθήσει να «πνίξει» τον Παναθηναϊκό:

«Περιμένω να επιβάλει τον ρυθμό του. Να πάρει αυτός την κατοχή της μπάλας. Θα επιτίθεται φρόνιμα».

-Για το αν είναι σημαντική η απουσία του Ζέκα:

«Με τον τρόπο που θα θέλει να παίξει ο Παναθηναϊκός ο Ζέκα αποτελεί μια σημαντική απουσία. Μαζί με τον Κουρμπέλη αποτελούν ένα εξαιρετικό δίδυμο στα χαφ. Χωρίς να σημαίνει ότι ο Λουντ ή ο Ρέις ή κάποιος άλλος παίκτης είναι υποδεέστεροι. Ο ΠΑΟ δεν θα πρέπει να δώσει μοναδική έμφαση στην αμυντική του λειτουργεία. Αν το κάνει αυτό θα εγκληματήσει εις βάρος του. Ο Παναθηναϊκός θα κυνηγήσει το «χρυσό» γκολ για να του φύγει το άγχος. Θα είναι ένα παιχνίδι που θα κριθεί στη μετάβαση».

-Για το αν το «τρανζίσιον» είναι το κυρίαρχο πράγμα στο ποδόσφαιρο;

«Έχει κάνει το ποδόσφαιρο πιο συναρπαστικό. Θυμάμαι το Μουντιάλ του 2006 όπου οι ομάδες πήγαιναν σε οργανωμένες επιθέσεις και το ποδόσφαιρο ήταν αργό. Λίγες φάσεις λίγες ευκαιρίες. Οι νέες τάσεις έφεραν πιο εκτεθημένες άμυνες πιο πολλά γκολ».

-Για το ποιος θα έχει ισχυρή παρουσία από τον ΠΑΟΚ;

«Σε αυτά τα παιχνίδια οι εξτρέμ πρέπει να κάνουν τη διαφορά. Να περάσουν τους αμυντικούς και να δημιουργήσουν μια αμυντική ανισορροπία. Έχει να περιμένει πολλά από αυτά. Θεωρώ δεδομένο ότι τα χαφ του ΠΑΟΚ θα κάνουν τη δουλειά τους».

Διαβάστε ακόμη...