«Περιμέναμε όλη τη χρονιά αυτά τα παιχνίδια»

Απο metrosport.gr : Από την ίδια αφετηρία ξεκινούν ΠΑΟΚ και Άρης ενόψει των μεταξύ τους αγώνων για τα πλέι οφ της Stoiximan.gr Basket League σύμφωνα με τον Λετονό.
Πηγή: metrosport.gr
«Περιμέναμε όλη τη χρονιά αυτά τα παιχνίδια»

Το 2-0 της κανονικής περιόδου μπορεί να δίνει ένα ψυχολογικό προβάδισμα στον ΠΑΟΚ έναντι του Άρη ωστόσο το Σάββατο (30/04) οι δύο ομάδες θα μπουν στην ίδια αφετηρία.

Σε αυτό το μήκος κύματος ήταν οι δηλώσεις που έκανε στο metrosport.gr ο Ζάνις Πέινερς:

«Εκείνες οι νίκες μας ίσως σημαίνουν ότι ο Άρης θα είναι πιο πεινασμένος προκειμένου να δείξει ότι οι ήττες του ήταν κάτι σαν ατυχία. Έχουν το πρώτο παιχνίδι στην έδρα τους αλλά αυτό που γνωρίζουμε είναι πως το αποτέλεσμα αυτής της σειράς θα καθορίσει το αποτέλεσμα της σεζόν, αν θα είναι καλή ή όχι τόσο καλή. Τα καταλαβαίνουμε όλα αυτά και γι’ αυτό προετοιμαζόμαστε σε αυτήν την εβδομάδα. Ολη τη χρονιά προετοιμαζόμασταν γι’ αυτή τη σειρά ουσιαστικά».

Ο Λετονός δεν μπόρεσε να βάλει στη ζυγαριά τα δύο ματς με το Λαύριο έναντι του μεγαλύτερου διαστήματος ξεκούρασης του Άρη: «Δεν μπορώ να πω αν ήταν καλό ή κακό για εμάς. Ό,τι ετοιμάσαμε για το Λαύριο ήταν πολύ καλό, ο κόουτς έκανε εξαιρετική δουλειά αλλά ο Άρης είναι άλλη ομάδα. Ο αντίπαλος μας είχε περισσότερο χρόνο για να προετοιμαστεί για εμάς όμως και εμείς έχουμε αρκετό χρόνο οπότε βρισκόμαστε στην ίδια θέση».

Οι αγώνες των πλέι οφ εξ ορισμού δημιουργούν επιπλέον πίεση όμως σειρές αγώνων του ΠΑΟΚ με τον Άρη είναι κάτι παραπάνω, γεγονός που αναγνωρίζει και ο Πέινερς: «Το καταλαβαίνουμε ότι αυτή η σειρά είναι σημαντική για την πόλη και για τον κόσμο των δύο ομάδων. Νιώσαμε την πίεση και στα ματς της κανονικής περιόδου. Ελπίζω να είναι εντονότερη στον αντίπαλο μας ώστε να τη χρησιμοποιήσουμε προς όφελος μας».

Κλείνοντας, ο Λετονός αναφέρθηκε και στις αλλαγές στο ρόστερ του ΠΑΟΚ κατά τη διάρκεια της σεζόν, επισημαίνοντας: «Οι αλλαγές στη διάρκεια της σεζόν δεν είναι καλές όταν δεν υπάρχουν προβλήματα. Εμείς όμως είχαμε με τον Σάιμπερτ και τον Μιλιένοβιτς. Έτσι έπρεπε να κάνουμε προσθήκες και να προσαρμοστούμε».

Διαβάστε ακόμη...