Κίνδυνος για το Παγκρήτιο, που είναι υποψήφιο για τον τελικό Κυπέλλου

Απο soccerplus.gr : Την απαγόρευση αγώνων ποδοσφαίρου και αγωνισμάτων στίβου αν ο Δήμος Ηρακλείου δεν υποβάλει πιστοποιητικό πυρασφάλειας και μελέτη-δήλωση στατικής επάρκειας των στεγάστρων των κερκίδων και της αθλητικής εγκατάστασης, αποφάσισε η Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης.
Πηγή: soccerplus.gr
Κίνδυνος για το Παγκρήτιο, που είναι υποψήφιο για τον τελικό Κυπέλλου

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ιστοελίδας neakriti,gr «η απόφαση αναφέρει ρητά και κατηγορηματικά ότι εντός 15 ημερών, και μέχρι τις 5 Μαΐου, η Ανώνυμη Εταιρεία του Δήμου Ηρακλείου ΑΑΗ/ΟΤΑ θα πρέπει να έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες αποκατάστασης φθορών και γενικότερα συντήρησης του Παγκρήτιου Σταδίου, κυρίως όμως στην κατάθεση των πιστοποιητικών πυρασφάλειας και στη δήλωση στατικής επάρκειας.

Το ίδιο ρεπορτάζ αναφέρει ότι οι διαδικασίες για το πιστοποιητικό πυρασφάλειας έχουν προχωρήσει θεαματικά, ενώ και η σύνταξη μελέτης στατικής επάρκειας δε δείχνει να απέχει πολύ από την ολοκλήρωσή της, ενώ οι άνθρωποι της ΕΠΣ Ηρακλείου υποστηρίζουν ότι έχουν πάρει διαβεβαιώσεις ότι το θέμα αν δεν έχει ήδη λυθεί θα λυθεί άμεσα.

Το Παγκρήτιο είναι υποψήφιο για να φιλοξενήσει τον φετινό τελικό κυπέλλου. Μάλιστα από τις επισκέψεις που έκανε η αρμόδιος υπάλληλος στα υποψήφια στάδια/γήπεδα και τις αντίστοιχες εκθέσεις, φαίνεται να έχει περισσότερες πιθανότητες μετά το ΟΑΚΑ, ανάλογα βέβαια και το ζευγάρι του τελικού που θα είναι γνωστό το βράδυ της ερχόμενης Πέμπτης.

Αστάθμητος παράγοντας είναι η στάση της αστυνομίας Ηρακλείου, η οποία παρότι επισήμως δεν έχει εκφραστεί πληροφορίες αναφέρουν ότι αντιμετωπίζει με σκεπτικισμό τη διοργάνωση του τελικού.

Μέχρι να υπάρξει πιστοποιητικό πυρασφάλειας και μελέτη στατικής επάρκειας και να αρθεί η απόφαση παραμένει σε ισχύ η σφράγιση των εξεδρών των θυρών 8, 9, 10, 11, 12, 13 και 14, των χώρων του ανοιχτού στίβου, καθώς και των αύλειων χώρων τους, ενώ δεν επιτρέπεται η λειτουργία για το ποδόσφαιρο και τον ανοιχτό στίβο, που μένουν «υπό συνθήκες σφραγίσεως» τουλάχιστον μέχρι τις 5 Μαΐου.

Ο τελικός κυπέλλου είναι προγραμματισμένος για τις 6 Μαϊου.

Με την ίδια απόφαση επισημαίνεται ότι η μέγιστη χωρητικότητα του σταδίου, κατόπιν της παραπάνω σφράγισης, καθορίζεται σε 17.000 καθήμενους θεατές και σε περίπτωση αποσφράγισης η χωρητικότητα καθορίζεται σε 27.000 θεατές.

Διαβάστε ακόμη...