Απίστευτη γελοιοποίηση του κράτους από την ΠΑΕ Ολυμπιακός!

Από sdna.gr : Η ΠΑΕ Ολυμπιακός γελοιοποίησε ξανά ολόκληρο το ελληνικό κράτος, αποφεύγοντας την αφαίρεση βαθμών με τη δικαιολογία για τις κάμερες που είχε χρησιμοποιήσει και στο ντέρμπι του 2013 με τον Παναθηναϊκό!
Πηγή: sdna.gr
Απίστευτη γελοιοποίηση του κράτους από την ΠΑΕ Ολυμπιακός!

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός κρίθηκε ένοχη από την Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ για όλες τις σοβαρές κατηγορίες που αντιμετώπιζε (εκτεταμένα επεισόδια, επίθεση στον β' παρατηρητή και τον διαιτητή του εντός έδρας ημιτελικού Κυπέλλου με την ΑΕΚ), ωστόσο έπεσε «στα μαλακά», καθώς του επιβλήθηκε τελικά ποινή τεσσάρων αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών και χρηματικό πρόστιμο 150.000 ευρώ.

Πολλοί θεωρούν ότι τα δεδομένα θα ήταν διαφορετικά και η τιμωρία των Πειραιωτών πολύ πιο αυστηρή σε περίπτωση που η Δικαιοσύνη είχε τη δυνατότητα να εξετάσει το οπτικό υλικό από τις κάμερες έξω από τα αποδυτήρια του «Γ. Καραϊσκάκης»... Αυτό όμως, όπως απάντησε εγγράφως η ΠΑΕ Ολυμπιακός στο σχετικό αίτημα της Υποδιεύθυνσης Αθλητικής Βίας (κάτι το οποίο αποκάλυψε χθες το SDNA), «σβήστηκε» δύο ημέρες μετά την διεξαγωγή του επίμαχου αγώνα με την Ένωση, την Μεγάλη Πέμπτη!

Αυτή όμως δεν είναι η πρώτη φορά που οι ερυθρόλευκοι δίνουν αυτή την απίστευτη απάντηση σε αίτημα της Υποδιεύθυνσης Αθλητικής Βίας για χρησιμοποίηση υλικού από τις κάμερες του γηπέδου προκειμένου να αποσαφηνιστεί τι πραγματικά είχε γίνει. Το ίδιο ακριβώς είχε συμβεί και στις 14 Απριλίου του 2013, όταν σημειώθηκαν σοβαρά επεισόδια και συμπλοκές οπαδών τους με την Αστυνομία πριν την έναρξη του αδιάφορου βαθμολογικά ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό (1-1) για την 29η αγωνιστική της Super League.

Τότε, κατά την άφιξη της αποστολής των φιλοξενούμενων και του Γιάννη Αλαφούζου στο «Γ. Καραϊσκάκης», το πούλμαν των Πράσινων δεν στάθμευσε στη θέση που είχε κανονικά οριστεί, πολυάριθμοι οπαδοί του Ολυμπιακού στον χώρο επιτέθηκαν με κροτίδες και βόμβες μολότοφ, με τις αστυνομικές δυνάμεις να απαντούν με χρήση δακρυγόνων και την ένταση να κλιμακώνεται. Βέβαια, οι Πειραιώτες δεν είχαν τιμωρηθεί τότε ούτε καν με μια αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών, δείγμα και αυτό του πως λειτουργούσε η... Αθλητική Δικαιοσύνη στο ελληνικό ποδόσφαιρο τα χρόνια της «εγκληματικής οργάνωσης».

Η Υποδιεύθυνση Αθλητικής Βίας είχε ζητήσει και τότε το υλικό από τις κάμερες έξω από τον χώρο των αποδυτηρίων του γηπέδου, για να πάρει όμως από την ΠΑΕ Ολυμπιακός την... στερεότυπη και μάλλον προσβλητική για τη νοημοσύνη του φίλαθλου κόσμου απάντηση ότι αυτό «σβήνεται» δύο ημέρες μετά τη διεξαγωγή της εκάστοτε αναμέτρησης «για τεχνικούς λόγους», κάτι το οποίο έχει μάλιστα προκαλέσει τη δυσαρέσκεια στελεχών της ΕΛ.ΑΣ στον τομέα της αθλητικής βίας.

Η ουσία είναι πάντως ότι με αυτόν τον τρόπο και την αποφυγή πραγματικής τιμωρίας (παρότι καταδικάστηκε για όλες τις σοβαρές κατηγορίες) για τα πρωτοφανή και πολύ σοβαρά επεισόδια που έλαβαν χώρα μετά τη λήξη του ημιτελικού Κυπέλλου ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ, η ερυθρόλευκη ΠΑΕ κατάφερε ουσιαστικά να γελοιοποιήσει και πάλι όχι μόνο το πολύπαθο ελληνικό ποδόσφαιρο αλλά κυρίως την Πολιτεία, τους Θεσμούς και τους Τακτικούς Δικαστές...

Διαβάστε ακόμη...