«Μέρα ορόσημο για όλη τη Βόρεια Ελλάδα η εξαγορά του ΟΛΘ»

Απο metrosport.gr : Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΘ, Κώστας Μέλλιος και αναφέρθηκε στην απόκτηση του 67% των μετοχών του Οργανισμού από την κοινοπραξία, στην οποία συμμετέχει ο Ιβάν Σαββίδης.
Πηγή: metrosport.gr
«Μέρα ορόσημο για όλη τη Βόρεια Ελλάδα η εξαγορά του ΟΛΘ»

Αναλυτικά όσα είπε:

Για την εξαγορά του ΟΛΘ: «Είναι μια σημαντική ημέρα για τη Θεσσαλονίκη, τη Βόρεια Ελλάδα και, φυσικά, τον οργανισμό. Το τίμημα που επιτεύχθηκε είναι υψηλό και αντανακλά την αξία της εταιρείας και τις προοπτικές της. Στην παγκόσμια αγορά παραχωρήσεων λιμανιών το μέσο τίμημα φτάνει στο 30% πάνω από την τρέχουσα αξία της μετοχής. Στην περίπτωση του ΟΛΘ η μετοχή πληρώθηκε κατά 75% πάνω από την αξία της τη μέρα υποβολής των προτάσεων και κατά 67% υψηλότερα από την τιμή που είχε στο κλείσιμο της Παρασκευής».

Για το τι σημαίνει η εξέλιξη της εξαγοράς: «Η κοινοπραξία που αναλαμβάνει τον ΟΛΘ είναι ισχυρή και οικονομικά, αλλά και σε θέμα εμπειρίας όσον αφορά τη διαχείριση λιμανιών. Είναι εύρωστη οικονομικά, επομένως η προσδοκία είναι ότι σύντομα θα ξεκινήσουν οι επενδύσεις που θα αναβαθμίσουν τις υποδομές του λιμανιού. Από την ανάπτυξη αυτή πιστεύουμε ότι θα αναγεννηθεί η οικονομία της Κεντρικής Μακεδονίας».

Για τις προοπτικές που ανοίγονται: «Περιμένουμε να ανοίξουν θέσεις εργασίας. Τουλάχιστον 2000 εργαζόμενοι θα απασχοληθούν στις υποδομές, ενώ αναμένεται να ανοίξουν πολλές χιλιάδες θέσεις εργασίας από την επίδοση που θα έχει η ανάπτυξη του λιμανιού στις άλλες επιχειρήσεις. Ένα σοβαρό λιμάνι με μεγάλα πλοία και πολλά φορτία θα αναζωογονήσει την οικονομία της Κεντρικής Μακεδονίας».

Για το αν θα υπάρξει άμεση αύξηση του αριθμού των θέσεων εργασίας: «Από την ημέρα που ο Οργανισμός θα χάσει τον δημόσιο χαρακτήρα του, για να καλυφθούν οι ανάγκες οι επενδυτές θα προσλάβουν τουλάχιστον 150 άτομα για να δουλέψει η εταιρεία καλύτερα. Σήμερα υπάρχει έλλειψη προσωπικού. Η κατάσταση αυτή έχει δημιουργηθεί επί σειρά ετών και η εξέλιξη η τωρινή θα προκαλέσει ανάσχεση αυτής της κατάστασης. Είναι μια ημέρα ορόσημο για την οικονομία της Μακεδονίας».

Διαβάστε ακόμη...