Το χρονικό του τρόμου!

Από sdna.gr: Όλα άρχισαν σε μια συμβολική ημερομηνία. Ίσως γι' αυτό δεν μπορούν να πιστέψουν στον Ολυμπιακό πως όλο αυτό δεν είναι ψέμα. Το sdna.gr καταγράφει το χρονικό που αλλάζει το ελληνικό ποδόσφαιρο.
Πηγή: sdna.gr
Το χρονικό του τρόμου!

Συμπτώσεις δεν υπάρχουν στη ζωή. Κι αν κάνεις το λάθος να εκλάβεις τα σημάδια ως τυχαία περιστατικά, θα βρεθείς στο φινάλε με ένα φιλήδονο χαμόγελο για τη... συνομωσία που έκανε το σύμπαν εν αγνοία σου. Ήταν 1η Απριλίου, όταν ο Σάββας Θεοδωρίδης μιλούσε για τα ψέματα που τελείωσαν. Μια συμβολική μέρα, σε μια συμβολική ημερομηνία, έφερε την αρχή του τέλους. Ο αγώνας του Ολυμπιακού με τον Πλατανιά και τα όσα συνέβησαν στο ημίχρονο της αναμέτρησης θα μπορούσε να είναι ένα ακόμα έγγραφο που μένει κλειδωμένο στο απογεμισμένο συρτάρι. Στις 24 Απριλίου φαντάζει ως το πλέον απειλητικό γεγονός για τους ερυθρόλευκους. Το sdna.gr καταγράφει το χρονικό των τελευταίων 23 ημερών, που απειλεί το 44ο πρωτάθλημα. Το χρονικό του τρόμου!

1η Απριλίου 2017... Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Πλατανιά στο Στάδιο Καραϊσκάκη, σε ένα ματς που μετά τις τελευταίες βαθμολογικές απώλειες των ερυθρολεύκων, θεωρείται καθοριστικό για την έκβαση του πρωταθλήματος. Οι Κρητικοί προηγούνται 1-0 στο ημίχρονο και θα ηττηθούν τελικά με 2-1. Μετά το τέλος του αγώνα, ο Γιώργος Παράσχος δεν παρίσταται στη συνέντευξη Τύπου. Δειλά-δειλά αρχίζουν και ακούγονται παράπονα του Πλατανιά για τη φιλοξενία του Ολυμπιακού, ακόμα και καταγγελίες για επίθεση και τραμπουκισμούς στα αποδυτήρια. Αργότερα το βράδυ, το sdna.gr αποκαλύπτει τι έχει συμβεί και η ανακοίνωση των Κρητικών επιβεβαιώνει το ρεπορτάζ.
Το άρθρο συνεχίζεται μετά τη διαφήμιση

«Η ΠΑΕ Πλατανιάς Χανίων αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει θερμά την ΠΑΕ Ολυμπιακός για την άψογη φιλοξενία της στο σημερινό παιχνίδι στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης». Κάποιες ελάχιστες εξαιρέσεις, όπως η επιτροπή «υποδοχής» στο πούλμαν, το κλίμα εκφοβισμού πάνω από την φυσούνα και από τον πάγκο της ομάδας μας, καθώς και οι προπηλακισμοί παικτών και μελών του τεχνικού επιτελείου στο ημίχρονο, επειδή ο Πλατανιάς «τόλμησε» να προηγηθεί κατά τη διάρκεια του αγώνα, δεν μπορούν να αμαυρώσουν την, κατά τα άλλα, άψογη ποδοσφαιρική βραδιά».

Ο Πραξιτέλης Ζαχαριάδης, διαιτητής του ματς, παραδίδει λευκό φύλλο αγώνα. Μετά το τέλος της αναμέτρησης ο Σάββας Θεοδωρίδης στέκεται στην καρδιά του πρωταθλητή! «Έγινε μία ματσάρα μεταξύ δύο πολύ καλών ομάδων. Ο Πλατανιάς ήταν πολύ καλός στο πρώτο ημίχρονο. Κερδίσαμε με την καρδιά του πρωταθλητή, είναι δύσκολο να βάζεις γκολ στον Πλατανιά έτσι όπως τοποθετεί την άμυνά του ο κύριος Παράσχος».

5η Απριλίου 2017... Σάββας Θεοδωρίδης και πάλι. Ο Ολυμπιακός ταξιδεύει στην Κέρκυρα για τον αγώνα με την τοπική ομάδα και ο γενικός αρχηγός των ερυθρολεύκων, αφού προειδοποιεί ότι θα επιτρέψει η ομάδα τα σκληρά μαρκαρίσματα, μιλάει για έναν ανεπιτυχή πόλεμο εις βάρος των ερυθρολεύκων.

«Γίνεται πόλεμος ανήθικος, αλλά έχουν φάει τα μούτρα τους. Δεν υπάρχει τέτοιος πρόεδρος που κάνει τα πάντα για τον Ολυμπιακό. Η ομάδα δεν θα μείνει έτσι. Αυτή τη στιγμή νέα παιδιά από την ακαδημία αγωνίζονται στην πρώτη ομάδα και είναι πολύ σημαντικό αυτό. Όνειρό μου είναι να γίνει ο Ολυμπιακός με έντεκα Ελληνόπουλα και είναι κάτι που το έχω πει κι άλλες φορές. Ξένους προσωπικότητες πάντα είχαμε και πάντα θα υπάρχουν».

13η Απριλίου... Ο Ολυμπιακός έχει κερδίσει στην Κέρκυρα, έχει παραχωρήσει ισοπαλία στον Λεβαδειακό που απλώς έδωσε παράταση στην στέψη του ως πρωταθλητής και έχει έρθει η μέρα για το μεγάλο ματς. Ημιτελικός κυπέλλου στο Καραϊσκάκη με φιλοξενούμενη την ΑΕΚ. Η Ένωση θα φύγει νικήτρια από το Φάληρο, όμως τα 95 λεπτά του αγώνα σύντομα θα επισκιαστούν. Δειλά-δειλά, όπως και στην περίπτωση του ματς με τον Πλατανιά, αρχίσουν να διαρρέουν πληροφορίες για επεισόδια στα αποδυτήρια. Η αστυνομία καταγγέλλει ξύλο στους διαιτητές, ο Ολυμπιακός καταγγέλλει ξύλο στους ποδοσφαιριστές, ορισμένοι εκ των οποίων το δηλώνουν και στις κάμερες.

Ο Κώστας Καραπαπάς εκφράζει επίσημα τη θέση των ερυθρολεύκων με δήλωσή του μετά το τέλος του αγώνα. «Το σημαντικό όμως και αυτό που θέλω να καταγγείλω είναι κάτι άλλο που συνέβη μόλις τελείωσε ο αγώνας. Μια διμοιρία των ΜΑΤ απέκλεισε τα αποδυτήρια του Ολυμπιακού και κτυπούσε αλύπητα τους πάντες! Χτύπησαν ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού, φροντιστές, απλούς ανθρώπους του μεροκάματου και του μόχθου που κουβαλούσαν εκείνη την ώρα πετσέτες και πράγματα. Μάλιστα, απέκλεισαν την Μονάδα Αθλητικής Βίας που προσπάθησε να μπει στα αποδυτήρια, μάλλον ήθελαν να είναι μόνοι τους για κάποιον λόγο. Η Κυβέρνηση και οι αρμόδιοι Υπουργοί πρέπει να ψάξουν και να βρουν τι έγινε, ας ασχοληθεί αυτή η Κυβέρνηση με αυτό το περιστατικό οπωσδήποτε. Οι σκηνές που ζήσαμε θυμίζουν Χούντα, ελάτε να δείτε τα αίματα στο πρόσωπο του φροντιστή μας».

Οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές. Σαν ένα έκτακτο δελτίο ειδήσεων που δεν μπορεί να διακοπεί επειδή έρχονται συνεχώς νέες πληροφορίες στην επιφάνεια. Οι διαιτητές θα μείνουν δύο ώρες κλειδωμένοι για να μπορέσουν να αποχωρήσουν από το γήπεδο και το ίδιο βράδυ αποκαλύπτεται πως το φύλλο αγώνα του ρέφερι είναι επιβαρυντικό για τον Ολυμπιακό.

14η Απριλίου... Το κουβάρι ξετυλίγεται. Και δεν είναι τέτοιο που θα βγάλει τον Ολυμπιακό από τον λαβύρινθο, αλλά αντιθέτως θα τον κάνει να χαθεί μέσα σε σύνθετες νομικές διακλαδώσεις. Η έκθεση της αστυνομίας εκθέτει ανεπανόρθωτα τους ερυθρόλευκους για όσα έχουν γίνει την προηγούμενη μέρα. Η επίσημη θέση της ΠΑΕ είναι επίθεση. Ο Κώστας Καραπαπάς με ανάρτηση στο Facebook παίρνει εκ νέου θέση για τα γεγονότα, αφήνοντας αιχμές για το κατά πόσο η έκθεση είναι αληθινή ή όχι.

«Ενημερωθήκαμε με έκπληξη για ένα κείμενο το οποίο φέρεται να είναι έκθεση της Αστυνομίας για τα όσα τραγικά συνέβησαν στο Καραϊσκάκη και επειδή προφανώς ζούμε σε εποχή με... άλλες λογικές πρέπει να δώσουμε κάποιες απαντήσεις αν όντως υπάρχει τέτοια έκθεση από οποιονδήποτε στην ΕΛ.ΑΣ.

Σε αυτές τις λογικές συμπεριλαμβάνεται και η μεθόδευση να βγάλουν «έκθεση» της ΕΛΑΣ Μεγάλη Παρασκευή απόγευμα, με όλα τα ΜΜΕ σε ημιαργία και με τις αυριανές εφημερίδες να έχουν τυπωθεί από σήμερα το πρωί! Και αυτό είναι το λιγότερο. Τα ψεύδη και οι ανακρίβειες είναι που δημιουργούν μέγα ζήτημα πλέον διότι είναι σαφές και στους πιο αδαείς ότι υπάρχει μεθόδευση, αν όντως κάποιοι αναφέρουν τέτοια πράγματα σε επίσημο έγγραφο.

Στην έκθεση που διέρρευσε (όλως τυχαίως) σε συγκεκριμένα ΜΜΕ αναφέρεται ότι άνθρωποι χωρίς διακριτικά κινήθηκαν απειλητικά κατά των ανθρώπων της ΑΕΚ. Κι όμως. Ούτε ένας άνθρωπος της ΑΕΚ δεν κατήγγειλε το παραμικρό. Μόνο στη φαντασία της Α-314 διμοιρίας της ΥΜΕΤ και αυτών που τους διέταξαν να υψώσουν τα γκλομπς και να χτυπούν αδιακρίτως συνέβη κάτι τέτοιο.

Στη συνέχεια η έκθεση αναφέρει ότι δέχτηκε επίθεση η διμοιρία από 40 άτομα με διακριτικά του Ολυμπιακού! Εννοεί προφανώς του ποδοσφαιριστές, τους φροντιστές, τους προπονητές, αλλά ξέχασαν να το αναφέρουν στην ανακοίνωση. Κάποιοι ήταν όντως χωρίς διακριτικά. Υπήρχαν παίκτες με τις πετσέτες που βγήκαν από τα ντους και δέχτηκαν επίθεση, όπως ο Τσόρι Ντομίνγκες, ενώ χτυπήματα στο κεφάλι και στο σώμα δέχτηκαν οι ποδοσφαιριστές μας Καπίνο, Ρέτσος, Νικολάου, Ανδρούτσος, όλοι τους μέλη των Εθνικών Ομάδων της Ελλάδας.

Αυτοί είναι οι «40» (που ήταν φυσικά λιγότεροι) που οι δυο διμοιρίες (δεν αρκούσε η μια) της ΕΛΑΣ χτυπούσε με μανία για περισσότερο από δέκα λεπτά. Χτυπούσε ταυτόχρονα η «ηρωική» διμοιρία της ΕΛΑΣ τα μέλη της διοίκησης του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ αλλά... χτυπούσε και αστυνομικούς!

Είναι τόσο το θράσος τους που το ξέχασαν κι αυτό! Χτυπήθηκαν άνθρωποι του τμήματος που είναι επιφορτισμένο με την αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα και χτυπήθηκε στο κεφάλι ακόμα και ταξίαρχος της Αστυνομίας. Για την τραγική συμπεριφορά των ανδρών της ΥΜΕΤ ακόμα και απέναντι σε συναδέλφους τους ενημερώθηκε άμεσα ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ.Βασιλειάδης από τους άνδρες της ΕΛΑΣ που ασχολούνται με την αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα και στους οποίους απαγορεύτηκε (!) η είσοδος στα αποδυτήρια!

Αντί να ζητήσει σε όλους συγγνώμη η ΕΛΑΣ προβαίνει στη δημοσίευση μιας τέτοιας έκθεσης που δεν έχει προηγούμενο. Πλέον ο λόγος περνάει στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη που πρέπει τοποθετηθεί και να μας πουν επιτέλους σε ποια ακριβώς εποχή ζούμε.

Στο 2017; Στο 1967; Στο 1970; Στο 1971;».

19η Απριλίου... Μετά την αργία για το Πάσχα, το θέμα επανέρχεται στην επικαιρότητα. Όχι πως είχε φύγει ποτέ, απλώς για τρεις μέρες δεν υπήρξαν εξελίξεις. Την Τρίτη του Πάσχα έρχεται η έκθεση του παρατηρητή, ο οποίος μέσες άκρες γράφει αρκετά – αν κι όχι όλα – απ' όσα έγιναν στο Στάδιο Καραϊσκάκη. Για πρώτη φορά γίνεται λόγος για κίνδυνο αφαίρεσης βαθμών, με τον Ολυμπιακό να μην ανησυχεί και να μην παίρνει σοβαρά υπόψη του την απειλή που πλανάται πάνω από τον 44ο τίτλο.

20η Απριλίου... Βγαίνει η επίσημη έκθεση της ΔΕΑΒ. Είναι και αυτή επιβαρυντική για τον Ολυμπιακό. Την ίδια μέρα, επανέρχεται στο προσκήνιο το θέμα με τον Πλατανιά. Ο Χρήστος Καρυπίδης γίνεται ο πρώτος ποδοσφαιριστής που μιλάει ανοικτά για όσα έγιναν στο Στάδιο Καραϊσκάκη την 1η του μήνα.

«Δεν ξέρω για ποιο λόγο δεν πήραν έκταση όλα αυτά που έγιναν. Πολλοί συνάδελφοί σας το περάσανε στα ψηλά. Εύχομαι να τιμωρούνται αυτά που γίνονται. Το ποδόσφαιρο είναι γιορτή. Εύχομαι οι ομάδες να τιμωρούνται. Γίνανε πράγματα πρωτοφανή πράγματα για μένα. Δεν το έχω ξανασυναντήσει αυτό. Έγιναν στα αποδυτήρια όταν το αποτέλεσμα ήταν στο 0-1 υπέρ μας. Δεν πήρε διαστάσεις γιατί ήταν ο Πλατανιάς. Δεν έχει γίνει τίποτα, έχει περάσει στα ψιλά. Αυτό που θέλουμε είναι να σταματήσουν να γίνονται αυτά και να υπάρξουν τιμωρίες ώστε να μην ξανασυμβούν τέτοια γεγονότα».

21η Απριλίου... Μια ημέρα θορυβώδης! Έκανε θόρυβο ο Περικλής Λασκαράκης μιλώντας για την επίθεση που δέχτηκε, έκανε θόρυβο ο Μίλτος Καλόγηρος προσθέτοντας πως έζησε εκείνος τα γεγονότα, έγινε θόρυβος με την εκδίκαση της υπόθεσης. Ο Κώστας Καραπαπάς ωρύεται κατά του Αχιλλέα Μπέου και του Λασκαράκη, καταλήγοντας πως «δεν υπάρχει τίποτα» και μιλώντας για «σκάνδαλο ακόμα κι αν τιμωρηθούμε με μία αγωνιστική», ενώ η βεβαιότητα του Ολυμπιακού πως δε θα μπορέσει να παρέμβει ο ΠΑΟΚ στην υπόθεση πάει στον βρόντο. Μετά την αναβολή μιας μέρας, η υπόθεση εκδικάζεται κανονικά την Παρασκευή.

23η Απριλίου... Ημέρα θριάμβου για τον Ολυμπιακό. Η μέρα που κλείνει με την κατάκτηση του 44ου πρωταθλήματος και με τις γεμάτες περηφάνεια δηλώσεις του Βαγγέλη Μαρινάκη. «Είμαστε περήφανοι και αρκετά δυνατοί, να ξέρετε και θα το μάθετε τις επόμενες 15 μέρες ότι ο Ολυμπιακός θα δυναμώσει και θα ενισχυθεί πολύ περισσότερο και γρήγορα γιατί ξεκινάμε και γρήγορα την επόμενη σεζόν.

Εγώ έχω δώσει μια υπόσχεση για 20 πρωταθλήματα γι' αυτό οι αντίπαλοι ας έχουν υπομονή για 12-13 ακόμη χρόνια. Εγώ εδώ θα είμαι, δεν πάω πουθενά. Εδώ είναι το σπίτι μου, η πόλη μου και οι νοικοκύρηδες δεν θα φύγουν από το σπίτι τους. Όσοι έχουν αναλάβει εργολαβία εναντίον μας, είτε είναι υπουργοί, βουλευτές ή οτιδήποτε, ας χτυπάνε εμένα μόνο και όχι τον Ολυμπιακό. Δεν έχω να πω κάτι άλλο, θα τα ακούσετε όλα τις επόμενες 15 μέρες για το πως θα δυναμώσει ο Ολυμπιακός. Ζήτω ο Θρύλος».

Μόνο που νωρίτερα μέσα στη μέρα το ένα κακό νέο έσκαγε πίσω από το άλλο. Αρχικά ήταν η είδηση πως η εισαγγελία Πειραιά διέταξε προκαταρκτική έρευνα για τον ξυλοδαρμό των παικτών του Πλατανιά στον αγώνα με τον Ολυμπιακό. Ακολούθησε η είδηση ότι θα ανοίξουν οι κάμερες για τα γεγονότα στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ. Το βράδυ ήρθαν οι δηλώσεις του Μανώλη Μαθιουλάκη, που επιβεβαίωνε τον προπηλακισμό παικτών του Πλατανιά.

«Δεν θέλω να πω πολλά λόγια εφόσον το θέμα έχει πάρει τον δρόμο του. Το μόνο που μπορώ να επιβεβαιώσω είναι ότι πράγματι υπήρξαν βιαιοπραγίες εναντίον ποδοσφαιριστών».

Ακολούθησε η θέση του Ολυμπιακού, έστω κι αν ανεπίσημη. Οι δηλώσεις προκάλεσαν θυμηδία, ανέφερε το ρεπορτάζ. Κάτι σαν το «τελείωσαν τα ψέματα» του Σάββα Θεοδωρίδη την 1η Απριλίου. Οι ερυθρόλευκοι πορεύονται λάθος. Επιμένουν να βλέπουν τα σημάδια ως συμπτώσεις και στο τέλος θα μείνει μόνο ένα φιλήδονο χαμόγελο απέναντι στην προνοητικότητα του σύμπαντος.

Διαβάστε ακόμη...