Handball Premier (22η αγωνιστική- Προαναγγελία)

Απο handball.org.gr : Αυλαία στην κανονική διάρκεια με σούπερ ντέρμπι «δικεφάλων» και κομβικό παιχνίδι ανάμεσα σε Δούκα- Πανελλήνιο
Πηγή: handball.org.gr
Handball Premier (22η αγωνιστική- Προαναγγελία)

Ολοκληρώνεται αύριο η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος Handball Premier με την διεξαγωγή της 22ης αγωνιστικής, στην οποία θα κριθούν τα τρία από τα τέσσερα εισιτήρια των πλέι οφ.

Το πιο εύκολο έργο έχει θεωρητικά ο Διομήδης, ο οποίος αν κερδίσει τον αδιάφορο Φοίβο Συκεών θα είναι σίγουρα στην τετράδα.

Από κει και πέρα τα σενάρια είναι συγκεκριμένα όσον αφορά την αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ σε συνδυασμό με τον αγώνα Δούκας- Πανελλήνιος στο κλειστό του Δαϊς, αφού η ομάδα των «εκπαιδευτηρίων» υστερεί σε πιθανή ισοβαθμία κόντρα σε ΠΑΟΚ και σε ΑΕΚ.

Αυτά είναι:

1) Ο Δούκας με νίκη είναι σίγουρα στα πλέι οφ και τότε θα μείνει έξω ο χαμένος του ΠΑΟΚ- ΑΕΚ με την «Ένωση» να βολεύεται και με ισοπαλία.

2) Αν ο Δούκας έρθει ισόπαλος με τον Πανελλήνιο, τότε η ΑΕΚ αυτομάτως είναι στα πλέι οφ και ο ΠΑΟΚ για να μπει και αυτός τετράδα θα χρειάζεται έναν βαθμό.

3) Αν ο Δούκας χάσει από τον Πανελλήνιο, τότε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ περνάνε στην τετράδα ότι και να γίνει στο μεταξύ τους παιχνίδι και μένει εκτός ο Δούκας.

Το απόλυτο ντέρμπι θα διεξαχθεί στο «Σπίτι του Χάντμπολ» στη Μίκρα ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ.

Ο πλέι μέικερ του ΠΑΟΚ Γιώργος Μαστορογιάννης είπε: «Είναι και αυτό ένα παιχνίδι ζωής και θανάτου και για τις δύο ομάδες. Έχω εμπιστοσύνη στην ομάδα μου γιατί σε παρόμοια παιχνίδια έχει ανταπεξέλθει. Έχουμε την δύναμη της έδρας και επιβάλλεται να κερδίσουμε αν θέλουμε να διεκδικήσουμε τον τίτλο»

Από την πλευρά του ο περιφερειακός της ΑΕΚ Παναγιώτης Νικολαΐδης επεσήμανε: «Είναι παιχνίδια θάνατος σου η ζωή μου. Είναι το κρισιμότερο παιχνίδι της σεζόν. Έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα. Ο ΠΑΟΚ έδειξε με την κατάκτηση του κυπέλλου ότι είναι δυνατός. Έχει το αβαντάζ λόγω έδρας, αλλά και εμείς θα τα δώσουμε όλα για να συνεχίσουμε στο πρωτάθλημα».

Στο Δαϊς ο Δούκας κρατάει την τύχη στα χέρια του, αφού με νίκη θα παίξει στα πλέι οφ. Απέναντι του ο μαχητικός Πανελλήνιος που ήταν από τις εκπλήξεις της σεζόν. «Για εμάς το παιχνίδι του Σαββάτου είναι ζήτημα ζωής ή θανάτου. Παίζεται η προσπάθεια και ο κόπος μιας ολόκληρης χρονιάς. Ο Πανελλήνιος έχει αποδείξει από την πορεία του στο πρωτάθλημα αλλά και το Κύπελλο Ελλάδος ότι είναι ένας αξιόμαχος και σκληροτράχηλος αντίπαλος. Εμείς από την πλευρά μας έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα για τον συγκεκριμένο αγώνα. Έχουμε θέληση και δίψα για πρόκριση στα πλέι οφ και πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε. Εύχομαι το βράδυ το Σαββάτου να μας βρει στη 2η θέση και από τη Δευτέρα να αρχίσουμε την προετοιμασία για τα παιχνίδια της τετράδας» τόνισε ο αρχηγός του Δούκα Γιώργος Τόμπρος.

Όσον αφορά το παιχνίδι στη Νέα Κίο ανάμεσα σε Διομήδη Άργους και Φοίβο Συκεών ο τερματοφύλακας των «Λύκων» Κώστας Κοτανίδης σχολίασε: «Για άλλη μια χρονιά το κλειδί για την είσοδο στα play off και την διεκδίκηση του πρωταθλήματος βρίσκεται στα χέρια μας και πιο συγκεκριμένα στο ματς του Σαββάτου με τον Φοίβο. Θα είναι ένα ανταγωνιστικό παιχνίδι, για το οποίο έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα. Με οδηγό το καθαρό μυαλό και την προσήλωση στο πλάνο, θα καταφέρουμε να πάρουμε την νίκη και αυτόματα την είσοδό μας στην τετράδα».

Το πρόγραμμα

ΔΚΓ Αιγίου 18:00 Σεριφάτο Αιγίου- Φίλιππος Βέροιας

Νέας Ιωνίας 18:00, ΙΕΚ ΞΥΝΗ Ν.Ι.- ΑΕΣΧ Πυλαίας

Δαϊς 19:30, ΑΣΕ Δούκα- Πανελλήνιος

Σπίτι του Χάντμπολ 19:30, ΠΑΟΚ- ΑΕΚ

Νέα Κίος 19:30, Διομήδης Άργους- Φοίβος Συκεών

Βαθμολογία (σε 21 παιχνίδια)
1. ΙΕΚ ΞΥΝΗ 39
2. ΑΕΚ 31
3. AΣΕ Δούκα 30
4. ΠΑΟΚ 30
-----------------------
5. Διομήδης Άργους 30
6. Πανελλήνιος 26
7. Φίλιππος Βέροιας 25
8. Αερωπός Έδεσσας 14
9. Σεριφάτο Αιγίου 11
10. Φοίβος Συκεών 10

----------------------------
11. ΑΕΣΧ Πυλαίας 6
12. Άρης Νίκαιας 1

Διαβάστε ακόμη...