«Σύντομα πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ»

Από thessports.gr: Για την Ευρωβουλή, το ποδόσφαιρο αλλά και φυσικά για τον ΠΑΟΚ μίλησε ο Θοδωρής Ζαγοράκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Πελοπόννησος»
Πηγή: thessports.gr
«Σύντομα πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ»

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Έλληνας Ευρωβουλευτής:

Για το τι είναι πιο εύκολο, το ποδόσφαιρο ή η ενασχόλησή στα έδρανα της Ευρωβουλής. «Οσο περνάει ο καιρός αποκτώντας και την εμπειρία από την Ευρωβουλή είναι πιο εύκολα. Άλλωστε πλέον μεγαλώνουμε, οι δυνάμεις δεν είναι όπως παλιά και περιορίζονται. Όμως το ποδόσφαιρο είναι μέσα στη ζωή μας και είναι μικρόβιο το οποίο δεν γίνεται να φύγει με τίποτα».

-Η Ελλάδα μπορεί να βάλει γκολ στην κρίση; Μπορούμε να κάνουμε ό,τι έκανε η Εθνική μας ομάδα το 2004, όλοι μαζί να βγούμε από τα δύσκολα;

«Η Εθνική ομάδα, γενικότερα ο αθλητισμός είναι μια μικρογραφία της κοινωνίας. Πιστεύω ότι μόνο εάν πάμε ενωμένοι μπορούμε να καταφέρουμε πολλά πράγματα. Περνάμε δύσκολα σαν χώρα. Είναι αναγκαίο να πάμε όλοι μαζί, να προσδιορίσουμε τον στόχο και συνολικά να βρούμε τον τρόπο να τον εκπληρώσουμε».

-Στη διάρκεια του φιλικού, πριν και μετά, αυτό που έκανε εντύπωση σε όλους ήταν οι μεταξύ σας σχέσεις. Το πόσο δεμένοι είσαστε 13 χρόνια μετά το έπος του 2004...

«Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Δεν ήταν μόνο το 2004, αλλά και δύο-τρία χρόνια πριν και αρκετά χρόνια μετά. Όντως αυτό το κλίμα επικρατούσε, όπως επικρατεί και τώρα. Νομίζω ότι ήταν ένα από τα μυστικά αυτής της ομάδας. Γιατί σίγουρα όταν μαζεύονται 23 διαφορετικοί χαρακτήρες και προσωπικότητες, δεν είναι εύκολη η διαχείριση. Θεωρώ ότι σε αυτό το κομμάτι ειδικά η Εθνική του 2004 παίρνει άριστα».

-Την ντρίπλα που κάνατε στον Λιζαραζού στον προημιτελικό με την Γαλλία και η σέντρα για το γκολ κανονιά του Χαριστέα σας έχει σημαδέψει την καριέρα. Ήταν έμπνευση της στιγμής;

«Η ζωή, το ποδόσφαιρο είναι στιγμές. Το τουρνουά στην Πορτογαλία ήταν γεμάτο από στιγμές. Μια από αυτές τις στιγμές ήταν και η ντρίπλα με την κατάληξη που γνωρίζουμε όλοι».

-Απλώς μια στιγμή ή η κορυφαία στιγμή της καριέρας σας;

«Αν αφαιρέσουμε την απονομή στο Euro το 2014, ναι αυτή πιστεύω και εγώ πώς ό,τι έχει να κάνει αμιγώς με το ποδόσφαιρο είναι η κορυφαία στιγμή της καριέρας μου».

-Η Παναχαϊκή λείπει από το ποδόσφαιρο, από την μεγάλη Κατηγορία;

«Σαφώς και λείπει. Λείπει γενικά η δυναμική της επαρχίας. Υπάρχουν 5-6 ομάδες με τεράστια ιστορία και δυναμική. Μια από αυτές είναι η Παναχαϊκή. Όμως παρακολουθώ και ενημερώνομαι για τη νέα προσπάθεια που γίνεται. Τα πράγματα πάνε καλά για την Παναχαϊκή, είναι ο Κώστας εδώ που γνωρίζει τον τρόπο. Εύχομαι ό,τι καλύτερο».

-Στην Πάτρα λέμε για το ποδόσφαιρο, Δαβουρλής, Πάρις, Γεωργάτος, Κατσουράνης, Σάμαρης. Μπορεί να υπάρξει συνέχεια;

«Η Παναχαϊκή γνωρίζω ότι διοικείται σωστά και από εκεί ξεκινούν όλα. Ομως για όλα χρειάζεται υπομονή και είναι επιτακτική ανάγκη για το ελληνικό ποδόσφαιρο να βγουν νέοι ποδοσφαιριστές».

-Ο ΠΑΟΚ θα πάρει πρωτάθλημα;

«Είναι σε πάρα πολύ καλό δρόμο και πιστεύω ότι στο άμεσο μέλλον θα τα καταφέρει».

-Η Εθνική μπορεί να επιστρέψει σε μεγάλες διοργανώσεις;

«Είμαστε καλά. Τα δύο παιχνίδια με την Βοσνία και το Βέλγιο θα κρίνουν πάρα πολλά. Δεν θα πω ότι είναι εντελώς στο χέρι μας, αλλά περνάει και από το δικό μας χέρι. Δεν θα πώ ότι φτάσαμε στον πάτο, αλλά μια καμπή ήταν φυσιολογική. Τώρα αρχίζουμε να ανεβαίνουμε».

Σχολιάζοντας το προχθεσινό φιλικό της ομάδας Φίλων Κατσουράνη, την οποία στελέχωσαν οι διεθνείς του 2004, με την Παναχαϊκή ο Θοδωρής Ζαγοράκης είπε: «Ο σκοπός που ήρθαμε μας χαροποίησε πρώτον γιατί το παιχνίδι είχε φιλανθρωπικό χαρακτήρα και δεύτερον γιατί βρήκαμε φίλους. Βέβαια το χρειαζόμαστε όλοι και το θέλουμε να γίνουμε πάλι παιδιά βάζοντας κοντά παντελονάκια».

Διαβάστε ακόμη...