Όλοι οι διάλογοι στην Πειθαρχική Επιτροπή!

Από gazzetta.gr : Το Gazzetta.gr παρακολούθησε όλη την διαδικασία της συνεδρίασης της Πειθαρχικής για τις υποθέσεις των Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ και σας μεταφέρει τους διαλόγους.
Πηγή: gazzetta.gr
Όλοι οι διάλογοι στην Πειθαρχική Επιτροπή!

Η υπόθεση του Ολυμπιακού θα εκδικαστεί αύριο από την πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ, αλλά σε κάθε περίπτωση έχει ένα ενδιαφέρον η συζήτηση που έγινε. Όχι μόνο για αυτή την υπόθεση, αλλά και για εκείνες του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ.

Η ιστοσελίδα gazzetta.gr, σε σχετικό θέμα, παρουσιάζει όλους τους διαλόγους. Η πρώτη υπόθεση που εκδικάστηκε αφορούσε στον Παντελή Κωνσταντινίδη και σε εξύβριση που αναφέρεται στο Φ.Α. στο ματς του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΟΚ στο Κύπελλο. Ο ΠΑΟΚ εκπροσωπήθηκε από τους νομικούς Μπίρδα και Μαυρομάτη. Ο Μπίρδας παίρνοντας τον λόγο και απευθυνόμενος προς στην έδρα σχολίασε μετά από ερώτηση του προέδρου, Άλκη Φερέσιδη για το εάν έχει μάρτυρες πως «όχι κύριε πρόεδρε. Έχουμε έναν ισχυρισμό διότι αναφέρεται στο Φ.Α. ότι ο κ. Κωνσταντίδης είπε 'άντε γ...είτε'. Η εξύβριση πρέπει να είναι πολύ συγκεκριμένη και να αναφέρεται σε κάποιον. Υπάρχει ασάφεια. Η φράση αυτή ειπώθηκε σε σημείο που χάθηκε μία ευκαιρία και ήταν γενικότερη. Δεν αφορούσε συγκεκριμένο πρόσωπο. Οι αναφορές θα πρέπει να είναι συγκεκριμένες. Ζητάμε την απαλλαγή του κ. Κωνσταντινίδη αλλιώς να εκτιμήσετε εσείς την κατάσταση».

Ο Μαυρομάτης προσέθεσε επίσης στο ίδιο μοτίβο ότι δεν ήταν ύβρις προς συγκεκριμένο πρόσωπο. «Ωραία λοιπόν. Υπ' αριθμόν 1 υπόθεση συζητείται και θα αποφασίσουμε», σχολίασε ο πρόεδρος της Επιτροπής.

ΚΑΡΜΗΣ: «ΔΕΝ ΛΑΒΑΜΕ ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑ»

Στην υπόθεση Νο2 που αφορούσε στον Παναθηναϊκό για το ματς Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ ήταν κυρίως για άναμμα πυρσών. Ο νομικός εκπρόσωπός του κ. Κάρμης είχε δηλώσει κώλυμμα διότι έπρεπε να είναι στην Λίγκα για την υπόθεση του Λέτο αλλά τελικώς πρόλαβε να δώσει το παρών. «Κύριε πρόεδρε η κλήση για πυρσούς είναι για λόγους ασφαλείας βάσει του 15.2. Οι πυρσοί άναψαν την ώρα των πανηγυρισμών και δεν κινδύνευσε κάποιος. Κάναμε ρητή αναφορά αλλά δεν λάβαμε ποτέ την σωστή αλληλογραφία. Ήταν ένα σημαντικό ματς όπου θα μπορούσε να υπάρξει ένταση αλλά οι πυρσοί άναψαν σε πανηγυρικό χαρακτήρα στα γκολ. Δεν δημιουργεί και δεν συνιστά δυσφήμηση πρωταθλήματος. Ζητάμε την ελάχιστη ποινή», τόνισε. Ο πρόεδρος είπε ξανά ότι συζητείται.

ΑΠΟΛΟΓΗΘΗΚΕ ΜΕ ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΦΥΣΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ Ο ΒΑΛΣΑΜΗΣ

Το 3ο κατά χρονική σειρά θέμα των εκδικάσεων ήταν η κλήση του παρατηρητή στο Ολυμπιακός – ΑΕΚ, Θεμιστοκλή Βαλσάμη, κυρίως για την έκθεσή του. Απολογήθηκε με γραπτό υπόμνημα βάσει του άρθρου 20 και έτσι ήταν σαν παρίσταται στην διαδικασία με την δήλωσή του αυτή.

Η ΑΝΤΙΔΙΚΙΑ ΠΑΟΚ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ

Τα θέματα 4 – 5 – 6 αφορούσαν στις κλήσεις του Ολυμπιακού για τα όσα αναφέρονται στις εκθέσεις για το Ολυμπιακός – ΑΕΚ καθώς και στην πρόθεση παρέμβαση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για την διαδικασία. Ο Ολυμπιακός εκπροσωπήθηκε από τον δικηγόρο, κ. Λίβα, τον οποίο διόρισε ως επίσημος εκπρόσωπος της ΠΑΕ ο κ. Βρέντζος. Παρόντες στην διαδικασία ήταν και οι κ.κ. Θεοδωρίδης, Καραπαπάς με ένα μέλος της ασφάλειας της ομάδας. Αρχικά τονίστηκε εξαρχής από την πλευρά του ΠΑΟΚ η πρόθεση παρέμβαση που έγινε και εγγράφως.

Ο κ. Λίβας μιλώντας επ' αυτού ανέφερε πως «το αίτημα του ΠΑΟΚ κατατέθηκε σε χρονικό διάστημα μικρότερο από τις 24 ώρες όπως λέει ο κανονισμός. Η δίωξη και η κλήση η δική σας προβλέπονται και προσδιορίστηκαν, όχι όμως του ΠΑΟΚ. Δεν προβλέπεται και είναι εκτός χρόνου αυτό που ζητάει. Έχουμε στείλει και σχετικό υπόμνημα. Εκτός από την τυπική παράσταση η ΠΑΕ ΠΑΟΚ δεν έχει κάτι ουσιαστικό να προσφέρει. Δεν ήταν παρών στο γεγονός, δεν εμπλέκεται σε αυτό, δεν έχει κάποια σχέση και δεν έχει και εικόνα του τι έχει συμβεί. Με την ακραία τιμωρία της αφαίρεσης των 6 βαθμών που υπάρχει στο άρθρο (σ.σ. 29) ο ΠΑΟΚ παρουσιάζεται γι' αυτό». Από τον ΠΑΟΚ υπερτονίστηκε το αίτημα και το δίκαιο της παρουσίας, με τον πρόεδρο να ξεκαθαρίζει πως θα γίνουν όλα αυτά τώρα και ότι δεν θα βγει απόφαση αμέσως.

«Η εκτίμησή μας είναι πως δεν χρειάζεται διαδικασία για το όχι στον ΠΑΟΚ», συμπλήρωσε ο κ. Λίβας. Ο πρόεδρος του επισήμανε πως θα κριθεί με την απόφαση για να πάρει μετά τον λόγο ο κ. Μπίρδας από τον ΠΑΟΚ: «Νόμιμα και παραδεκτά εισήχθη αυτό μας το αίτημα. Εμείς είμαστε μαθημένοι με τους – βαθμούς. Να μας αφαιρούνται βαθμοί και πέρυσι και γενικά. Στο 61 – 55 και την διαφορά που υπάρχει στην βαθμολογία έχουμε το πλεονέκτημα σε ισοβαθμία και έννομο συμφέρον. Κατά το άρθρο αποστείλαμε στις 19.02 χθες το απόγευμα το αίτημά μας». Τονίστηκε επίσης προς την πλευρά του προέδρου έγινε η σύντμηση επί του αιτήματος.

Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗΣ

Βλέποντας ο πρόεδρος της Πειθαρχικής Επιτροπής ότι ο ΠΑΟΚ πάτησε στο γεγονός πως στην... ατζέντα της εν λόγω Επιτροπής μπήκε και η πρόσθεση παρέμβασή του διευκρίνισε προς τους δύο δικηγόρους του ΠΑΟΚ ότι «δική σας είναι αυτή η κρίση. Εμείς δεν λέμε αυτό. Δεν λέμε ότι δεχόμαστε κατ' ουσίαν την πρόσθετη παρέμβαση». Στην συνέχεια σε συνεννόηση με την Γραμματεία διαπιστώθηκε πως το σχετικό αίτημα είχε φτάσει στην ΠΑΕ Ολυμπιακός μετά τις 20.30 οπότε δεν είχε καν συμπληρωθεί ένα 24ωρο για να μπορεί να μπει σε βάση συζήτησης και επί της διαδικασίας ήταν εκπρόθεσμο.

«Θέλουμε να ζητήσουμε εσωτερικά αλλαγή ώρας εκδίκασης», είπε ο κ. Μπίρδας. Ο πρόεδρος της Επιτροπής τον ρώτησε για το εάν τελικώς θα ζητήσει αναβολή ή όχι για να πάρει θετική απάντηση. Η επακριβής ώρα που διαπιστώθηκε ότι πήγε στον Ολυμπιακό ήταν 20.31. ο Ολυμπιακός με τον εκπρόσωπό του κ. Λίβα εξέφρασε αμέσως παράπονο: «Να μην λέμε άλλα πράγματα επί της διαδικασίας. Είναι πολύ συγκεκριμένο αυτό που έγινε. Εμείς ως Ολυμπιακός έχουμε παράπονο διότι είναι σαν να μπαίνει ο ΠΑΟΚ από το... παράθυρο εάν μου επιτραπεί η έκφραση στην διαδικασία. Η κλήση από εσάς δεν θεραπεύει την έλλειψη προδικασίας και το λάθος από τον ΠΑΟΚ. Υπήρχαν εξάλλου δημοσιεύματα πριν την αποστολή του αιτήματος».

Και από τις δύο πλευρές στους φακέλους και τα υπομνήματα που κατατέθηκαν υπήρχαν και δημοσιεύματα επί των ζητημάτων που τους αφορούν. Μάλιστα οι νομικοί του ΠΑΟΚ συγκέντρωναν ρεπορτάζ για την διαιτησία καθώς εκτός των άλλων είχαν προβλήματα με τους ορισμούς της ΚΕΔ. Αμέσως μετά τον κ. Λίβα που έλεγε πως με βάση την λογική του ΠΑΟΚ θα έπρεπε να βολεύει και τον Ολυμπιακό η αναβολή τον λόγο πήρε ο κ. Βρέντζος που είπε ότι «εμείς ανταποκριθήκαμε σε ένα ιδιαίτερα απαιτητικό χρονοδιάγραμμα για να είμαστε εδώ και σωστοί απέναντι στην διαδικασία. Θα μπορούσαμε και εμείς να πούμε για έλλειμα και αναβολή. Άλλωστε στον ΠΑΟΚ έχουν τόσα δικά τους ΜΜΕ που τα γράφουν από νωρίς. Θα μπορούσαν να τα δουν από εκεί». Ακολούθως αποφασίστηκε η διακοπή της διαδικασίας για να εξεταστεί το αίτημα του ΠΑΟΚ. Σε εκείνο το σημείο ο κ. Βρέντζος είπε προς τον κ. Μπίρδα ότι «τόσα δικά σας ΜΜΕ είχατε που τα έγραφαν. Δεν ήσασταν έτοιμοι; Δεν το ξέρατε;» ενώ ο Κώστας Καραπαπάς έλεγε πως «είναι τρομερό που άλλα γίνονται, άλλα λέγονται και άλλα γράφονται για όλα αυτά τα γεγονότα». Δεν ανέβηκαν πάντως ιδιαίτερα οι τόνοι.

Η ΤΕΛΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΑΝΑΒΟΛΗ, Η ΝΕΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥ ΠΑΟΚ

Λίγο πριν τις 17.00 ο πρόεδρος με τα μέλη της Επιτροπής προσήλθαν στην αίθουσα για να ανακοινώσουν την αναβολή για τις 14.00 την Παρασκευή. «Το προεδρείο αναβάλλει για αύριο στις 14.00 την υπόθεση 4 – 5 – 6. Θα τις δούμε όλες μαζί», ανακοινώθηκε. Ο κ. Λίβας πήρε ξανά τον λόγο για να διαμαρτυρηθεί εντόνως: «Κύριε πρόεδρε να δικαστεί τώρα θέλουμε. Δεν θέλουμε να το τραβήξουμε άλλο. Τα ΜΜΕ ήδη γράφουν ξανά τα δικά τους. Κάναμε τα πάντα για να είμαστε εδώ προετοιμασμένοι, έννομοι, σωστοί και έντιμοι απέναντί σας. Όλα αυτά είναι Live. Τα βλέπουν οι δημοσιογράφοι. Είμαστε παραπονούμενοι 100%. Σερνόμαστε στην Επιτροπή στο θέμα αυτό και μπαίνει και ο ΠΑΟΚ».

«Δηλαδή ζητάτε να έρθουμε ξανά εδώ στις 20.30;», του επισήμανε ο πρόεδρος για να λάβει θετική απάντηση. «Δεν μπορεί να γίνει αυτό διότι θα είναι διακοπή. Δεν κάνουμε διακοπή αλλά αναβολή. Πάμε αύριο για τις 14.00», ειπώθηκε στην συνέχεια. «Κύριε πρόεδρε βαλλόμαστε πανταχόθεν. Μας χτυπάνε από παντού. Να βγει σήμερα η απόφαση και να τελειώσουμε», έλεγε ο κ. Λίβας. Στο κλείσιμο πήραν ξανά τον λόγο οι εκπρόσωποι της ΠΑΕ ΠΑΟΚ που ζήτησαν παρουσία όλων των αξιωματούχων, παρατηρητών και εμπλεκόμενων με το Ολυμπιακός – ΑΕΚ και τις εκθέσεις προκειμένου να καταθέτουν αλλά και να βγει στο φως όλο το οπτικοακουστικό υλικό, κάτι που μπορεί να ζητηθεί να γίνει από την Εισαγγελεία Πειραιά. Το σκεπτικό της Επιτροπής πάντως εκφράζεται στο ότι αύριο θα συμπληρωθεί ο σωστός χρόνος για το αίτημα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ επί της υπόθεσης.

Διαβάστε ακόμη...