Λίγο ρυθμός, λίγη χημεία για... τάπα στην κρίση του

Από basketplus.gr : Τα 6/13 σουτ στο 8ο λεπτό (9-17) ακολουθήθηκαν από 2/15 στα επόμενα 10.30 αγωνιστικά λεπτά (40-26). Ουσιαστικά με αυτό το 31-9 επιμέρους σκορ τελείωσε και το παιχνίδι. Το Λαύριο με τις βολές και τις ατομικές προσπάθειες δεν μείωσε ποτέ ξανά κάτω από 5 πόντους και όσο υπήρχε στο ματς (61-52 στο 30.30) υπήρχε από τα αβίαστα λάθη των παικτών του ΠΑΟΚ.
Πηγή: basketplus.gr
Λίγο ρυθμός, λίγη χημεία για... τάπα στην κρίση του

Το ροτέισον του ΠΑΟΚ είχε μεγαλύτερο βάθος και ποιότητα, ο Μπολντς αναλώθηκε στο πως θα κάνει κόντρες με τον Σόμπι και με τον πάγκο των γηπεδούχων σε μια τελείως αντιεπαγγελματική συμπεριφορά, έχασε το μυαλό του, Νίξον και Χάμιλτον βγήκαν εκτός παιχνιδιού, ο Έβανς βρήκε το μπελά του με τους ψηλούς του ΠΑΟΚ, μόνος του ο Γκρέι δεν γινόταν να κρατήσει το Λαύριο στο ματς.

Δεν ήταν βέβαια αυτό το παιχνίδι κριτήριο για το αν ο ΠΑΟΚ έχει ξεπεράσει την μετα-Ευρωπαϊκή κρίση. Ο Μαρκόπουλος είχε προβλήματα στους άσους (εκτός κλίματος Κόνιαρης-πίεσε πολύ αμυντικά πάντως τον Νίξον-Μιλιένοβιτς, δεν έπαιξε ο Τσόχλας), αλλά πήρε πολλά από τον ΜκΦάντεν, Χρυσικόπουλο σε άμυνα και επίθεση, από τον Κλάντον στην οικονομία του παιχνιδιού και στην ισορροπία του (διπλάσιες ασίστ από τους τρεις ενεργούς άσους) και από Άσκα, Σόμπι στην ενέργεια.

Είχε συνεργασίες, είχε κάι-λόου, είχε τρανζίσιον,πολυφωνία, είχε πίεση στην άμυνα, είχε όμως και κενά διαστήματα, όταν το απλό γινόταν χωρίς λόγο δύσκολο με τα λάθη σε ημερίσια διάταξη. Ίσως τελικά τα 2 η τα 3 ματς σε αυτή την φάση κάνουν καλό στον ΠΑΟΚ ενόψει της συνέχειας, θα μπει με ρυθμό στην μάχη του 4-5. Μπορεί το Λαύριο να μην είναι το «τέρας», μπορεί ο Προμηθέας να δυσκόλευε περισσότερο τον ΠΑΟΚ, αλλά σε γενικές γραμμές ο "Δικέφαλος" έδειξε συνέπεια σε αυτό το πρώτο καθοριστικό και στρεσαριστικό ματς απέναντι σε μια ομάδα έξι Αμερικανών, με ψυχολογία και άγνοια κινδύνου.

Εύκολα η δύσκολα ο ΠΑΟΚ θα περάσει. Το θέμα είναι πόσο βελτιωμένος θα φανεί στην επόμενη φάση στην μοναδική ευκαιρία που θα έχει για να σώσει την χρονιά, να αφήσει κάτι πίσω το καλοκαίρι. Και τότε όμως τα περιθώρια θα είναι στενά με την πρόκριση να κρίνεται στις δύο νίκες.

Είπαμε. Το σύστημα φέτος αδίκησε κατάφωρα την 5η και την 6η ομάδα της βαθμολογίας για να έχουν άνεση οι δύο πλούσιοι με την Ευρωλίγκα. Δίπλα τους όμως είχαν τεράστιο αβαντάζ και ο 3ος με τον 4ο, έστω και αν ο 4ος τερμάτισε με μόλις μια νίκη πάνω από τον 5ο, από τον οποίο ηττήθηκε και δύο φορές. Ναι, να ευνοηθούν οι δύο πρώτοι, άντε λόγω αριθμητικού περιορισμού να πάρουν ανάσες και οι δύο επόμενοι, αλλά μην «σκοτώνεις» 5ο και 6ο... Όρισε να κουβαλούν τα αποτελέσματα της κανονικής περιόδου η κάντο να αρχίζουν με 2 ματς στην έδρα τους. Ψιλά γράμματα, έτσι;

* Απογοητευτικό το διαιτητικό τρίο σε εύκολο ματς. Όταν ένας παίκτης νευριασμένος κτυπά την μπάλα με δύναμη στο παρκέ και μάλιστα μακριά από αυτόν, είναι ή όχι τεχνική ποινή; Όταν ένας παίκτης αφήνει το ματς συνεχώς και ασχολείται με τον αντίπαλο, γελά, προκαλεί, γυρνά στον πάγκο της αντίπαλης ομάδας και μιλά ειρωνικά, είναι ή όχι τεχνική ποινή; Και η λατρεία της σφυρίκτρας... Ένας ματς 90 λεπτών, πήγε στα 110 με τις συνεχείς διακοπές και με 53 συνολικά βολές. Και το Λαύριο χωρίς ινσάιντ γκέιμ εκτέλεσε περισσότερες από τον ΠΑΟΚ...

* Περιέργως ο πάγκος του ΠΑΟΚ στο πρώτο ημίχρονο ήταν πολύ εκνευρισμένος και λειτουργούσε επικινδύνως φλερτάροντας με το "ΤΑΥ". Ψυχραιμία... Τι θα γίνει στην επόμενη φάση; Ο Ζουρνατζίδης οφείλει να ελέγχει την κατάσταση.

Διαβάστε ακόμη...