«Ποινές λάστιχο που υποκρύπτουν σκοπιμότητα» (audio)

Από metrosport.gr: Για παραθυράκια που μπορούν να σώσουν τον Ολυμπιακό από βαριά τιμωρία έκανε λόγο ο Λάκης Σημαιοφορίδης στο Metropolis 95.5 .
Πηγή: metrosport.gr
«Ποινές λάστιχο που υποκρύπτουν σκοπιμότητα» (audio)

Ο γνωστός δικηγόρος υποστήριξε ότι στη διάταξη αναφέρεται ότι για να επιβληθούν οι ποινές θα πρέπει να αποδεικνύεται ότι τα πρόσωπα τα οποία επιτέθηκαν ήταν εντεταλμένα άτομα που βρίσκονται στην υπηρεσία της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για τις ποινές που απειλείται ο Ολυμπιακός: «Αυτό που επισημαίνεται είναι εξαιρετικά σοβαρό και εξαιρετικά ενδιαφέρον. Είναι κάτι που εδώ και χρόνια έλεγα ότι οι ποινές αυτές, οι ποινές λάστιχο, υποκρύπτουν σκοπιμότητα από τους συντάκτες γιατί δεν μπορεί για την ίδια ποινή να υπάρχει αυτή η διαζευτικότητα. Είναι κάτι στο οποίο έχω αναφερθεί και έχω κάνει και προτάσεις αλλά κάποιοι δεν ήθελαν να ακούσουν γιατί όλα αυτά είναι παράθυρα νομικά. Αυτό βέβαια είναι κάτι μεγαλύτερο από πόρτα. Η επισήμανση είναι ορθή. Ποιος είναι αυτός που επιβάλλει την ποινή και πώς την επιβάλλει; Εάν διαπιστώνεται ένα αδίκημα πρέπει να υπάρχει μια ποινή, δεν μπορεί αν υπάρχουν ούτε δύο».

Για τον εάν θα αφαιρεθούν βαθμοί από τον Ολυμπιακό: «Από τη στιγμή που υπάρχει πειθαρχική δίωξη ξεκινάμε από μία νομική βάση διαπίστωσης αδικημάτων που παραπέμπουν στην πειθαρχική επιτροπή. Από εκεί και πέρα έχει σημασία τι έχει διατυπωθεί μέσα στα έγγραφα που υπάρχουν στο σχετικό φάκελο, τι θα αποδειχθεί στη διαδικασία. Πιστεύω ότι εκεί υπάρχουν και παράθυρα. Με βάση τη συγκεκριμένη διάταξη για να επιβληθούν αυτές οι ποινές πρέπει να αποδεικνύεται ότι τα πρόσωπα αυτά είναι εντεταλμένα πρόσωπα και άτομα της υπηρεσίας τους. Εδώ βρίσκουμε κάποιες εκφράσεις που διατυπώνουμε για να μπορούμε να κινηθούμε όπως θέλουμε. Ότι εάν είναι εντεταλμένο πρόσωπο, δηλαδή ότι έχει άμεση σχέση με τον Ολυμπιακό.

Θα έρθει ο Ολυμπιακός και θα πει καλά τα λέτε αλλά θα πει ότι τα πρόσωπα αυτά δεν είναι δικά μας. Μπήκαν μέσα, ήταν άγνωστοι φίλαθλοι εμείς το καταδικάζουν, δεν έχουν σχέση όμως με εμάς. Βρήκαν τον τρόπο και μπήκαν στα αποδυτήρια. Εμείς αποδοκιμάζουμε τις ενέργειες αυτές αλλά τις αποδοκιμάζουμε γιατί δεν μπορούν να μην το παραδεχτούν ότι έγιναν. Εμείς δεν έχουμε καμία σχέση με αυτά. Ήταν αγανακτισμένοι φίλαθλοι που μπήκαν μέσα και έκαναν ότι έκαναν. Δεν έχουμε σχέση και δεν είναι εντεταλμένοι άτομα δικά μας. Εφόσον οδηγηθούμε στην παραδοχή ότι συνέβησαν τα γεγονότα θα οδηγηθούμε στα παραθυράκια αυτά τα οποία όταν συνέταξαν τους κανονισμούς αυτούς. Όποιος βγει πρόεδρος της ΕΠΟ πρέπει να αλλάξει τους κανονισμούς».

Ακούστε όσα είπε ο Λάκης Σημαιοφορίδης ΕΔΩ

Διαβάστε ακόμη...