Οι τέσσερις άσοι του Ίβιτς για την πρόκριση και το Κύπελλο!

Από metrosport.gr: Οι Πρίγιοβιτς, Μπίσεσβαρ, Μάτος και Τσίμιροτ έχουν με διαφορά τα καλύτερα στατιστικά στοιχεία από τους υπόλοιπους παίκτες του ΠΑΟΚ
Πηγή: metrosport.gr
Οι τέσσερις άσοι του Ίβιτς για την πρόκριση και το Κύπελλο!

Όλα του τα «όπλα» αναμένεται να παρατάξει ο ΠΑΟΚ στον αγώνα ρεβάνς του Κυπέλλου με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό για να διεκδικήσει την πρόκριση, να πετύχει μία μεγάλη ανατροπή και στην συνέχεια να διεκδικήσει το βαρύτιμο τρόπαιο.

Έχει 4 άσους που καλείται να αξιοποιήσει ο Βλάνταν Ιβιτς για την πρόκριση. Το δείχνει ξεκάθαρα και η στατιστική καθώς οι Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς, Γκόικο Τσίμιροτ, Ντιέγκο Μπίσεσβαρ και Λέο Μάτος, είναι παίκτες - βαρόμετρα με την απόδοσή τους. Σημειωτέον πως οι τρείς από τους τέσσερις προαναφερθέντες παίκτες δεν αγωνίστηκαν στον πρώτο ημιτελικό για διαφορετικούς λόγους. Ο Πρίγιοβιτς δεν ήταν απόλυτα έτοιμος και παρά τις σκέψεις που υπήρξαν για να παίξει έστω και λίγο, αποφασίστηκε πως ήταν προτιμότερο να προφυλαχθεί.

Ο Τσίμιροτ εξαιτίας ενός χτυπήματος που είχε δεχθεί στον αγώνα Πρωταθλήματος με τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα, δεν έπαιξε βασικός και χρησιμοποιήθηκε στα τελευταία λεπτά. Ο Μπίσεσβαρ που είναι πρώτος στις ασίστ και με μία ενέργειά του μπορεί να κάνει την διαφορά, έμεινε εκτός 18άδας σε μία απόφαση που προκάλεσε έντονες συζητήσεις. Ο Μάτος που έπαιξε στο πρώτο παιχνίδι, έχει αποδείξει πως είναι παίκτης «κλειδί» και από την απόδοσή του εξαρτώνται πολλά.

Αυτοί οι 4 παίκτες μπορούν να κάνουν την διαφορά, όπως προσδιορίζεται από την στατιστική. Ο Μπίσεσβαρ είναι ο πρώτος σε ασίστ καθώς έχει 8 στο ενεργητικό του (εκ των οποίων οι 5 στο Πρωτάθλημα) ενώ έχει επιχειρήσει 50 σουτ προς τις αντίπαλες εστίες, περισσότερα από κάθε άλλο παίκτη. Ακόμη ο Μπίσεσβαρ είναι ο πρώτος στις σέντρες με 133 και πρώτος σε εύστοχα γεμίσματα (60).

Ο Πρίγιοβιτς είναι ο πρώτος σκόρερ του ΠΑΟΚ με 7 γκολ (σε 11 τελικές προσπάθειες) μόλις σε 38 ημέρες. Ο Μάτος έχει πετύχει 6 γκολ συνολικά, εκ των οποίων τα 5 στο Πρωτάθλημα, όσα έχει και ο Πρίγιοβιτς στον ίδιο θεσμό. Ο Βραζιλιάνος έχει στο ενεργητικό του τα περισσότερα λεπτά συμμετοχής (3622) και τα περισσότερα κερδισμένα φάουλ (64)

Επίσης ο Τσίμιροτ έχει 329 σωστές πάσες και είναι 1ος στην σχετική κατηγορία ενώ 2ος είναι ο Μπίσεσβαρ με 278 σωστές πάσες. Επίσης ο Τσίμιροτ είναι πρώτος σε κλεψίματα (95) σε όλες τις διοργανώσεις, περισσότερες από τον Κάνιας που έχει 89.

Αυτοί οι 4, με την χρησιμοποίησή τους μπορούν να κάνουν την διαφορά και να συμβάλουν με τους υπόλοιπους στην ανατροπή και την πρόκριση στον τελικό.

Διαβάστε ακόμη...