ΕΠΙΣΗΜΟ: Κίνδυνος αφαίρεσης 6 βαθμών για Ολυμπιακό!

Από sdna.gr : Η πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ κάλεσε για αύριο σε απολογία την ΠΑΕ Ολυμπιακός βάσει του άρθρου 29 περί «βίας κατά αξιωματούχων», που σημαίνει ότι κινδυνεύει επίσημα πλέον με αφαίρεση 6 βαθμών!
Πηγή: sdna.gr
ΕΠΙΣΗΜΟ: Κίνδυνος αφαίρεσης 6 βαθμών για Ολυμπιακό!

Οταν το σύνολο των αθλητικών ΜΜΕ κώφευαν, μόνο το SDNA είχε εξ αρχής μιλήσει για κίνδυνο αφαίρεσης βαθμών από τον Ολυμπιακό, για τα γεγονότα στο «Γ. Καραϊσκάκης» στον αγώνα Κυπέλλου με την ΑΕΚ.

Οι εξελίξεις ήρθαν να μας επιβεβαιώσουν:

Η πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ κάλεσε για αύριο (Πέμπτη) στις 16:00 σε απολογία την ΠΑΕ Ολυμπιακός, με κατηγορητήριο τον... μισό Πειθαρχικό Κώδικα!

Συγκεκριμένα, οι «ερυθρόλευκοι» κατηγορούνται για μεμονωμένα επεισόδια, για εκτεταμένα επεισόδια, αλλά κυρίως: Για άσκηση βίας σε βάρος αξιωματούχων του αγώνα και συγκεκριμένα κατά παρατηρητών και διαιτητών.

Για το τι ισχύει με τα εκτεταμένα επεισόδια το αναλύσαμε νωρίτερα. Όμως ας θυμηθούμε τι αναφέρει το Άρθρο 29 περί «Βίας», το οποίο επίσης συμπεριλαμβάνεται στο κατηγορητήριο που συνέταξε η πειθαρχική επιτροπή:

«Οποιοσδήποτε χρησιμοποιεί βία ή προσπαθεί να επηρεάσει έναν αξιωματούχο αγώνα ή ομάδα για να προβεί σε ορισμένες ενέργειες ή να τον παρεμποδίσει εν γένει με οποιονδήποτε τρόπο από το να ενεργήσει ελεύθερα στο πλαίσιο των καθηκόντων του, θα τιμωρείται με χρηματική ποινή 50.000 ευρώ τουλάχιστον και αγωνιστικό αποκλεισμό ή απαγόρευση εισόδου στον αγωνιστικό χώρο 5, τουλάχιστον, ετών».

«Στις ως άνω περιπτώσεις, εάν υπαίτια είναι ομάδα, επιβάλλονται, ανάλογα με τη βαρύτητα του παραπτώματος, οι ποινές:

α) διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές, β) διεξαγωγής αγώνα σε ουδέτερο γήπεδο, γ) αφαίρεσης 6 βαθμών και, δ) υποβιβασμός ομάδας».

Με λίγα λόγια:

Ο Ολυμπιακός κινδυνεύει με πρόστιμο που αγγίζει εξαψήφιο νούμερο, με τιμωρία της έδρας του έως 2 αγωνιστικές για τα «εκτεταμένα επεισόδια», αλλά και αφαίρεση 6 βαθμών (ο υποβιβασμός είναι για πολύ ακραίες περιπτώσεις) από τον βαθμολογικό πίνακα της περιόδου που διανύουμε.

Αναλυτικά οι κλήσεις της Πειθαρχικής Επιτροπής:

-ΠΑΕ Ολυμπιακός για παράβαση του άρθρου 14 παρ. 1, 2 του άρθρου 15 παρ. 2 περ. α΄ και παρ. 5 περ. ε΄ και άρθρου 29 του Πειθ. Κωδ. της ΕΠΟ, καθώς και του άρθρου 2 παρ. 1 περ. α΄, άρθρου 3 παρ. 1 περ. α΄, άρθρου 12 παρ. 5 ( σε συνδυασμό με το άρθρο 26 του Πειθ. Κωδ. της ΕΠΟ), άρθρου 37 (σε συνδυασμό με το άρθρο 2 περ. β΄της προκήρυξης αγώνων Κυπέλλου Επαγγελματικών Ομάδων περιόδου 2016-2017) και άρθρου 47 του ΚΑΠ Επαγγελματικών Ομάδων (ημιτελικός αγώνας Κυπέλλου Ελλάδας Ολυμπιακός-ΑΕΚ).

-ΠΑΕ Ολυμπιακός βάσει των διατάξεων των άρθρων 1, 2, 3, 14 και 15 παρ. 2, 6 (περ. α΄, β΄, γ΄), 35 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, κατόπιν άσκησης δίωξης από τον αναπληρωτή υπεύθυνο άσκησης πειθαρχικής δίωξης Στέφανο-Κωνσταντίνο Μπαξεβάνη (ημιτελικός αγώνας Κυπέλλου Ελλάδας Ολυμπιακός-ΑΕΚ).

Διαβάστε ακόμη...