Δίωξη για «εκτεταμένα επεισόδια» στον Ολυμπιακό!

Από sdna.gr: Πειθαρχική δίωξη για «εκτεταμένα επεισόδια», βάσει της έκθεσης της αστυνομίας, στον αγώνα Κυπέλλου με την ΑΕΚ ασκεί ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας κατά του Ολυμπιακού. Τι γίνεται με την αφαίρεση βαθμών.
Πηγή: sdna.gr
Δίωξη για «εκτεταμένα επεισόδια» στον Ολυμπιακό!

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του SDNA, ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας της ΕΠΟ, Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου, άσκησε πειθαρχική δίωξη σε βάρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, για «εκτεταμένα επεισόδια» στον αγώνα Κυπέλλου κόντρα στην ΑΕΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Αυτό σημαίνει πως ο κ. Σιμιτζόγλου έλαβε υπόψη του την πολύ επιβαρυντική έκθεση της αστυνομίας και δέχτηκε πως προκλήθηκαν επεισόδια από «σημαντικό αριθμό προσώπων», γι' αυτό και τα χαρακτηρίζει ως «εκτεταμένα»!

Μετά από αυτή την εξέλιξη, βάσει του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, ο Ολυμπιακός κινδυνεύει με βαρύ πρόστιμο και έως 2 αγωνιστικές τιμωρία της έδρας του. Συγκεκριμένα:

-Χρηματική ποινή 40.000 ευρώ έως 100.000 ευρώ για επεισόδια στον εν γένει χώρο του γηπέδου.

-Χρηματική ποινή 50.000 ευρώ έως 120.000 ευρώ για επεισόδια στις κερκίδες ή στα αποδυτήρια.

-Στις ανωτέρω περιπτώσεις και ανάλογα με την βαρύτητα των επεισοδίων, το δικαστικό όργανο σωρευτικά με την χρηματική ποινή δύναται να επιβάλλει και ποινή διεξαγωγής 1 έως 2 αγώνες χωρίς θεατές.

Σε ό,τι αφορά τις υπόλοιπες παραβάσεις που αναφέρονται στις εκθέσεις και στο φύλλο αγώνα (απειλές κατά αξιωματούχων, βία κατά αξιωματούχων), από τις οποίες ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να απειληθεί και με αφαίρεση βαθμών, το θέμα εναπόκειται καθαρά στις προθέσεις του πειθαρχικού οργάνου της ΕΠΟ.

Δηλαδή πέρα από την πειθαρχική δίωξη για «εκτεταμένα επεισόδια», η πειθαρχική επιτροπή (και όχι ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας) θα κρίνει αν θα καλέσει τους «ερυθρόλευκους» και βάσει των άρθρων 28 και 29 του πειθαρχικού κώδικα που προβλέπουν ακόμη και αφαίρεση βαθμών.

Διαβάστε ακόμη...