Ο ΠΑΟΚ πιέζει για την αποκατάσταση της αδικίας με τα έξι αετόπουλα

Από metrosport.gr: Μπορεί να εγκαινιάστηκε πρόσφατα η σήραγγα των Τεμπών και να έγιναν γνωστά τα ονόματα που δόθηκαν στα 6 τμήματά της αλλά πουθενά των αετόπουλων
Πηγή: metrosport.gr
Ο ΠΑΟΚ πιέζει για την αποκατάσταση της αδικίας με τα έξι αετόπουλα

Στα εγκαίνια της σήραγγας των Τεμπών, έγιναν γνωστά και τα ονόματα που δόθηκαν στα έξι τμήματά της. Ο ανατολικός κλάδος της σήραγγας Τ1 βαφτίστηκε "Αντώνη Αγγελούλη-Βρατσάνου", από τον κορυφαίο σαμποτέρ της εθνικής αντίστασης, ενώ ο δυτικός "Μαθητών Μακρυχωρίου Ημαθίας", στη μνήμη των 21 μαθητών που έχασαν τη ζωή τους στην κοιλάδα των Τεμπών το 2003.

Ο ανατολικός κλάδος της σήραγγας Τ2 ονομάστηκε "Μαρίνου Αντύπα" και ο δυτικός "Ρήγα Φερραίου". Ο κλάδος προς Θεσσαλονίκη της σήραγγας Τ3 ονομάστηκε "Sergio Sciani" στο όνομα του Ιταλού μηχανικού που σκοτώθηκε κατά τις εργασίες και το ρεύμα προς Αθήνα "Ολύμπου".

Πουθενά τα ονόματα των έξι αδικοχαμένων αετόπουλων (Ζαπουνίδης, Ανδρεαδάκης, Τζιόβα, Θέμελης, Γκανάτσιος, Λαζαρίδης) που έφυγαν τον Οκτώβριο του 1999 από τη ζωή.

Η στήλη επικοινώνησε με την υπεύθυνη επικοινωνίας της εταιρίας "Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου", Ειρήνη Ζαβρίδου που αποκάλυψε: "Επικοινώνησε ο επίσημος ΠΑΟΚ μαζί μας για το θέμα και του είπαμε ότι δεν είχαμε καμία ανάμειξη. Τα ονόματα τα ακούσαμε από το στόμα του υπουργού Μεταφορών και Υποδομών, Χρήστου Σπίρτζη, τη μέρα των εγκαινίων. Στο υπουργείο πρέπει να απευθυνθεί ο ΠΑΟΚ γιατί μόνο αυτό είναι υπεύθυνο".

Και ο ΠΑΟΚ ήδη έχει αρχίσει ενέργειες.

Διαβάστε ακόμη...