To deja-vu των ημιτελικών

Από paok24.com : Οι διαφορές και οι ομοιότητες του 2014 και του 2017
Πηγή: paok24.com
To deja-vu των ημιτελικών

Ο ΠΑΟΚ μετά από τρία χρόνια έχει και πάλι έναν επαναληπτικό ημιτελικού στην Τούμπα, που θέλει και πάλι τη νίκη για να πάρει την πρόκριση και να ανατρέψει το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου.

Ήταν Απρίλιος του 2014 όταν ο ΠΑΟΚ του Γιώργου Γεωργιάδη πήγαινε στον Πειραιά για τον πρώτο ημιτελικό με τον Ολυμπιακό. Τότε ο Δικέφαλος ήταν δεύτερος της βαθμολογίας και ο Ολυμπιακός είχε πάρει ήδη το πρωτάθλημα και περίμενε να κάνει και το νταμπλ, χωρίς όμως να υπολογίζει τον Κλάους και τους υπόλοιπους παίκτες του Δικεφάλου.

Ο ΠΑΟΚ σε έναν αγώνα που πολλά είδαν τα μάτια μας με την αποβολή του Στοχ και τις "μη αποβολές" των Βαλντέζ και Φουστέρ, με την εξοργιστική διαιτησία του Καλογερόπουλου που είχε βάλει στην εστία τον ΠΑΟΚ στο δεύτερο ημίχρονο μήπως και ο Ολυμπιακός διευρύνει το 2-1 του πρώτου μέρους (ακούσαμε μέχρι και ότι ο Αθανασιάδης έπρεπε να φάει κίτρινη για τον πανηγυρισμό του), κράτησε το εις βάρος του 2-1, περιμένοντας πλέον τους πρωταθλητές Ελλάδας στην Τούμπα.

Τότε ο ΠΑΟΚ ήθελε μία απλή νίκη και με 1-0 στην καυτή Τούμπα και το κατάφερε και πάλι με γκολ του αρχηγού παίρνοντας έτσι την πρόκριση για τον τελικό του 2014 με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ.

Φέτος ο ΠΑΟΚ που είναι πάλι δεύτερος στο πρωτάθλημα (έχοντας πλέον μόνο μαθηματικές ελπίδες για τον τίτλο) έχει μπροστά του ακόμα μία πρόκληση που θα κληθεί να κυνηγήσει στην Τούμπα.

Οι ομοιότητες

Ο ΠΑΟΚ έχασε και στα δύο παιχνίδια στην Αθήνα είτε αυτό ήταν με 2-1, είτε με 2-0.
Ο ΠΑΟΚ θέλει νίκη στην Τούμπα με τον Παναθηναϊκό, όπως επίσης να μην δεχθεί γκολ από τον αντίπαλο.
Εάν προκριθεί στον τελικό θα τον περιμένει ένας μεγάλος αντίπαλος είτε αυτή είναι η ΑΕΚ, είτε ο Ολυμπιακός.
Έχει προπονητή έναν άνθρωπο που έχει ζήσει σαν παίκτης του ΠΑΟΚ σημαντικά παιχνίδια-τελικούς στην Τούμπα σε Ελλάδα και Ευρώπη.
Έχει εξασφαλισμένη τη συμμετοχή στα play-off και τη δεύτερη θέση και έτσι μπορεί να συγκεντρωθεί εφ ολοκλήρου στο πρωτάθλημα.

Οι διαφορές

Αυτή τη φορά δεν του φτάνει το 1-0, όπως το 2014.
Ο αντίπαλος περιμένει με την ίδια αγωνία τον ημιτελικό να σώσει την χαμένη του χρονιά, εν αντιθέση με τον Ολυμπιακό που τότε ήταν πρωταθλητής και είχε φτάσει στους 16 του Champions League.
Του λείπουν παίκτες με προσωπικότητα που είχε τότε, όπως ο Στοχ, ο Κατσουράνης ή ο Νάτχο. Ακόμα και ο Αθανασιάδης δεν περνά και την καλύτερη σεζόν σε θέμα ψυχολογίας και αυτοπεποίθησης
Ο προπονητής του ΠΑΟΚ δεν έχει κατακτήσει κάποιο τίτλο στην Ελλάδα σε τρεις τελικούς που έπαιξε με ΑΕΚ και Άρη, σε αντίθεση με τον Γεωργιάδη που είχε πάρει είτε με τον Παναθηναϊκό, είτε με τον ΠΑΟΚ, είτε με τον Ολυμπιακό.

Διαβάστε ακόμη...