Ο χάρτης των προκριματικών του Τσάμπιονς Λιγκ για τον νικητή των «ελληνικών» πλέι-οφ

Από sdna.gr: Με τα πρωταθλήματα να οδεύουν προς την ολοκλήρωσή τους, το παζλ των ομάδων που θα βρεθούν στους προκριματικούς του Τσάμπιονς Λιγκ αρχίζει να συμπληρώνεται και το SDNA παρουσιάζει το δύσκολο έργο που θα έχει ο νικητής των «ελληνικών» πλέι-οφ.
Πηγή: sdna.gr
Ο χάρτης των προκριματικών του Τσάμπιονς Λιγκ για τον νικητή των «ελληνικών» πλέι-οφ

Το ελληνικό πρωτάθλημα μπαίνει στην τελική του ευθεία και πλέον οι ομάδες που θα συμπληρώσουν την τετράδα των πλέι-οφ δύσκολα θα διαφοροποιηθεί στις δύο τελευταίες στροφές. ΠΑΟΚ, Πανιώνιος, Παναθηναϊκός και ΑΕΚ θα αγωνιστούν όπως όλα δείχνουν στο μίνι πρωτάθλημα προκειμένου να διεκδικήσουν το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα στην βαθμολογία της Σούπερ Λιγκ. Όποιος καταφέρει να εξασφαλίσει την πρώτη θέση των πλέι οφ, θα είναι και αυτός που θα πάρει το δεύτερο εισιτήριο για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, με το πρώτο να έχει καταλήξει ήδη στον όπως όλα δείχνουν πρωταθλητή Ολυμπιακό.

Βεβαίως, πρέπει σε αυτό το σημείο να σημειωθεί, ότι ο δεύτερος του ελληνικού πρωταθλήματος δεν θα βρεθεί στην ίδια αφετηρία με τους Πειραιώτες καθώς θα ακολουθήσει το μονοπάτι των μη – πρωταθλητών. Έτσι, η ομάδα που θα τερματίσει πρώτη στα ελληνικά πλέι-οφ θα βρεθεί στον τρίτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ και προκειμένου να βρεθεί στους ομίλους της κορυφαία διασυλλογικής διοργάνωσης θα πρέπει να περάσει τόσο από αυτόν, όσο και από τον γύρο των πλέι-οφ. Τον αντίπαλό της αναμένεται να τον μάθει στα μέσα Ιουλίου και πρώτο παιχνίδι να δώσει την τελευταία εβδομάδα του ίδιου μήνα.

Στον τρίτο προκριματικό γύρο ο δεύτερος του ελληνικού Πρωταθλήματος θα βρεθεί μαζί με τους εκπροσώπους εννέα ακόμα χωρών. Ο λόγος για τις Γαλλία, Τουρκία, Ολλανδία, Ρωσία, Τσεχία, Ουκρανία, Ελβετία, Ρουμανία και Βέλγιο. Από τις 9 αυτές ομάδες, κάποιες είναι ήδη γνωστές καθώς δύσκολα θα ανατραπεί η θέση τους στα εγχώρια πρωταθλήματα. Ξεκινώντας από τη Γαλλία, στην τρίτη θέση βρίσκεται η Νις, στην Ελβετία η Γιουνγκ Μπόις και στην Ουκρανία η Ντιναμό Κιέβου. Από εκεί και πέρα, στη Ρωσία με δεδομένο ότι η Σπαρτάκ Μόσχας δύσκολα θα χάσει το πρωτάθλημα στον τρίτο προκριματικό θα βρεθεί είτε η Ζενίτ είτε η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ενώ στην Τουρκία η Ιστανμπούλ Μπασεκσεχίρ έχει προβάδισμα για την δεύτερη θέση την ώρα που η Μπεσίκτας δείχνει ότι δύσκολα θα πέσει από την πρώτη θέση μέχρι και το τέλος.

Στη Ρουμανία Στεάουα Βουκουρεστίου και Βιτορούλ παλεύουν για τον τίτλο με την ηττημένη της μάχης αυτής να πηγαίνει στο μονοπάτι των μη – πρωταθλητών, ενώ το ίδιο ισχύει και για τις Βικτόρια Πλζεν και Σλάβια Πράγας. Από εκεί και πέρα, ανοιχτά είναι όλα στο Βέλγιο καθώς εκεί θα υπάρξουν πλέι-οφ για τα οποία αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να υπάρξει ξεκάθαρη εικόνα, όπως και στην Ολλανδία που Φέγενορντ, Άγιαξ και Αϊντχόφεν βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής τέσσερις αγωνιστικές πριν το τέλος.

Το ενδιαφέρον στοιχείο που προκύπτει και αφορά άμεσα τις ελληνικές ομάδες είναι ότι από τις τέσσερις που όλα δείχνουν ότι θα απαρτίσουν τα ελληνικά πλέι-οφ, μόνο ο Δικέφαλος του Βορρά έχει σημαντικές πιθανότητες στον τρίτο προκριματικό να βρεθεί στο γκρουπ των ισχυρών.

Όποια από τις άλλες τρεις βρεθεί εκεί θα είναι σίγουρα αδύναμη. Για τον ΠΑΟΚ, είναι δεδομένο θα βρίσκεται σίγουρα κάτω από Ντιναμό Κιέβου και Ζενίτ η ΤΣΣΚΑ, ενώ υπερτερεί των Γιουνγκ Μπόις και Νις. Έτσι προκειμένου να τεθεί ισχυρός στην κλήρωση θα πρέπει να περάσει τρεις ακόμα ομάδες από τις υπόλοιπες πέντε. Για τη Ρουμανία και τη Τσεχία, ο "Δικέφαλος του Βορρά" επιθυμεί κατάκτηση των πρωταθλημάτων από τις δύο παραδοσιακές δυνάμεις, Στέαουα Βουκουρεστίου (35370) και Βικτόρια Πλζεν (40635) αντίστοιχα, διότι με τον τρόπο αυτό στους πιθανούς αντιπάλους θα βρεθούν οι Βιτορούλ (5870) και Σλάβια Πράγας (8135). Αντίθετα, Στέαουα και Βικτόρια Πλζεν βρίσκονται πάνω από τον ΠΑΟΚ στην ειδική βαθμολογία της ΟΥΕΦΑ. Όσον αφορά την Τουρκία τέλος, σε περίπτωση που καταφέρει τελικώς η Μπασεκσεχίρ να διατηρήσει την δεύτερη θέση στην Τουρκία ο ΠΑΟΚ προφανώς και υπερισχύει αυτής οπότε θα είναι ισχυρός.

Από εκεί και πέρα για όποια από τις άλλες τρεις ελληνικές ομάδες τα πράγματα είναι αρκετά πιο απλά καθώς η βαθμολογία τους δεν τους αφήνει περιθώρια να ελπίζουν πως μπορούν να βρεθούν στους ισχυρούς. Σε περίπτωση, βέβαια, που ο εκπρόσωπος μας καταφέρει να προκριθεί από τον τρίτο προκριματικό θα βρεθεί σε κάθε περίπτωση στους ανίσχυρους των πλέι-οφ όπου και τις πέντε νικήτριες των ζευγαριών θα πλαισιώσουν πέντε ομάδες από τα κορυφαία πρωταθλήματα της Γηραίας Ηπείρου. Ο λόγος για αυτά των Ισπανίας, Αγγλίας, Γερμανίας, Ιταλίας και Πορτογαλίας. Με βάση την εικόνα των πρωταθλημάτων αυτών έως τώρα, οι ομάδες αυτές θα είναι οι: Σεβίλλη, Ντόρτμουντ (ή Χόφενχεϊμ), Λίβερπουλ (ή Μάντσεστερ Σίτυ), Νάπολι και Σπόρτινγκ Λισαβώνας.

Διαβάστε ακόμη...