Δεν έχει τον έναν που να κάνει τη διαφορά ...

Από novasports.gr: Με μια γοργή ματιά στους κορυφαίους των στατιστικών κατηγοριών της Λίγκας, εύκολα κανείς θα διαπιστώσει το ... παράδοξο της απουσίας ποδοσφαιριστών της ομάδας του Π.Α.Ο.Κ., δηλαδή αυτής που καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, έξι βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο, έχοντας και την αφαίρεση των τριών βαθμών από την περσινή περίοδο.
Πηγή: novasports.gr
Δεν έχει τον έναν που να κάνει τη διαφορά ...

Την ... εξαίρεση στον κανόνα κάνει ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ που βρίσκεται στην πέμπτη θέση στην κατηγορία των ασίστ, μαζί με τον Πατίτο της Α.Ε.Κ., με τον Σεμπά του Ολυμπιακού να προηγείται στη σχετική κατηγορία. Ωστόσο, η εικόνα είναι εντελώς διαφορετική σ' ότι έχει να κάνει με τα στατιστικά των ομάδων, αποδεικνύοντας στην πράξη πως ο φετινός «Δικέφαλος» είναι ομάδα συνόλου, γεγονός που έχει και τα καλά του και τα ... κακά του, όπως όλα τα πράγματα σ' αυτήν τη ζωή.

Η ομάδα του Βλάνταν Ιβιτς βρίσκεται στην τρίτη θέση της κατηγορίας των γκολ με απολογισμό σαράντα τέσσερα, επτά πίσω από την πρώτη Α.Ε.Κ. και έξι πίσω από τον δεύτερο Ολυμπιακό. Κι αυτό σε μια σεζόν όπου ο Στέφανος Αθανασιάδης δεν έχει σκοράρει στο πρωτάθλημα, ενώ ο Κουλούρης έχει μείνει στα τέσσερα τέρματα. Από την άλλη ο Π.Α.Ο.Κ. είναι η ομάδα με τις περισσότερες τελικές προσπάθειες έχοντας φτάσει τις τριακόσιες ενενήντα, που σημαίνει πως δημιουργεί μεν αλλά υστερεί στην τελική, ελέω αναποτελεσματικότητας γι' αυτό και δε συγκαταλέγεται στην πρώτη πεντάδα των ομάδων στην αναλογία γκολ ανά τελική. Τριακόσιες εβδομήντα τέσσερις έχει ο δεύτερος Ολυμπιακός και τριακόσιες σαράντα μία η τρίτη Α.Ε.Κ. Τρίτη θέση και στην κατηγορία των ασίστ με είκοσι έξι, μια λιγότερη από τη δεύτερη Ενωση ενώ υπολείπεται επτά των πρωτοπόρων «ερυθρόλευκων».

Ιδια θέση και στα γεμίσματα με 242 στα 730, πίσω από τον πρώτο Ολυμπιακό με 288/883 και τον δεύτερο Παναθηναϊκό με 275/718. Η δεύτερη πρωτιά των «ασπρόμαυρων» βρίσκεται στις πάσες με τον εντυπωσιακό απολογισμό των 2.115! Αξίζει να σημειωθεί πως ο δεύτερος Παναθηναϊκός υπολείπεται εκατόν τέσσερις ενώ 1.985 έχουν οι «ερυθρόλευκοι». Είναι απών από την πρώτη πεντάδα στα λάθη, με την ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη να έχει την πρωτιά με 1.360 ενώ είναι στην πέμπτη θέση των κλεψιμάτων με 785, όπου προηγείται η Α.Ε.Λ. με 905 κι ακολουθούν κατά σειρά οι Ηρακλής (850), Βέροια 847, Ξάνθη (842). Ολοκληρώνοντας δε βρίσκεται – ούτε – στην πρώτη πεντάδα των ομάδων με τις περισσότερες αποκρούσεις, κατηγορία στην οποία ο Λεβαδειακός είναι επικεφαλής με 152.

Διαβάστε ακόμη...