Έκανε το πρώτο βήμα…

Από paokvolley.gr:Το πρώτο βήμα για την πρόκριση στον τελικό του πρωταθλήματος, έκανε ο ΠΑΟΚ, επικρατώντας του Παναθηναϊκού με 3-2 στο PAOK Sports Arena, στην 1η αγωνιστική της ημιτελικής φάσης.
Πηγή: paokvolley.gr
Έκανε το πρώτο βήμα…

Ο Δικέφαλος ξεκίνησε με Πέτκοβιτς, Σακόγλου, Ανδρεάδης, Σμαραγδής, Σαφράνοβιτς, Ντάντε και λίμπερο τον Γκαρά και από την αρχή του παιχνιδιού έδειξε τις διαθέσεις του. Παρόλο που οι δυο ομάδες βάδισαν μαζί στο σκορ μέχρι το 4-4, οι πρωταθλητές Ελλάδος πάτησαν γκάζι και με έναν εκπληκτικό Ντάντε, κατάφεραν να προηγηθούν με 4 πόντους διαφορά (8-4) φτάνοντας πρώτοι στο πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ.

Ο ΠΑΟΚ συνέχισε στον ίδιο ρυθμό, αύξησε τη διαφορά στους 8 πόντους (15-7) με καρφί από τον Ανδρεάδη και έφτασε στο δευτερο τεχνικό τάιμ άουτ με σκορ 16-8. Οι προσπάθησαν να αντιδράσουν αλλά τελικά ο Δικέφαλος ήταν αυτός που κέρδισε το πρώτο σετ με 25-22, κάνοντας το 1-0.

Το δεύτερο σετ είχε περισσότερη ένταση, με τις δυο ομάδες να φτάνουν στο πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ με σκορ 8-7. Μέχρι και το 17-17, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός ήταν μαζί μέχρι που Δικέφαλος, έχοντας σε πολύ καλή μέρα τους Ντάντε και Σακόγλου, με ένα σερί 4 πόντων βρέθηκε να προηγείται με 22-19. Από εκεί και πέρα το ματς πήρε φωτιά με τον ΠΑΟΚ να καταφέρνει και κερδίσει με πόντο του Σαφράνοβιτς, και αυτό το σετ (29-27) κάνοντας το 2-0.

Στο τρίτο σετ του αγώνα ο ΠΑΟΚ μπήκε πιο δυνατά και κατάφερε να προηγηθεί με 3 πόντους διαφορά (8-5), με τον ΠΑναθηναϊκό να αντιδρά και να καταφέρνει να ισοφαρίσει και να προηγηθεί (10-13) έχοντας σε καλή μέρα τον Γκονζάλες. Τα λάθη του Δικεφάλου στο σερβίς και η καλή άμυνα στο μπλοκ των πρασίνων, έδωσαν την ευκαιρία στους φιλοξενούμενους να προηγηθούν με 6 πόντους (17-23), που έφτασαν στην κατάκτηση του σετ με 18-25.

Στο τέταρτο σετ ο Χόρχε Ελγκέτα αναγκάστηκε να πάρει το πρώτο τάιμ άουτ νωρίς, βλέποντας τους πράσινους να ξεφεύγουν με 3 πόντους διαφορά (1-4). Παρόλα αυτά η εικόνα του παιχνιδιού δεν άλλαξε και ο Παναθηναϊκός εκμεταλλευόμενος τα λάθη στο σερβίς του ΠΑΟΚ έκανε το 7-13 και λίγο αργότερα το 13-20, με το σετ τελικά να καταλήγει στους φιλοξενούμενους και το ματς να οδηγείται στο τάι μπρέικ.

Στο τελευταίο σετ του αγώνα ο ΠΑΟΚ φάνηκε πιο ψυχωμένος, εκμεταλλεύτηκε τα λάθη του αντιπάλου, με την είσοδο του Σωτηρίου, πήρε το προβάδισμα με 13-9 και τελικά τη νίκη με 3-2, επικρατώντας στο τάι μπρέικ με 15-13, και κάνοντας το 1-0 στη σειρά των αγώνων.

Διαβάστε ακόμη...