«Γίνεται πολύ σοβαρή δουλειά στις ακαδημίες»

Απο metrosport.gr : Η κατάκτηση του Πρωταθλήματος της ΕΚΑΣΘ για τρίτη συνεχόμενη χρονιά προσφέρει στον ΠΑΟΚ την ικανοποίηση ότι η δουλειά που γίνεται αποδίδει καρπούς. Το βασικότερο ζητούμενο όμως είναι να αναδειχτούν παίκτες που θα πλαισιώσουν την ανδρική ομάδα.
Πηγή: metrosport.gr
«Γίνεται πολύ σοβαρή δουλειά στις ακαδημίες»

Η φιλοσοφία της ΚΑΕ βέβαια δεν καθορίζεται από τους τίτλους αλλά από το ταλέντο και τις προοπτικές των ίδιων των παικτών. Ο Τέλης Ζουρνατζίδης μίλησε στη «Μ» για τη νέα επιτυχία του εφηβικού του Δικεφάλου και κυρίως για τις σκέψεις της πρώτης ομάδας γι’ αυτά τα παιδιά: «Αυτή η επιτυχία απέδειξε ότι το πρόγραμμα μας λειτουργεί πολύ καλά. Το βασικό δεν είναι όμως το Πρωτάθλημα που κατακτήσαμε αλλά το ότι γίνεται πολύ σοβαρή δουλειά με συνέχεια από τις προηγούμενες χρονιές. Στόχος είναι κάποια παιδιά από αυτά είναι να συνεχίσουν στην ομάδα υπογράφοντας επαγγελματικά συμβόλαια. Έχουμε μιλήσει και με τους γονείς τους και με τους ατζέντηδες τους. Θα προχωρήσουμε στο άμεσο μέλλον. Μιλάμε για τον Καμπουρίδη, τον Γιανναρά, τον Βλαγκόγια, τον Καραγιώργo».

Είναι βέβαια σαφές ότι δεν είναι δυνατόν ο ΠΑΟΚ να υπογράψει με όλους επαγγελματικά συμβόλαια: «Κάποια παιδιά μπορούν να υπογράψουν και να μείνουν, άλλα να υπογράψουν και να δοθούν δανεικοί και κάποια άλλα να παρακολουθούνται για το μέλλον».

Πέραν του ελληνικού κορμού που θέλει να ενισχύσει ο ΠΑΟΚ, το ζητούμενο είναι να πλαισιωθεί από καλούς ξένους, κρατώντας αν είναι δυνατόν τους περισσότερους από αυτούς που ανήκουν τώρα στο ρόστερ του: «Αυτό που ήταν να γίνει με τα παιδιά που είναι στην ομάδα, έχει ήδη γίνει» είπε ο Ζουρνατζίδης και τόνισε: «Καλό είναι να δείχνεις στον άλλον ότι το θέλεις αλλά το να υπογράφεις τόσο νωρίς είναι πολλές φορές και δίκοπο μαχαίρι».

Διαβάστε ακόμη...