ΑΕΚ για τη στάση Ολυμπιακού: «Να μην ξεκινάμε με εκβιαστικά διλήμματα»

Από sport-fm.gr: Προσπάθεια να υπάρξει κλίμα συναίνεσης στη συνάντηση με τον Βασιλειάδη -παρόλο που ο Ολυμπιακός εμφανίστηκε εξ αρχής αδιάλλακτος και αρνητικός- έκανε μέσω του Μηνά Λυσάνδρου η ΑΕΚ.
Πηγή: sport-fm.gr
ΑΕΚ για τη στάση Ολυμπιακού: «Να μην ξεκινάμε με εκβιαστικά διλήμματα»

Διατεθειμένη να συζητήσει για την πρόοδο του ελληνικού ποδοσφαίρου και όχι να εμπλακεί σε νέες διαμάχες πήγε η ΑΕΚ στη συνάντηση του Big-4 με τον Γιώργο Βασιλειάδη.

Παρόλο που ο Ολυμπιακός εμφανίστηκε (μέσω του Γιάννη Βρέντζου) αρνητικός κι έδειξε ότι θεωρεί ως μεγαλύτερο πρόβλημα τον Δημήτρη Μελισσανίδη, ο Μηνάς Λυσάνδρου δεν ασχολήθηκε ιδιαίτερα.

Μπορεί λοιπόν να απάντησε δυναμικά στο σημείο όπου ο Βρέντζος υπονόησε επηρεασμό των ομάδων από τις χορηγίες του ΟΠΑΠ, αλλά υπήρξε ξεκάθαρος ότι ο λόγος της σημερινής συνάντησης ήταν να διατυπωθούν ολοκληρωμένες προτάσεις για το ποδόσφαιρο και να υπάρξει διάθεση συναίνεσης και επιβολής κανόνων.

«Εδώ είμαστε για το καλό του ποδοσφαίρου, όπως είπε ο Υπουργός. Προφανώς όταν όλα έχουν τη δική τους θέση το πράγμα γίνεται δυσκολότερο. Για να είμαστε εποικοδομητικοί και αποτελεσματικοί πρέπει να βρούμε αυτά στα οποία συμφωνούμε και μας ενώνουν για να μπούμε στη σωστή αφετηρία. Και δεν είναι σωστό να ξεκινάμε με εκβιαστικά διλήμματα και με αρνητισμό, αλλά να προχωρήσουμε στην καταγραφή θεμάτων και προβλημάτων. Εδώ είμαστε για θέματα αρμοδιότητας του Υπουργού, έχουμε λάβει αποφάσεις στη Λίγκα που ισχύουν και αν ζητήσουμε από τον Υπουργό να μας λύσει τα προβλήματα αυτό-ακυρωνόμαστε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αφού έθεσε λοιπόν συγκεκριμένα προβλήματα με οργάνωση αγώνων, μετακινήσεις, θέμα δανεικών στις ομάδες, τόνισε ότι «αν υπάρχουν επηρεασμοί στο ποδόσφαιρο, υπάρχουν και δεκάδες δικλείδες ασφαλείας για να τους αντιμετωπίσουμε».

Τόνισε, δε, με νόημα ότι «σκοπός όλων μας είναι να θέσουμε κανόνες για πιο αξιόπιστο ποδόσφαιρο. Αν μιλάμε για επίπεδο επηρεασμού και διαφάνειας, τότε θα πρέπει να σταθούμε και σε αδικήματα που σχετίζονται με ποδόσφαιρο και υπάρχουν διώξεις, αλλά σε αυτό το τραπέζι δεν ήρθαμε για αυτό».

Εξάλλου από την ΑΕΚ αναφέρεται ότι παρά τα όσα ανέφερε ο Βρέντζος, όλοι συμφώνησαν ότι βασικός πυλώνας εξάρτησης είναι η διαιτησία και εκεί πρέπει να υπάρξουν οι σωστές λύσεις. Επίσης, έγινε ξεκάθαρο από την πλευρά της «Ένωσης» ότι είναι υπέρ του να γίνουν άμεσα εκλογές στην ΕΠΟ, ενώ θεωρείται πως επιβεβαιώθηκε η θέση του Ολυμπιακού κατά της αναδιανομής των χρημάτων από το τηλεοπτικό συμβόλαιο.

Όσο για τις καταγγελίες των «ερυθρόλευκων» περί ασυμβίβαστου ΟΠΑΠ-Μελισσανίδη, ο Λυσάνδρου υπήρξε ξεκάθαρος, λέγοντας ότι αυτό το θέμα έχει κριθεί, ότι η ΑΕΚ έχει ξεκάθαρο ιδιοκτησιακό καθεστώς και ότι είναι ελεγμένη σε όλα τα επίπεδα από τις αρμόδιες αρχές.

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...