"Συνήθεια ο πρωταθλητισμός"

Από acpaok.gr: Η γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου του ΑΣ ΠΑΟΚ οδεύει ολοταχώς για την κατάκτηση ενός ακόμη πρωταθλήματος, σε μια χρονιά κατά την οποία στο ρόστερ των «Ασπρόμαυρων» προστέθηκαν αρκετές νεαρές αθλήτριες, που προέρχονται κατά βάση από τις Ακαδημίες του τμήματος.
Πηγή: acpaok.gr
"Συνήθεια ο πρωταθλητισμός"

Δύο εξ αυτών, η Χριστίνα Σαχινίδου και η Μαρία Πατερνά μίλησαν στην επίσημη σελίδα της ομάδας, αναφερόμενες στην πορεία των Νταμπλούχων, στον πρωταθλητισμό και τη δική τους εμπειρία μέσα σε αυτόν, αλλά και στην παραγωγή ποδοσφαιριστριών από τα «Ασπρόμαυρα» τμήματα υποδομής...

-Η ομάδα συνεχίζει μόνο με νίκες στο πρωτάθλημα, μόλις τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος... Θα το κατακτήσετε;

Χ.Σ.: Με τη βοήθεια του προπονητή μας, τη θέληση και την προσπάθεια όλων μας, θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε και πιστεύω πως θα το πετύχουμε.

Μ.Π.: Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, η ομάδα έχει σαν στόχο την κατάκτηση του πρωταθλήματος με τις λιγότερες έως και μηδαμινές ήττες, οπότε θέλουμε να πιστεύουμε πως θα γίνει εφικτό το αποτέλεσμα που επιθυμούμε.

-Πού οφείλεται φέτος αυτή η –μία ακόμη- τρομερή πορεία του ΠΑΟΚ;

Χ.Σ.: Κάθε χρόνο σχεδόν δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό σε πρωτάθλημα και κύπελλο. Προσπαθούμε κάθε φορά να δείχνουμε ποιος είναι ο ΠΑΟΚ και τι μπορεί να κάνει. Όλο αυτό οφείλεται στον προπονητή και στη δική μας προσπάθεια.

Μ.Π.: Η πορεία που έχουμε και φέτος οφείλεται πάνω από όλα στη σκληρή και καθημερινή προπόνηση, αλλά και στον προπονητή μας, ο οποίος προσπαθεί καθημερινά μέσα από τις προπονήσεις να μας κάνει ολοένα και καλύτερες.

-Πώς βιώνετε καθημερινά τον πρωταθλητισμό;

Χ.Σ.: Πλέον είναι κάτι συνηθισμένο για μένα, διότι παίζω σχεδόν δέκα χρόνια ποδόσφαιρο. Κάτι που καθορίζει την καθημερινότητά σου με βάση αυτό που κάνεις και προσπαθείς κάθε φορά να πετύχεις κάτι παραπάνω από αυτό που μπορείς.

Μ.Π.: Η καθημερινότητά μου γενικά δεν έχει αλλάξει, σίγουρα οι προπονήσεις είναι περισσότερες και πιο εντατικές, αλλά όταν κάνεις αυτό που αγαπάς η κούραση δεν είναι εμφανής. Άλλωστε, σαν ΠΑΟΚ είμαστε συνηθισμένες στον πρωταθλητισμό.

-Έχετε για συμπαίκτριες μεγάλα ονόματα του γυναικείου ποδοσφαίρου. Πώς είναι να προπονείστε και να αγωνίζεστε δίπλα τους;

Χ.Σ.: Είναι ευχάριστη εμπειρία να προπονείσαι με παίκτριες οι οποίες είναι αρκετά χρόνια στο χώρο του ποδοσφαίρου, γιατί μπορείς να μάθεις αρκετά πράγματα από αυτές και να γίνεις καλύτερη, έτσι ώστε να μαζέψεις και εσύ σιγά-σιγά τις δικές σου εμπειρίες και να προχωρήσεις.

Μ.Π.: Είναι ιδιαίτερη τιμή και χαρά για μας να αγωνιζόμαστε με τόσο έμπειρες παίκτριες. Κάθε προπόνηση μαζί τους μας δίνει και μια νέα εμπειρία, όπως και μαθήματα, ώστε να μπορέσουμε κι εμείς κάποια στιγμή να γίνουμε τόσο καλές όσο είναι και αυτές.

- Αμφότερες προέρχεστε από τα τμήματα υποδομής του Δικέφαλου. Πώς κρίνετε τη δουλειά που γίνεται εδώ και χρόνια στις Ασπρόμαυρες ακαδημίες;

Χ.Σ.: Με τη βοήθεια και τη δουλειά των προπονητών, οι οποίοι με την εμπειρία τους καθοδηγούν σωστά και μεθοδικά τις παίκτριες ώστε να βγει ένα πολύ καλό αποτέλεσμα προχωρώντας και ανεβαίνοντας στην α' ομάδα, από μικρές οι αθλήτριες μπαίνουν σ' έναν σωστό δρόμο. Το ότι αρκετά κορίτσια μέσα από τις ακαδημίες φτάνουν και αγωνίζονται στην πρώτη ομάδα του ΠΑΟΚ αποδεικνύει στην πράξη την αποδοτική δουλειά που γίνεται.

Μ.Π.: Είμαι ιδιαίτερα ευχαριστημένη, υπάρχει ένα κλίμα ομόνοιας και άψογης συνεργασίας, τόσο σε αθλητικό, όσο και προσωπικό επίπεδο. Η εξέλιξη των κοριτσιών που φτάνουν μέχρι την πρώτη ομάδα φαίνεται μέσα στους αγωνιστικούς χώρους και αποτελεί τον καρπό της μεθοδικής δουλειάς

Διαβάστε ακόμη...