Το τουρνουά Βριλλητός ξεκινάει σήμερα στη Βέροια

Από handballistas.gr : Νέα παιδιά θα πλημμυρίσει η Βέροια από σήμερα και για τις επόμενες ημέρες. Το μεγαλύτερο αναπτυξιακό τουρνουά χάντμπολ της χώρας, ο Βριληττός, θα διοργανωθεί και φέτος (για 4η χρονιά) στην πρωτεύουσα της Ημαθίας, γεμίζοντας την πόλη με νέους αθλητές χάντμπολ από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Πηγή: handballistas.gr
Το τουρνουά Βριλλητός ξεκινάει σήμερα στη Βέροια

Το τουρνουά ξεκινά το Σάββατο ωστόσο από την Παρασκευή ξεκινούν τα...προεόρτια αυτής της μεγάλης αθλητικής γιορτής. Το πρωί δόθηκε η καθιερωμένη συνέντευξη τύπου ενώ για το απόγευμα είναι προγραμματισμένη η τελετή έναρξης.

Στην συνέντευξη τύπου παραβρέθηκε και ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Ιούλιος Συναδινός ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στην Ημαθία. Ο κ. Συναδινός τόνισε ότι με τέτοια τουρνουά δημιουργείται με σημαντική υποδομή για το αύριο του αθλήματος.

Ο δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης είπε ότι ο Βριληττός είναι ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός για την πόλη αφενός γιατί η πόλη αγαπά και καλλιεργεί το χάντμπολ και αφετέρου γιατί θα βρεθεί πολύς κόσμος, θα γνωρίζει την πόλη και την ιστορία της και θα δώσει μια ανάσα στην αγορά.

Η πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής Χαρούλα Ουσουλτζόγλου εξέφρασε την χαρά της που το τουρνουά έγινε θεσμός στην Βέροια και τόνισε ότι Βέροια χωρίς χάντμπολ δεν υπάρχει και το αντίστροφο.

Ο εκπρόσωπος του Αντιπεριφερειάρχη Νίκος Τσούντας μετέφερε τις ευχές του κ. Καλαϊτζίδη για συνέχεια της διοργάνωσης με τον ίδιο ζήλο.

Ο εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Κώστας Σπυρόπουλος είπε ότι ο Βριληττός εκτός από μεγάλο αθλητικό γεγονός έχει ψυχαγωγικό, κοινωνικό και εκπαιδευτικό χαρακτήρα και διεκδικεί την πρώτη θέση στα αναπτυξιακά τουρνουά.

Ο πρόεδρος του ΚΑΠΑ Βέροιας Στέργιος Διαμάντης υπογράμμισε ότι η Βέροια φόρεσε τα γιορτινά της για το τουρνουά και εξέφρασε την βεβαιότητά του ότι ο φετινός Βριληττός θα είναι καλύτερος από τον περσινό.

Ο εκπρόσωπος του Φιλίππου Παναγιώτης Σαράφης τόνισε ότι ο Φίλιππος στηρίζει το τουρνουά με όλες του τις δυνάμεις.

Ο διευθυντής της εφημερίδας Metrosport, χορηγού επικοινωνίας του τουρνουά, Βασίλης Μάστορας σημείωσε ότι ο Βριληττός είναι μια μεγάλη αθλητική γιορτή του χάντμπολ που αγκαλιάστηκε από το μέσο ενημέρωσης που εκπροσωπεί.

Η διευθύντρια του ΚΕΜΑΕΔ Μελίνα Δαμιανίδου υπογράμμισε ότι η δομή είναι δίπλα στο τουρνουά με στόχο να μεταδώσει μηνύματα αθλητισμού, αλληλεγγύης και αξιοπρέπειας των ΑμΕΑ.

Η αντιπρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής Κατερίνα Ψωμιάδου είπε ότι παρά τις δυσκολίες, φτάσαμε και φέτος στην έναρξη του τουρνουά και πρόσθεσε ότι ο Βριληττός βάζει ένα λιθαράκι στην άνοδο του χάντμπολ.

Τέλος, η ψυχή της διοργάνωσης, ο Δημήτρης Κοτσιώνης υποστήριξε ότι η Βέροια αποτελεί μονόδρομο για την διοργάνωση του τουρνουά και πρόσθεσε ότι ο Βριληττός θα διεξάγεται στην Βέροια όσο το θέλει η πόλη.

Διαβάστε ακόμη...