Πάτησε το… γκάζι ο ΠΑΟΚ

Από inpaok.com: Μετά από αρκετά μεγάλο διάστημα ο ΠΑΟΚ κατάφερε να συνοδεύσει μια νίκη του με εξαιρετική εμφάνιση.
Πηγή: inpaok.com
Πάτησε το… γκάζι ο ΠΑΟΚ

Η ομάδα του Βλάνταν Ιβιτς συνέχισε το σερί των επιτυχιών βελτιώνοντας ακόμα περισσότερο την βαθμολογική της θέση, δείχνοντας παράλληλα ότι βρίσκει ρυθμό που είναι και το ζητούμενο ενόψει τόσο του αγώνα πρωταθλήματος με τον Παναθηναικό στην Τούμπα όσο και –κυρίως- ενόψει του ημιτελικού με τους «πράσινους» στην Λεωφόρο την Μεγάλη Τετάρτη.

Η νίκη και κυρίως η εμφάνιση, αποκτούν ακόμα μεγαλύτερη αξία με δεδομένο ότι ο Δικέφαλος αγωνίστηκε με αρκετές αλλαγές στην σύνθεση του, Παίκτες όπως ο Κουλούρης, ο Κάτσε και ο Κίτσιου, παρά το γεγονός ότι δεν είχαν μεγάλο χρόνο συμμετοχής το τελευταίο χρονικό διάστημα, έδειξαν ότι βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση. Η ομάδα παίρνει βοήθειες από το σύνολο του ρόστερ της κι αυτό ίσως αποτελέσει την... μυστική συνταγή για τα καθοριστικά και κρίσιμα παιχνίδια που ακολουθούν, τόσο στο πρωτάθλημα όσο και στον Κύπελλο.

Ο ΠΑΟΚ στο «Περιστέρι» θύμισε την ομάδα που για τουλάχιστον δυο μήνες προκάλεσε τον θαυμασμό όλη της Ελλάδας. Με αφετηρία την εμφάνιση κόντρα στον Ατρόμητο, ο Δικέφαλος μπορεί να διεκδικήσει το επόμενο χρονικό διάστημα την επίτευξη των στόχων που έχει θέσει.

Η απόδοση που είχε η ομάδα ιδιαίτερα στο α΄ ημίχρονο του αγώνα με τον Ατρόμητο, δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον αντίαπαλο. Ο ΠΑΟΚ κυριάρχησε απόλυτα στον αγωνιστικό χώρο προηγήθηκε με το υπέροχο γκολ του Μπίσεσβαρ, διπλασίασε τα τέρματα του με τον Κουλούρη (που ξαναβρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα) και έχασε ευκαιρίες για να τελειώσει το ημίχρονο με ένα εντυπωσιακό σκορ.

Στην επανάληψη η λογική επέβαλε ποιο χαλαρούς ρυθμούς. Ο ΠΑΟΚ ήλεγχε το παιχνίδι και χωρίς να χρειαστεί να πατήσει γκάζι, έφτασε στην νίκη, δείχνοντας μικρές αμυντικές αδυναμίες, αποτέλεσμα της άνεσης που προσέφερε στην ομάδα το σκορ. Η τεχνική ηγεσία οφείλει να ρίξει βάρος στην αμυντική λειτουργία της ομάδας, ιδίως στα στημένα των αντιπάλων, επισήμανση που έκανε και στον αγώνα με τον πανιώνιο αλλά και στο παιχνίδι με την Λάρισα.

Η ευκολία με την οποία οι αντίπαλοι κερδίζουν κεφαλιές στο κέντρο της άμυνας του ΠΑΟΚ (ανεξάρτητα από το γεγονός ότι δεν καταφέρνουν να σκοράρουν), είναι θέμα που δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητο. Ο Παναθηναικός έχει παίκτες που δεν θα συγχωρήσουν ανάλογα λάθη και ο Δικέφαλος στα παιχνίδια που ακολουθούν δεν έχει περιθώρια για τέτοιου είδους λάθη.

Το κεφάλαιο Μπίσεσβαρ

Έχω επισημάνει και παλαιότερα ότι ο Μπίσεσβαρ αποτελεί κεφάλαια για τον ΠΑΟΚ. Κεφάλαιο που δεν πρέπει να μένει ανεκμετάλλευτο. Ο Ολλανδός ξέρει πολλά κιλά μπάλα, μπορεί να παίξει σε δυο τουλάχιστον θέσεις. Το μόνο που χρειάζεται είναι στήριξη και ψυχολογία για να προσφέρει ακόμα μεγαλύτερη βοήθεια στην ομάδα. Η διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού σε ένα επαγγελματικό σύνολο ίσως είναι πιο σημαντική ακόμα και από το κοουτσάρισμα.

Το rotation του Ιβιτς

Το επιτυχημένο rotation του Ιβιτς δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητο. Ο ΠΑΟΚ κέρδισε με άνεση τον Ατρόμητο παρά το γεγονός ότι η τεχνική ηγεσία επέλεξε να κρατήσει παίκτες στον πάγκο για να τους χρησιμοποιήσει στους αγώνες που ακολουθούν. Η απόφαση του έχει διπλή ανάγνωση. Εδωσε χρόνο συμμετοχής σε ποδοσφαιριστές ξεκουράζοντας παράλληλα παίκτες όπως ο Μάτος, ο Ενρίκε ακόμα και τον Αθανασιάδη.

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...