Με ανύπαρκτη έρευνα, «λάδι» όλα τα ύποπτα ματς!

Απο sdna.gr : Η ΕΕΑ έβγαλε «λάδι» άλλα 5 ματς που εντόπισε το σύστημα ανίχνευσης στοιχηματικής απάτης και έτσι οι φάκελοι της UEFA με τα ύποπτα πάνε όλοι στα σκουπίδια, προς τέρψιν των ομάδων και των παραγόντων...
Πηγή: sdna.gr
Με ανύπαρκτη έρευνα, «λάδι» όλα τα ύποπτα ματς!

«Θα στέλνουν σωρηδόν φακέλους με ύποπτα ματς, αλλά θα είναι σαν να μη στέλνουν τίποτα»!

Παραφράζοντας γνωστές… προφητείες και κάνοντας εμφανώς χιούμορ, περιγράφουμε επ’ ακριβώς πώς έχει η κατάσταση με τις εκθέσεις που στέλνει η UEFA αναφορικά με τα ύποπτα προς χειραγώγηση ματς που έχουν εντοπιστεί από το σύστημα ανίχνευσης στοιχηματικής απάτης.

Οι εκθέσεις αυτές, σύμφωνα με το «νόμο Κοντονή», πηγαίνουν πλέον στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Η εν λόγω επιτροπή, που ανήκει στο Υφυπουργείο Αθλητισμού, δεν μπορεί να κάνει την παραμικρή έρευνα για τα παιχνίδια αυτά, καθώς δεν έχει μηχανισμούς ελέγχου, ούτε μπορεί να ακολουθήσει κάποια ανακριτική διαδικασία.

Από το περιεχόμενο των φακέλων και μόνο, η ΕΕΑ δεν μπορεί να βγάλει ασφαλή συμπεράσματα, ασχέτως αν για την UEFA οι εκθέσεις αυτές είναι απολύτως αξιόπιστες και τα στοιχεία που περιέχουν για την στοιχηματική δραστηριότητα είναι ακριβή.

Έτσι, όλες οι αποφάσεις της Επιτροπής είναι απαλλακτικές…

Το ίδιο συνέβη στο πρόσφατο παρελθόν, το ίδιο συνέβη και την Πέμπτη (6/4), όπου η ΕΕΑ κλήθηκε να αποφασίσει για το αν είχαν χειραγωγηθεί για στοιχηματικούς λόγους οι εξής αγώνες που είχε εντοπίσει στο σύστημα:

-Βέροια-Ηρακλής

-Αχαρναϊκός-Ζάκυνθος

-Κασσιόπη-Αναγέννηση Καρδίτσας

-Αναγέννηση Καρδίτσας-Αχαρναϊκός

-Απόλλων Σμύρνης-Παναιγιάλειος

Για όλους τους παραπάνω αγώνες, όπως και για προηγούμενους με τους οποίους είχε ασχοληθεί, η ΕΕΑ έκρινε ότι «δεν υπάρχουν επαρκή αποδεικτικά στοιχεία ως προς τη χειραγώγηση των συγκεκριμένων αγώνων».

Πού να τα βρει, άλλωστε, τα «επαρκή αποδεικτικά στοιχεία» η ΕΕΑ, χωρίς έρευνα, χωρίς ανακριτική διαδικασία; Τα μοναδικά στοιχεία που έχει είναι το περιεχόμενο των φακέλων και οι θέσεις των ΠΑΕ που καλούνται σε ακρόαση.

Υπό διάσκεψη, μάλιστα, είναι και για άλλα τρία παιχνίδια και συγκεκριμένα το Λαμία-Αναγέννηση Καρδίτσας, Πανελευσινιακός-Ξάνθη και Παναχαϊκή-Απόλλων Σμύρνης. Και για τα ματς αυτά, η απόφαση θα είναι με βεβαιότητα απαλλακτική.

Το όλο θέμα μοιάζει με κοροϊδία, διότι οι υποθέσεις αυτές κλείνουν και πάνε στον κάλαθο των αχρήστων με μια πρόχειρη, βιαστική και άνευ ουσίας διαδικασία.

Το ελληνικό ποδόσφαιρο και οι παράγοντές του, βέβαια, τρίβουν τα χέρια τους!

Διότι αυτό θέλουν: Βιαστικές και πρόχειρες διαδικασίες, που εγγυώνται την απαλλαγή των ομάδων!

Αλλά και στα πειθαρχικά όργανα του ποδοσφαίρου να πήγαιναν οι υποθέσεις αυτές, το αποτέλεσμα θα ήταν το ίδιο, αφού ούτε εκεί υπάρχει μηχανισμός ελέγχου.

Μόνο η ποινική δικαιοσύνη θα μπορούσε να το ψάξει καλύτερα, αλλά και σε αυτό το επίπεδο παρατηρείται αδράνεια…

Άραγε, στην Κύπρο του Κουτσοκούμνη, είναι κορόιδα που αποφάσισαν να αφαιρούν βαθμούς από τις ομάδες, ανάλογα με την συχνότητα αποστολής φακέλων για την κάθε ομάδα; Μήπως θα έπρεπε να εφαρμοστεί και στη χώρα μας αυτό;

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...