«Σοφή η επιλογή του ΠΑΟΚ με Λημνιό»

Από thessports.gr: Ο Γιώργος Κορακάκης που είχε τον Δημήτρη Λημνιό, στην Κ.20 του Ατρόμητου και όχι μόνο μίλησε στον Sport-fm 94,6 για τον παίκτη και την μεταγραφή του στον ΠΑΟΚ.
Πηγή: thessports.gr
«Σοφή η επιλογή του ΠΑΟΚ με Λημνιό»

Για τον Δημήτρη Λημνιό: «Τον Δημήτρη τον γνώρισα όταν πήγα στις Ακαδημίες στον Ατρόμητο. Τον ξεχώρισα για τα χαρακτηριστικά του, όπως για παράδειγμα η ταχύτητα που του δίνει τη δυνατότητα να κάνει μεγάλα πράγματα στην καριέρα του. Αυτές είναι οι προϋποθέσεις που πρέπει να έχει ένας ποδοσφαιριστής. Έχει καλή αντίληψη του χώρου, ξέρει πλέον να χρησιμοποιεί καλύτερα το σώμα του στις επαφές με τον αντίπαλο. Σίγουρα θέλει παραπάνω βελτίωση στα τελειώματα, το οποίο δεν είναι το αδύναμο του σημείο, αλλά θα το βρει στην πορεία και είμαι σίγουρος για αυτό. Έχει βελτιωθεί στο γκολ, αλλά πρέπει να βάλει περισσότερα γκολ. Αλλά αυτό είναι θέμα τύχης και συγκυριών».

Για την πορεία του 18χρονου εξτρέμ στην Κ20: «Ο Δημήτρης δουλεύει με την πρώτη ομάδα αρκετά χρόνια. Τον είχα σε λίγες προπονήσεις στην Κ20 και στα παιχνίδια. Αυτό που είναι πολύ βασικό στην ηλικία του είναι να ισορροπήσει γενικότερα μέσα στο παιχνίδι. Στην επιθετική και αμυντική λειτουργία, στο τακτικό κομμάτι. Εμείς βλέπουμε τα χαρακτηριστικά που προαναφέραμε, αλλά πρέπει να βελτιώσει και άλλα στοιχεία. Κατά τη γνώμη μου, τα χαρακτηριστικά του είναι τόσο καλά και τόσο σπάνια που άμα δουλέψει, θα πάει πάρα πολύ ψηλά. Έκανε πολύ σοφή επιλογή ο ΠΑΟΚ με την απόκτησή του. Αργότερα ίσως να ήταν διαφορετικά τα πράγματα».

Για το αν ο νεαρός άσος μπορεί να επωμιστεί ευθύνες σε μία ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ: «Ένας ποδοσφαιριστής ανάλογα με την εξέλιξή του, δείχνει αν μπορεί να αντέξει δυσκολότερες καταστάσεις».

Για τα δικά του συναισθήματα όταν βλέπει τα «παιδιά» του να ανεβαίνουν: «Είσαι χαρούμενος. Πάνω και πρώτα από όλα πρέπει τα παιδιά να ευχαριστούν το δικό τους εαυτό, να δίνουν τα πάντα και να βελτιώσουν τις αδυναμίες τους. Αυτό συμβαίνει και εδώ στην Αγγλία, αφού η κάθε μέρα είναι πόλεμος και πρέπει να δίνεις τον καλύτερό σου εαυτό».

Για το ταξίδι του στην Αγγλία: «Έχω έρθει να παρακολουθήσω τις προπονήσεις της πρώτης ομάδας, φιλοξενούμενος του κ. Μόγες. Δεν καταλαβαίνεις πως βρίσκονται σε αυτή τη θέση, σκεπτόμενος τη θέση που βρίσκονται στη βαθμολογία της Premier League. Δεν το καταλαβαίνεις καθόλου.

Διαβάστε ακόμη...