Στα όρια τους οι απλήρωτοι διαιτητές της Superleague!

Aπό sdna.gr: Σε οριακό σημείο έχει φτάσει η κατάσταση με τις αποζημιώσεις των διαιτητών, βοηθών και παρατηρητών της Σούπερ Λίγκας, οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι από τα περσινά πλέι οφ!
Πηγή: sdna.gr
Στα όρια τους οι απλήρωτοι διαιτητές της Superleague!

Τα ακούνε (τις περισσότερες φορές) δικαιολογημένα, κάθε Σαββατοκύριακο για τις υποδείξεις τους στα παιχνίδια του ελληνικού πρωταθλήματος, αλλά στην προκειμένη περίπτωση είναι οι τελευταίοι στους οποίους μπορεί κανείς να καταλογίσει... πέναλτι.

Ο λόγος για τους διαιτητές της Superleague, οι οποίοι ακούν εδώ και μήνες υποσχέσεις ότι θα πληρωθούν, αλλά για... χρήματα ακούνε και χρήματα δεν βλέπουν.

Το ποσό που τους οφείλεται (με τα χρωστούμενα να ξεκινούν από τα περσινά πλέι οφ!) από τη διοργανώτρια αρχή ξεπερνά τις 700.000 και προσεγγίζει πλέον τις 800.000 ευρώ, ενώ όσο δεν βρίσκεται λύση τόσο υπάρχουν πιέσεις από του διαιτητές προς την ΚΕΔ και από την ΚΕΔ προς την ΠΔΕ της ΕΠΟ.

Τα χρήματα όφειλε να τα έχει καταβάλει η Σούπερ Λίγκα στην ΕΠΟ και από την ΕΠΟ να κατατεθούν στους λογαριασμούς των διαιτητών.

Όμως η Σούπερ Λίγκα λόγω της δραματικής μείωσης των εσόδων από τις χορηγίες αδυνατεί να τα καταβάλει.

Στο ΔΣ της περασμένης Τετάρτης η Σούπερ Λίγκα αποφάσισε «να πραγματοποιηθεί συμψηφισμός οφειλής ΕΠΟ προς ΠΑΕ από το Solidarity της UEFA, με οφειλές της Super League για αμοιβές διαιτησίας».

Πρόκειται για τα χρήματα που δίνει η UEFA στις ομάδες που παίρνουν μέρος στις προκριματικές φάσεις του Τσάμπιονς Λιγκ και του Γιουρόπα Λίγκ. Σύμφωνα τα στοιχεία της UEFA που αφορούν τη σεζόν 2015 – 2016 χρήματα θα πάρουν ο Παναθηναϊκός, ο ΠΑΟΚ και ο Ατρόμητος και συνολικά θα είναι 1,5 εκάτ. ευρώ, εφόσον δεν υπάρχουν κρατήσεις.

Στην ΕΠΟ είναι θετικοί σε αυτήν την προοπτική αλλά εξετάζουν δύο παραμέτρους. Η μια είναι η νομιμότητα της διαδικασίας που θα πρέπει να ακολουθηθεί και η δεύτερη και ίσως σημαντικότερη έχει να κάνει με το ξεμπλοκάρισμα των λογαριασμών, που έχουν δεσμευτεί από την Εθνική Factor λόγω των χειρισμών της προηγούμενης διοίκησης στη υπόθεση του «Travel Plan».

Όπως και να 'χει οι διαιτητές... βρίσκονται στα κάγκελα, εδώ και πολλές εβδομάδες και παραμένει άγνωστο αν θα υπάρξει κάποια διαφορετική μορφή αντίδρασής τους, αν δεν τακτοποιηθούν άμεσα οι οφειλές.

Διαβάστε ακόμη...