Οι 4 «μεγάλοι» στον Βασιλειάδη για όλα!

Απο sdna.gr : Ο Βασίλης Βέργης αποκαλύπτει το ραντεβού που θα έχει μέσα στα επόμενα 24ωρα ο υφυπουργός Αθλητισμού με Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και την ηγεσία της Super League, για όλα τα «καυτά θέματα» του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Πηγή: sdna.gr
Οι 4 «μεγάλοι» στον Βασιλειάδη για όλα!

Ο Γιώργος Βασιλειάδης απηύθυνε την πρόσκληση, οι 4 «μεγάλοι» την αποδέχθηκαν και πλέον απομένει να «φιξαριστεί» το σημαντικό ραντεβού στο γραφείο του Υφυπουργού Αθλητισμού στο οποίο θα συζητηθούν όλα τα (τελευταία) καυτά θέματα του ελληνικού ποδοσφαίρου με την προοπτική να δρομολογηθούν αποφάσεις όπου εκκρεμούν.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί είτε την Παρασκευή είτε (το πιθανότερο λόγω του φορτωμένου προγράμματος του κ. Βασιλειάδη) στις αρχές της Μεγάλης Εβδομάδας.

Στο γραφείο του υφυπουργού αναμένεται να παραβρεθούν οι: Γιάννης Βρέντζος (Ολυμπιακός), Χρήστος Παναγόπουλος (Παναθηναϊκός), Μάκης Γκαγκάτσης (ΠΑΟΚ), Πέτρος Καϊμακάμης ή Μηνάς Λυσάνδρου (ΑΕΚ), καθώς και οι Γιώργος Στράτος (πρόεδρος Super League) και Βασίλης Γκαγκάτσης (διευθύνων σύμβουλος της Λίγκας).

Μετά την πρόσφατη, ιστορική, απόφαση στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Super League για αναδιάρθρωση (14 ομάδες στην μεγάλη κατηγορία από τη μεθεπόμενη περίοδο) πλέι οφ για την ανάδειξη και του πρωταθλητή, έχει μείνει «ανοικτό» το μεγάλο θέμα της ανακατανομής των τηλεοπτικών χρημάτων. Για τις «μικρομεσαίες» ΠΑΕ όμως αποτελεί ζήτημα μείζονος σημασίας (κάποιοι μάλιστα ισχυρίστηκαν πως αν δεν βρεθεί λύση, δεν πρόκειται να προχωρήσουν οι άλλες αποφάσεις!), ενώ όπως είναι γνωστό ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός θέτουν βασικές προϋποθέσεις και δεσμεύσεις των ΠΑΕ σε ποιους σκοπούς θα επενδύονται αυτά τα χρήματα.

Ο κ. Βασιλειάδης έχει συζητήσει και πρόσφατα τόσο με την ηγεσία της Λίγκας όσο και με τη ΝΟVA, δείχνοντας στην πράξη αποφασισμένος να δώσει λύσεις όπου χρειαστεί. Σε συνεντεύξεις που είχε παραχωρήσει σημείωνε πως θα ήθελε πρωτάθλημα ακόμη και με 12 ή 10 ομάδες, αλλά σε πρώτη φάση είναι ικανοποιημένος από την απόφαση για μείωση του αριθμών των ΠΑΕ του πρωταθλήματος της Super League σε 14. Στο τραπέζι με τους «μεγάλους» και τη Λίγκα θα υπάρξει ξεκάθαρη τοποθέτηση για τον τρόπο ανακατανομής και διάθεσης των τηλεοπτικών χρημάτων με τον υφυπουργό να έχει τη δική του πρόταση. Ταυτόχρονα, ενόψει και των επικείμενων εκλογών της ΕΠΟ, θα γίνει συζήτηση και για το θέμα της διαιτησίας καθώς όπως είναι γνωστό, η ΦΙΦΑ έχει ανανεώσει τη σύμβαση με την ηγεσία της ΚΕΔ, τους κ. Τριτσώνη και Κουκουλάκη για την επόμενη τριετία.

Θυμίζω ότι στη συνέντευξη που μου είχε παραχωρήσει πριν από δύο μήνες στον ΣΠΟΡfm 94.6 ερωτηθείς για το θέμα της διαιτησίας ο κ. Βασιλειάδης είχε απαντήσει: «Η διαιτησία ανήκει στην ομοσπονδία. Το θέμα είναι ο εναγκαλισμός της διαιτησίας με την ομοσπονδία. Από όλες τις πλευρές αναγνωρίζεται το πρόβλημα που υπήρχε και υπάρχει. Πρέπει να πάμε σε ένα νέο μοντέλο. Θα πρέπει η διαιτησία να λειτουργεί αυτόνομα για να μην υπάρχουν σκιές. Ο τρόπος λειτουργίας και τα μέλη που την απαρτίζουν δεν μπορεί να είναι σε σφικτό εναγκαλισμό με την ΕΠΟ. Υπάρχουν προτάσεις, αλλά δεν είναι η ώρα να τις διακινούμε εδώ και εκεί».

Προ ολίγων ημερών στη Θεσσαλονίκη, ο υφυπουργός είχε σημειώσει, επίσης, σχετικά: «Η διαιτησία θα εξακολουθεί να ανήκει στη διαιτησία, αλλά όλα από εδώ και πέρα θα γίνονται με διαφάνεια».

Διαβάστε ακόμη...