Γιγής: «Σε έξι μήνες η επιστροφή του Γιάννη Μυστακίδη»

Απο metrosport.gr : Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο ορθοπεδικός και άλλοτε επικεφαλής του ιατρικού τιμ του ΠΑΟΚ, Παναγιώτης Γιγής και αναφέρθηκε στον σοβαρό τραυματισμό του Γιάννη Μυστακίδη.
Πηγή: metrosport.gr
Γιγής: «Σε έξι μήνες η επιστροφή του Γιάννη Μυστακίδη»

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τον τραυματισμό του Μυστακίδη: «Είναι σοβαρός για έναν λόγο παραπάνω ότι μιλάμε για αθλητή. Χρειάζεται συνολικά έξι μήνες για να μπει σε πρόγραμμα προπονήσεων. Μετά το τρίμηνο μπορεί να αρχίσει να γυμνάζεται ελαφρά, μετά να αρχίσει να ακουμπάει μπάλα εν συνεχεία στο εξάμηνο να γυμνάζεται κανονικά. Ο χρόνος απαιτείται για να αποκτήσει ο χιαστός τις ιδιότητες που είχε αυτός που έσπασε. Όταν μιλάμε για αθλητή μετά το εξάμηνο μπορεί να μπει σε ρυθμό προπονήσεων και όποτε είναι έτοιμος θα παίξει κανονικά ποδόσφαιρο. Ίσως χρειαστεί άλλες δύο ή τρεις εβδομάδες».

Για τη σοβαρότητα του τραυματισμού του: «Κυρίως είναι ο χιαστός που θέλει τον χρόνο του. Με μια απλή ρήξη μηνίσκου μέσα σε 1-1,5 μήνα ο ποδοσφαιριστής μπορεί να μπει μέσα και να παίξει».

Για το πόσο επώδυνος είναι ο τραυματισμός για έναν ποδοσφαιριστή: «Όπως γίνεται η αποκατάσταση του χιαστού, αφού πρόκειται για αυτομόσχευμα, δεν χρειάζεται μεγάλη τομή. Το ψυχολογικό κομμάτι θα το ξεπεράσει μετά το πρώτο τρίμηνο που θα αρχίσει να δουλεύει καλύτερα το πόδι του».

Διαβάστε ακόμη...