Τα σενάρια της τελικής κατάταξης

Από inpaok.gr: Ο ΠΑΟΚ γνώρισε “βαριά” ήττα από τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ με 84-59 και πλέον υποχώρησε στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας με 37 βαθμούς, δύο στροφές πριν το τέλος της κανονικής περιόδου της Stoiximan.gr Basket League.
Πηγή: inpaok.gr
Τα σενάρια της τελικής κατάταξης

O Δικέφαλος στα δύο τελευταία ματς, θα αντιμετωπίσει τον Κόροιβο στο Παλατάκι στις 8 Απριλίου, ενώ την Μεγάλη Πέμπτη θα φιλοξενηθεί από τον Παναθηναϊκό στο Κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων, με φόντο την κατάκτηση της καλύτερης δυνατής θέσης, ενόψει των play off.

H υπόθεση τετράδα

Ο τέταρτος της βαθμολογίας Άρης, ο οποίος έχει έναν περισσότερο βαθμό από τους ασπρόμαυρους (38), στα δύο τελευταία ματς που απομένουν, θα κοντραριστεί εκτός έδρας με το Λαύριο, το οποίο θα τα δώσει όλα για να μπει στην πρώτη οκτάδα, ενώ τελευταία αγωνιστική θα υποδεχθεί την τρίτη ΑΕΚ στο “Αλεξάνδρειο.”

Προκειμένου να κατακτήσει την τέταρτη θέση ο ΠΑΟΚ, χρειάζεται μία παραπάνω νίκη από τους “κίτρινους” στα δύο ματς που απομένουν, καθώς σε περίπτωση ισοβαθμίας υπερέχει, μετά το 2/2 επί του συμπολίτη. Αν η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη καταφέρει να κερδίσει τους αγώνες που απομένουν, τότε θα κάνει δική της την τέταρτη θέση.

Τα δεδομένα της πέμπτης θέσης

Δυναμικά στο κόλπο της πρώτης πεντάδας μπήκε το Ρέθυμνο, το οποίο ανέβηκε στην έκτη θέση και ισοβαθμεί με τον Κολοσσό Ρόδου στους 36 βαθμούς. Μάλιστα, η ομάδα της Κρήτης είναι η μοναδική που έχει το πλεονέκτημα κόντρα στον Δικέφαλο σε περίπτωση ισοβαθμίας και στις δύο τελευταίες αναμετρήσεις θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό (εντός) και τη Δόξα Λευκάδας (εκτός).

Η ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου για να τερματίσει πάνω από το Ρέθυμνο στην κανονική περίοδο, αρκεί να φέρει τα ίδια αποτελέσματα με τον αντίπαλο της. Εάν, λοιπόν, το Ρέθυμνο ηττηθεί από τον Παναθηναϊκό στο “Μελίνα Μερκούρη”, τότε η νίκη των ασπρόμαυρων επί του Κοροίβου στο PAOK Sports Arena θα είναι αρκετή για την πέμπτη θέση. Διαφορετικά, εφόσον η ομάδα του Νίκου Βετούλα κάνει την έκπληξη και το 2/2 στο φινάλε, τότε ο ΠΑΟΚ θα είναι υποχρεωμένος να κάνει την υπέρβαση στο ΟΑΚΑ.

Τέλος, η ήττα του Κολοσσού από το Λαύριο στο “Βενετόκλειο” απομάκρυνε την ομάδα του Άρη Λυκογιάννη από την πρώτη πεντάδα. Με δεδομένο, πως ο Δικέφαλος έχει το πλεονέκτημα της ισοβαθμίας απέναντι στους Ροδίτες, του αρκεί η νίκη επί του Κοροίβου το ερχόμενο Σάββατο (8/4) για να τερματίσει πάνω από τον Κολοσσό. Να σημειώσουμε, πως η ομάδα από τα Δωδεκάνησα θα αντιμετωπίσει ΑΕΚ (εκτός) και Τρίκαλα (εντός) στα δύο ματς που απομένουν.

Διαβάστε ακόμη...