Save Μπίσεσβαρ!

Από inpaok.gr: Δεν ήταν η πρώτη φορά σήμερα, που ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ ξεχώριζε σαν τη μύγα μέσα στο… γάλα του ΠΑΟΚ. Κάποιες φορές νόμιζες πως ήταν ο μοναδικός παίκτης από τον οποίο μπορείς να περιμένεις κάτι δημιουργικό, κάτι πρωτότυπο, κάτι απρόβλεπτο.
Πηγή: inpaok.gr
Save Μπίσεσβαρ!

Έβλεπες τους συμπαίκτες του να τον ψάχνουν για να του δώσουν την μπάλα σαν να του λένε… εντάξει, τώρα κάνε ό,τι καταλαβαίνεις. Μέσα σε ένα 90λεπτο κόντρα στην ΑΕΛ, όπου ο ΠΑΟΚ είχε τεράστια υπεροχή και νούμερα στην κατοχή της μπάλας, τα μόνα δευτερόλεπτα αυτής της κατοχής που άξιζαν τον κόπο, ήταν όταν είχε ο Μπίσεσβαρ την μπάλα στα πόδια του.

Αυτός ο ασουλούπωτος και μπλαζέ Μπίσεσβαρ εξακολουθεί να αποδεικνύει φέτος πόση ανάγκη έχει ο ΠΑΟΚ ή οποιαδήποτε ομάδα τέτοιας κοπής, το λεγόμενο “10άρι”. Όταν οι σέντρες του Μάτος,, του Λέοβατς ή του Ενρίκε δεν έβρισκαν στόχο, υπήρχε πάντα η λύση του Ολλανδού να ψάξει να βρει την τρύπα από τον άξονα για να περάσει την μπάλα και να δημιουργήσει ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα. Δεν είναι τυχαίο, ότι εκεί που επικεντρώνεται η προσοχή των αντιπάλων είναι στο πως θα τον σταματήσουν, θα του κλείσουν το οπτικό πεδίο, ή θα του… σπάσουν τα νεύρα με συνεχή φάουλ και χτυπήματα. Είναι φορές που ο ίδιος φαντάζει μόνος, αβοήθητος και απροστάτευτος στις… εχθρικές ορέξεις κάθε παίκτη που βρίσκεται κοντά του και δε φοράει ασπρόμαυρη φανέλα. Άλλοτε γκρινιάζει, άλλοτε παραπονιέται, άλλοτε τα παρατάει προσωρινά, άλλοτε πεισμώνει περισσότερο. Πάντα όμως βρίσκει το κέφι για να κάνει ένα νόημα στην κερκίδα και να την “αφυπνίσει”…

Σε γενικες γραμμές, ο ΠΑΟΚ σήμερα δεν ικανοποίησε, ούτε παρουσίασε το παραγωγικό ποδόσφαιρο που συνηθίζει. Σε μεγάλα κομμάτια του αγώνα, αναλώθηκε σε ένα διαρκές passing game χωρίς να υπάρχει εμφανής στόχος και χωρίς να πλησιάζει στην αντίπαλη περιοχή με καλές προϋποθέσεις. Δεν είχε νεύρο, δεν είχε ένταση στο παιχνίδι του, και μόνο στο τέλος έδωσε κάποιες αφορμές για να ικανοποιηθεί ο αρκετός κόσμος που βρέθηκε στις κερκίδες της Τούμπας.

Από τα αισιόδοξα της ημέρας, πέραν φυσικά του τριπόντου, είναι η παρουσία του Λέο Μάτος, ο οποίος, χωρίς να συγκλονίσει, έδειξε πολύ πιο φρέσκος μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος και έτοιμος για την τελική ευθεία της σεζόν. Εμφανίσεις σαν του Βραζιλιάνου, σαν του Κάνιας που και αυτός επέστρεψε πρόσφατα από τραυματισμό, είναι κομβικές για τα ματς υψηλής κρισιμότητας που έρχονται. Ο ΠΑΟΚ έχει ανάγκη από τους παίκτες με χαρακτήρα που διαθέτει.

Διαβάστε ακόμη...