ΠΑΟΚάρα μπορείς και καλύτερα!

Από inpaok.com: Ο απολογισμός του ΠΑΟΚ στο... δεύτερο (σχεδόν) τρίμηνο της σεζόν (από τον Ιανουάριο και μετά ως τη διακοπή του Μαρτίου) είναι 12 νίκες, τρεις ισοπαλίες και τέσσερις ήττες.
Πηγή: inpaok.com
ΠΑΟΚάρα μπορείς και καλύτερα!

Τα νούμερα αυτά είναι αρκετά καλά, αλλά η κακή αίσθηση που άφησαν τα αποτελέσματα και οι εμφανίσεις των τελευταίων πέντε εβδομάδων (πριν τη διακοπή), έχουν δημιουργήσει μία ανησυχία για την τελική ευθεία της σεζόν.

Διότι από τις 12 Φεβρουαρίου και μετά, σε εννιά ματς, ο ΠΑΟΚ έχει τρεις νίκες (4-0 με Βέροια, 2-0 με Ολυμπιακό και 1-0 με Πανιώνιο), τρεις ισοπαλίες (όλες εκτός, 0-0 με Ξάνθη και 1-1 με Ηρακλή στο πρωτάθλημα και 1-1 με τη Σάλκε στη Γερμανία) και τρεις ήττες (0-3 από τη Σάλκε, 0-1 από την Ξάνθη στο Κύπελλο και 3-0 από την ΑΕΚ στο πρωτάθλημα) και οι εμφανίσεις ήταν στην πλειοψηφία τους κακές έως μέτριες.

Σε αυτό το διάστημα (12/2-19/3) ο ΠΑΟΚ προκρίθηκε στα ημιτελικά του Κυπέλλου, αλλά χάθηκε η ευκαιρία για πρόκριση στους «16» του Europa League και ήρθε ο αποκλεισμός από τη Σάλκε και επίσης χάθηκαν 7 βαθμοί (ήττα από ΑΕΚ και ισοπαλίες με Ξάνθη και Ηρακλή) στο πρωτάθλημα (νωρίτερα είχαν χαθεί και άλλοι τρεις στην ήττα με 0-1 από τα Γιάννινα...) που θα μπορούσαν να έχουν φέρει τον Δικέφαλο σε απόσταση αναπνοής από την κορυφή της βαθμολογίας.

Έτσι χάθηκαν οι περισσότερες από τις ελπίδες για το όνειρο της διεκδίκησης του τίτλου, παρότι μαθηματικά υπάρχει ανοιχτό το ενδεχόμενο με τις πέντε αγωνιστικές που μένουν και τον Δικέφαλο να είναι στο -8 από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό.

ΤΑ 29 ΜΑΤΣ ΣΕ 78 ΜΕΡΕΣ

Ο ΠΑΟΚ πήγε στη διακοπή του πρωταθλήματος λόγω των εθνικών ομάδων έχοντας φτάσει τα 44 επίσημα παιχνίδια τη φετινή σεζόν. Από αυτά τα 19 τα έδωσε από τις 3 Ιανουαρίου έως τις 19 Μαρτίου, μέσα σε 78 μέρες.

Οι περισσότερες ελπίδες όμως για διεκδίκηση του πρωταθλήματος με καλύτερους όρους, χάθηκαν τις 10 πρώτες αγωνιστικές της Super League, όταν ο ΠΑΟΚ είχε μαζέψει μόλις 11 βαθμούς (14 αγωνιστικά αλλά είχε και το -3 από πέρυσι) με ρεκόρ 4 νίκες, 2 ισοπαλίες και 4 ήττες. Εκείνο το διάστημα και άτυχος ήταν, και αδικήθηκε σε κάποια ματς (με Ξάνθη, Βέροια και Ολυμπιακό) πριν αλλάξει η ΚΕΔ, αλλά και αδίκησε τον εαυτό του.

ΕΙΝΑΙ 1ος ΣΤΟΝ Β' ΓΥΡΟ!

Η πορεία του ΠΑΟΚ από την 16η έως την 25η αγωνιστική που έχουμε φτάσει είναι ξεκάθαρα πορεία πρωταθλητισμού. Σε 10 αγωνιστικές του β' γύρου ο Δικέφαλος είναι πρώτος με 23 βαθμούς (7 νίκες, 2 ισοπαλίες, 1 ήττα) και ακολουθούν η ΑΕΚ με 21β. (6-3-1), ο Πανιώνιος με 20β. (6-2-2), ο Παναθηναϊκός με 19 β. (5-4-1) και μετά είναι ο Ολυμπιακός με 16β. (5-1-4).

ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΟΛΗ ΤΗ ΣΕΖΟΝ

Προφανώς και η πρωτιά του β' γύρου δεν δίνει κανέναν τίτλο. Ο ΠΑΟΚ για να κάνει ορθολογικότερα πρωταθλητισμό θα πρέπει να έχει μεγαλύτερη διάρκεια. Τις σεζόν 2013-14 και 2014-15 είχε καλύτερους πρώτους γύρους, αλλά τραγικούς δεύτερους. Τις περιόδους 2009-10 και φέτος έχει καλύτερους δεύτερους γύρους. Όταν συνδυάσει και τα δύο, τότε θα κτυπήσει με μεγαλύτερες αξιώσεις τον τίτλο.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Το 2010 φρένο στο «τρένο» του ΠΑΟΚ του Σάντος έβαλε και η διαιτησία (με εξόφθαλμο τρόπο ο Σπάθας στο Χαριλάου), «σφάζοντας» τον Δικέφαλο για χάρη του Παναθηναϊκό. Και φέτος έγιναν ορισμένα «χειρουργεία» τις πρώτες αγωνιστικές μέχρι να αλλάξει η ΚΕΔ. Με σωστή διαιτησία «50-50» θα έχουν όλοι περισσότερες ελπίδες να διεκδικούν το τίτλο και το πρωτάθλημα θα αποκτήσει ξανά μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Διαβάστε ακόμη...